Capital.ba

Radnici Fabrike “Zastava elektro” sutra u Beogradu

01.09.2009. / 17:40

zastava-elektroRAČA KRAGUJEVAČKA ,Radnici Fabrike “Zastava elektro” iz Rače kod Kragujevca, njih oko 200, sutra će otputovati u Beograd, gdje će u razgovoru sa predstavnicima vlasti nastojati da nađu rješenje koje će omogućiti da ostvare njihova radnička prava.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Fabrike “Zastava elektro” Slobodan Gajić kaže da radnici traže raskid ugovora o privatizaciji zbog velikih zloupotreba u preduzeću.

“Istražni organi su utvrdli niz zloupotreba većinskog vlasnika u procesu privatizacije. Falsifikovani su dokumenti o obaveznom investicuionom ulaganju, duguju nam plate od februara ove godine, doprinose od maja 2008. godine, kao i dnevnice radnicima koji su radili u inostranstvu”, kaže Gajić.

Radnici su protestovali još 11. i 12. avgusta, jer većinski vlasnik, koji je fabriku kupio za 2,7 miliona dinara, uz obaveznuo ulaganje od 26 miliona dinara, nije ispoštovao svoje obaveze.

“Štrajkači su najavili da se neće vraćati iz Beograda dok ne ostvare svoja prava”, kaže Gajić.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!