LDP: Nisu ispunjeni uslovi MMF-a

Odlaganje aranžmana sa MMF-om pokazuje da Srbija nije ispunila ni minimalne uslove ove organizacije, saopštila je Liberalno-demokratska partija.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.09.2009.

17:39

Default images

LDP smatra da Srbija u ovom trenutku neće dobiti odobrenje za nove tranše finansijske pomoći i zato do kraja oktobra država mora da ubrza reforme u javnoj administraciji. Optimizam ministara nije bio opravdan zbog toga što vlada, iako je obećano, u proteklih godinu dana nije preduzela ozbiljne antikrizne i reformske korake, kako bi ispunila svoje obaveze, navodi LDP.

Ta stranka navodi da nijedan trenutak više ne sme biti izgubljen, jer bi svaka dalja destabilizacija samo produbila krizu i suočila građane sa velikom i opasnom neizvesnošću.

"Period do oktobra i sledeće prilike za trajniji sporazum sa MMF-om mora biti iskorišćen za sve one korake, čije preduzimanje predlažemo mesecima: zavođenje reda i efikasnosti u javnoj administraciji, smanjenje državnog aparata, razdvajanje rada od nerada, oštru politiku prema gubitaškim javnim preduzećima, drugačiju i pravedniju poresku politiku", ocenila je ta stranka.

"Imamo nešto više od mesec dana za usvajanje serije zakona kojim bi se ova oblast uredila. Vlada i parlament do oktobra moraju biti u stalnom zasedanju i precizno i efikasno usvojiti sve neophodne zakone i mere", ukazuje LDP.

LDP insistira na svom programu "Efikasna Srbija - Nova ekonomija" i predlaže vladi da prihvati one konkretne poteze i rezove koji bi građanima, umesto populizma i lažne nade, ponudili izvesnost u borbi protiv krize i plan vlade za ubrzani razvoj posle njenog okončanja, navedeno je u saopštenju te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: