Sreda, 02.09.2009.

01:40

Koliko troši Skupština

Skupština potrošila u prvoj polovini godine oko 604 miliona dinara. Poslanici su "koštali" 324 miliona dinara, 280 miliona je potrošeno za stručne službe.

Izvor: Večernje novosti

Default images

U finansijskom izveštaju srpskog parlamenta, u koji su "Novosti" imale uvid, sabrani su svi troškovi za plate, službena putovanja, dnevnice, parkiranje, mobilne telefone, benzin, smeštaj, reprezentaciju... Prema toj računici, poslanici se, za sada, uklapaju u planirani budžet i potrošili su oko 40 odsto sredstava.

"Nismo nigde odstupili od predviđenog budžeta, koji za 2009. godinu iznosi 1,6 milijardi dinara. Čak smo potrošili i manje od polovine, iako je već avgust", kažu u informativnoj službi srpskog parlamenta. Najveće trošadžije su predstavnici Demokratske stranke, čiji je ceh 82,2 miliona dinara. Prate ih radikali sa desetak miliona manje, dok su predstavnici DSS potrošili 27 miliona dinara. Najveća stavka su poslaničke plate i paušali. Za to je isplaćeno oko 216 miliona dinara. Za sve troškove koje zahteva putovanje preko granica naše zemlje poslanici su naplatili oko 34 miliona dinara.

Ceh za kafe i sokove, tzv. troškove reprezentacije, iznosi oko 1,2 miliona dinara. A ima i onih koji se voze autobusima, što je koštalo 104.000 dinara. Među njima su parlamentarci iz stranaka vojvođanskih Mađara i ligaša, naprednjaci, demokrate, ali i predstavnici SDP. Ipak, oni su za ovu namenu naplatili svega neku hiljadu. Najviše su koštale karte za prevoz članova G17 plus - 52.775 dinara, odnosno PUPS-a 30.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: