Svet

Nedelja, 16.03.2014.

11:06

Kineska Alibaba na berzi u SAD

Kineska kompanija Alibaba, specijalizovana za trgovinu preko interneta, ponudiće svoje akcije na jednoj američkoj berzi, kako bi prikupila 15 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug

Default images

"Alibaba grupacija je odlučila da pokrene proces inicijalne javne ponude (IPO) u SAD. Zahvaljujući tome ćemo postati međunarodna kompanija i unapredićemo našu transparentnost", saopštila je kineska kompanija, ne navodeći ni vreme ni obim akcija, niti berzu na kojoj će ponuditi akcije, preneo je AP.

Alibaba je jedna od najvećih svetskih internet kompanija, putem čije internet platforme se godišnje razmeni roba u vrednosti većoj od 150 milijardi dolara, što je više od Amazona i Ibeja zajedno.

Prvobitni posao Alibabe bilo je povezivanje malih kineskih proizvođača sa potencijalnim kupcima u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Svet

Poruka Kini: Ili mi ili oni

Zamenik američke ministarke finansija Voli Adejemo izjavio je danas da Vašington i Evropska unija moraju da prenesu poruku Kini da njene kompanije moraju da biraju između poslovanja sa ekonomijama SAD i EU ili snabdevanja Rusije robom.

18:31

31.5.2024.

1 d

Podeli: