Unija stranaka desno orijentisana

Potpredsednica G17 plus Verica Kalanović izjavila je da će buduća unija stranaka imati desnu orijentaciju i da ta stranka nema nesporazuma sa DS-om.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2009.

13:02

Default images

"Radi se o uniji koja svoje delovanje vezuje za nacionalni, regionalni i lokalni nivo. Ona će imati u osnovi desnu orijentaciju, sa akcentom na ekonomiju, investicije i tržišnu privredu, pojedinca", precizirala je Kalanovićeva.

"Znači, imaće ono što je G17 plus imao kao svoje premise, kao i ono što imaju regionalne i lokalne stranke širom Srbije u svom delovanju", objasnila je Kalanovićeva i istakla da je, pored nacionalnog nivoa u političkom delovanju, potrebno dati i samostalnost regionalnim i lokalnim strankama i udruženjima građana.

"Mi imamo model kako da stranke zadrže svoje specifičnosti na regionalnom i lokalnom nivou, da u osnovi njihovog delovanja bude razvoj i da imaju konsenzus oko tri osnovna pitanja, evropskog puta Srbije, ekonomskog razvoja i decentralizacija", rekla je Kalanovićeva.

Na pitanje da li će unija stranaka koju formira G17 plus i Socijaldemokratska partija Srbije koju formira Rasim Ljajić biti konkurencija, ona je odgovorila da nisu direktni konkurenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: