Dinkić najavio povlačenje iz politike

Lider URS Mlađan Dinkić najavio je da će se povući iz politike i da je posle ovih parlamentarnih izbora vreme za neke druge da preuzmu odgovornost.
Lider URS Mlađan Dinkić najavio je da će se povući iz politike i da je posle ovih parlamentarnih izbora vreme za neke druge da preuzmu odgovornost.

"Sigurno neću više voditi URS. Došlo je vreme za neke druge ljude, ja sam ušao u politiku slučajno i želeo sam da promenim nabolje u Srbiji. Bili smo non-stop u vlasti, ulazili i izlazili i to je trajalo je od 2000. godine. Vreme je da neki drugi snose malo odgovornost, da vide kako je kada se o njemu pričaju neistine i laži", rekao je Dinkić.

"Želim sreću svima koji će voditi Srbiju", rekao je Dinkić. Istakao je da je pred liderom SNS Aleksandrom Vučićem, čija je partija osvojila apsolutnu većinu na izborima, sada ogromna odgovornost. Izrazio je uverenje da će SNS prihvatiti neke ideje za koje se URS borio tokom kampanje, a među njima je i ta da se izbegava štednja.

Dinkić je kazao i da ceni odluku građana, iako nije zadovoljan brojem glasova koji je osvojio URS, odnosno oko 3%.

  • Lalo

    18.03.2014 07:14
    ali
    Može, ali prvo da namiriš dugove što si napravio....
  • Posmatrač

    17.03.2014 15:04
    Mladjo
    Evo sam suzu pustio kad sam čuo vest da ćeš da se okaneš politike, a naročito ekonomije i finansija. Srce mi se steglo, ridam i jecam! Kako će sad Srbija i srpski preduzetnici kojima si *eb*o kewu sa svojim idejama i propisima sada bez tebe da funkcionišu? Hoće li te u svoje okrilje primiti Ekonomski fakultet gde si bio asistent, da učiš studente destrukciji ekonomije, ili ekonomiji destrukcije? Verujem da će te studenti obožavati kad znaju kako si generaciji njihovih roditelja zapržio čorbu svojim idejama i delima, debelo si nas 'zadužio', Mladjo! A da pitaš u onoj stranoj banci da li ima mesta za tebe, da ti uzvrate što si im dao monopol isplate stare devizne štednje? Ili da zdimiš negde napolje kao neke tvoje kolege? Pitaj za savet Jelašića, Djelića i još neke... Kažu da znaš da sviraš gitaru, pa što se ne posvetiš tome, ono na uvce svirka po lokalima, ali za narudžbe pesama i bakšiš da obavezno izdaješ fiskalni račun! Možda ti rezultati budu bolji nego u ekonomiji i državnim finansijama! Koliko si vlada Srbije srušio samo da bi isterao svoj kapric? Koliko si se bahatio i izigravao silnog Mladju - šta ćeš sad crni Mladjo, kad odeš na pijacu a tamo za tezgom radnici koji su ostali bez posla preprodaju krompir i lukac da prežive? Dabogda ti troduplo naplatili kilo krompira!
  • 17.03.2014 11:04
    ..
    Sta bi Dinikicu? Prekjuce se kreveljio sa bine i mlatarao jabukama, a danas napustas politiku. E jak si mi ti covek. Nego reci ti nama, jesi rezervisao pun pansion u CZ-u?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.