Capital.ba

Usvojen Prijedlog da stopa poreza na nekretnine bude 0,1 procenata

01.09.2009. / 20:59

porezBRČKO,Vlada Brčkog usvojila je danas Prijedlog odluke o utvrđivanju stope poreza na nekretnine u distriktu, prema kojoj bi ona iznosila 0,1 procenata.

Direktor brčanske Direkcije za finansije Mato Lučić objasnio je da bi na osnovu ovakve stope oporezivanja u distriktu bilo prikupljeno 4.273.000 KM, što je za oko dva miliona maraka više nego po ranije predlaganoj stopi od 0,6 procenata.

“Prosječno izdvajanje po domaćinstvu iznosilo bi između 50 i 60 maraka, što ne predstavlja značajnu sumu na godišnjem nivou. S druge strane, u godini recesije i smanjenih prihoda, ovo će predstavljati značajan priliv sredstava u budžet distrikta”, rekao je Lučić.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!