Ćulibrk: Iphone u prodaji za dva meseca

Tanjug

14. 03. 2014. u 09:47

MTS je postao prvi mobilni operater u Srbiji koji je potpisao ugovor sa najvećo kompanijom na svetu, "Epl"

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je Tanjugu da očekuje da će "Iphone" moći da se kupi i kod nas u svim poslovnicama ovog operatera već u naredna dva meseca i to svi modeli koji su aktuelni na globalnom tržištu.

Ćulibrk je rekao da će ovi telefoni kompanije "Apple" biti u prodaji za dva meseca, jer najpre predstoji ''faza implementacije i testiranja".

Kada je reč o aplikacijama koje nudi "Apple", Ćulibrk kaže da će i one biti raspoložive.

"Naš je interes da i građani Srbije mogu da se registruju i za skidanje aplikacija što do sada nije bilo moguće", poručio je on.

Chulibrk je dodao da će svim korisnicima biti omogućeno da pod povoljnim uslovima dođu do "iphone". On je precizirao da će građanima ovaj telefon biti dostupan na odloženo plaćnje, na rate i uz tarifne pakete.

Sada će i oni koji su mislili da im je ovaj telefon nedostupan, kaže on, ipak uspeti kroz povoljne aranžmane sa "Telekomom" da dođu do takvog aparata.

"Kroz ovaj aranžman konačno uvodimo 'Iphone' u legalne tokove, jer se desetine hiljada telefona tog proizvođača danas prodaje u Srbiji kao švercovana roba. Tu država gubi kroz poreze, odnosno PDV, ali i kroz plaćanje carina", rekao je Ćulibrk.

Direktor srpskog operatera je podvukao da je potpisivanje ugovora sa "Apple-om" ohrabrujuća vest, jer je Srbija konačno na mapi te kompanije.

"Telekom" je zaključio dobar poslovni aranžman na radost korisnika i u interesu Srbije, dodao je on i podsetio da je "Apple" jedna od najvrednijih kompanija na svetskom tržištu čija kapitalizacija iznosi više od 450 milijardi dolara.

"Višestruka je korist od aranžmana sa jednom ovakvom kompanijom.Tim pre smo danas ponosni što je "Telekom Srbija" prvi na tržištu koji će da uvede "Apple" u Srbiji u "iphone" u svoje poslovnice", zaključio je Ćulibrk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Veteran

14.03.2014. 12:03

Епл је некада био статус симбол, прва и друга верзија су биле хит међу снобовима. Од треће верзије па надаље, Гугл је са њиховим Андроидом, већ пристигао и поћео да доминира тржиште 'паметних телефона'. Тако ће остати још најмање 3-4 године, док тата игре Бил Гејтс не матира их све.

Prognoza

14.03.2014. 17:16

@Veteran - Zelje su jedno a stvarnost drugo, mada se nikad nezna. Iphone je najbolji za mene koji radim sa njim i koristim u kombinaciji sa iPadom.

Немања

14.03.2014. 17:10

Зашто да се шверцују из белог света,када наша земља може да наплати порез.Браво за Телеком

Nefer

14.03.2014. 17:16

@ - Sada nema razloga da neko bude nesretan u Srbiji.Ovom napaćenom narodu samo je falio telefon od 700$.

Moma Zivanovic

14.03.2014. 21:49

Precenjen telefon I svi proizvodi od te kompanije...android platform su buducnost otvorenog su koda I besplatne

Zeljko

18.03.2014. 21:49

@Moma Zivanovic - Da u pravu ste, njihovi proizvodi su skupi ali rade. Napravio sam gresku i kupio Galaxy S3 a prije sam imao iPhone. Po mom iskustvu, Android je nestabilan sistem, telefon palim i gasim jednom dnevno, dok sa iPhone to se desilo jednom u 3 mijesecaDrugo, aplikacije za Android pise svako jer je otvoren sistem, nesiguran za bankarstvo preko interneta.Trenutno postoji oko 10 000 virusa za Android, dok za Apple broj je neuporedivo manji je je zatvoren sistem. Ista stvar vazi za PC i iMac...