Ponedeljak, 17.03.2014.

16:22

Vučić: Ostajemo partner BiH

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija nastaviti da bude pouzdan partner BiH.

Izvor: Beta

Default images

Kako je preneo Radio Sarajevo, na brifingu za strane novinare u sedištu SNS-a, Vučić je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH.

Na pitanje kako će se budući rad Vlade Srbije odraziti na region, posebno na BiH i odnose Srbije sa Republikom Srpskom, Vučić je kazao da Srbija ima specijalne odnose sa RS, ali da nijednog trenutka nije ugrozila niti nipodaštavala BIH niti se negativno odnosila prema njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu.

"Srbija će se na tako ozbiljan i odgovoran način odnositi i u budućnosti. Ja mislim da BiH nije imala pouzdanijeg partnera od prethodne srpske vlade, a taj odnos mislimo da nastavimo i unapređuje", rekao je Vučić i naglasio da isto smatra i o ostalim zemljama regiona.

Vučić je izrazio spremnost da poseti Sarajevo i da očekuje da ga neko pozove, dodavši da je i za održavanje sednica vlada dveju zemalja.

"Imaćemo zajedničku sednicu dveju vlada. Nemamo problem da to bude u Sarajevu ili Beogradu, ali želim da pripremimo tu sednicu da donese realne rezultate. Ne da odemo u Sarajevu da se slikamo iza nekog bilborda i da kažemo dve-tri lepe reči... Ja bih voleo da rešimo više ekonomskih problema i da vidimo da se zajednički pojavimo na trećim tržištima", kazao je on.

Na opasku šta poručuje predsedniku RS Miloradu Dodiku povodom zahteva za otcepljenje, Vučić je ponovio da Srbija poštuje integritet BiH i za nekoliko dana najavio susret sa Dodikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

14 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

22 h

Podeli: