USO: Đoković rutinski do 2. kola

Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo US Opena pobedom nad Ivanom Ljubičićem u tri seta 6:3, 6:1, 6:3 za jedan čas i 37 minuta.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2009.

23:17

Default images

Protivnik četvrtog tenisera sveta u borbi za treće kolo biće bolji iz meča Huan Pablo Brežicki (Argentina) – Karsten Bol (Australija). Đoković je odličnom igrom stigao do trećeg uzastopne trijumfa bez izgubljenog seta u mečevima sa hrvatskim teniserom.

U prvom setu, srpski teniser je već u drugom gemu oduzeo servis protivniku i do kraja tog dela igre sačuvao brejk prednosti. As udarcom završava prvi set rezultatom 6:3.

Odličnim forhendima i prepoznatljivim bekhend paralelama, samouvereni Đoković još lakše osvaja drugi set prepustivši Ljubičiću samo jedan gem. Hrvatski teniser je smečom poslao loptu u aut i Đoković je poveo sa 2:0 u setovima.

U odlučujućem setu, nekada treći igrač na ATP listi pružio je nešto jači otpor najboljem srpskom teniseru, ali nedovoljno da bi ozbiljnije ugrozio Novakovo vođstvo.

Đoković je načinio samo sedam neiznuđenih grešaka, iskoristio je pet od deset brejk lopti, a ubacio čak 79 odsto prvih servisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: