Đoković ratovao dva i po sata da bi došao do Federera!

Veliku borbu je vodio srpski teniser protiv Džona Iznera koju je na kraju uspeo da reši u svoju korist i plasira se u svoje prvo finale u 2014. godini

  • 5

Novak Đoković je drugi finalista Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu savladao Džona Iznera 2:1. Protivnik u borbi za trofej biće mu stari znanac Rodžer Federer.

Srpskom teniseru trebalo je skoro dva i po sata igre kako bi savladao 208 centimetara visokog Amerikanca, i došao do svog prvog finala u 2014. godini. Težak meč je iza drugog tenisera sveta i na fizičkom i na psihičkom nivou, koji bi mogao i da dosta utiče na susret u borbi za titulu u Kaliforniji.

PRVI SET

Tokom prvog seta oba tenisera su pokazala sigurnost na servisu, čemu je dosta doprineo i visok procenat pogođenog prvog servisa. Đoković je malo više mučio protivnika na njegov servis, ali je Izner uspeo da sačuva tri brejk lopte koje je imao srpski teniser.

Ovakav razvoj događaja na terenu je bio sve do 10. gema na meču, kada je srpskom igraču popustila koncentracija i dozvolio je protivniku da ima 40:0 na njegov servis, ali sjajnom igrom drugi teniser sveta se izvukao iz ove situacije i osvojio narednih pet poena i ne dozvolivši rivalu da osvoji prvi set.

Takav razvoj događaja očigledno je uticao na 12. nosioca na turniru, koji je pod utiskom izgubljene tri uzastopne set lopte, počeo da greši na svoj servis i dolazi do prvog brejka na meču. Novak je uspeo da iskoristi tek petu priliku za brejk, ali u možda najvažnijem momentu i bez mnogo rizika na svoj servis stigao je do osvajanja prvog seta 7:5.

DRUGI SET

Izner je u pauzi između setova ipak uspeo da se oporavi od gubljenja maltene dobijenog prvog seta i povrati koncentraciju. Potvrda toga je ponovo sjajan broj pogođenih prvih servisa i neprepuštanje Đokoviću nijedne prilike za brejk u nekoliko uvodnih gemova drugog perioda igre.

U devetom gemu u drugom delu igre prvi u napad kreće srpski teniser i fantastičnom igrom i taktikom, terajući protivnika da igra svojim slabijim oružjem - bekhendom, i pravi brejk i dobija priliku da servira za pobedu.

Međutim, 13. igrač sveta kao da se zainatio zbog prethodno izgubljenog servisa i dolazi do dve uzastopne brejk lopte, od kojih koristi drugu i ostaje u meču.

Nije ovo omelo drugog nosioca koji je ostao pri svojoj strategiji koju je primenjivao i prethodni put kada je napravio brejk, a koja mu je ponovo donela priliku da servira za meč i koju isto tako nije uspeo da iskoristi po drugi put.

Moralo je da se ide u taj brejk, u kome je više koncentracije pokazao američki igrač i došao do izjednačenja u setovima dobivši 13. gem na meču rezultatom 7:2 u taj brejku.

TREĆI SET

Treći set donosi drugačiju sliku na terenu. Srpski teniser počinje da vrši pritisak na protivnika od samog starta i gotovo odmah dolazi do brejka. Popustio je prvi servis američkom igraču što se odmah odrazilo i na stanje stvari na terenu.

Ni medicinski tajm aut nije pomogao Izneru, koji je u odlučujućem periodu igre osvojio samo jedan gem. Od rezultata 1:1, kao da je samo jedan teniser postojao na terenu, a to je bio Srbin. Narednih pet gemova rešio je u svoju korist i zakazao je 33. po redu duel protiv Rodžera Federera.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA