Petak, 06.06.2008.

09:49

Mir između Obame i Klintonove?

Barak Obama i Hilari Klinton imali su sastanak na kome su razgovarali o jedinstvu Demokratske stranke, posle pet meseci okršaja oko nominacije za predsedničkog kandidata.

Izvor: Tanjug

Default images

U zajedničkom saopštenju, objavljenom kasno sinoć posle njihovog sastanka, Klintonova i Obama su naveli da su imali "produktivan razgovor o napornom radu koji je neophodan da se uradi kako bi uspeli u novembru", javile su svetske agencije, pozivajući se na američke medije.

Prema pisanju Njujork tajmsa, inicijativa za sastanak potekla je od bivše prve dame Hilari Klinton, a prvi znak koji je ukazao da je do sastanka zaista došlo bio je, kako je objavila američka televizija Si-En-En, nepojavljivanje Obame sinoć na aerodromu u Vašingtonu, odakle je trebalo da se vrati kući u Ilinois.

Da je došlo do sastanka potvrdio je Robert Gibs, portparol Obame, koji, međutim, nije rekao gde je sastanak održan.

On je demantovao glasine da je bio u domu Klintonovih u Vašingtonu. Gibs nije želeo ništa da kaže o sadržaju njihovog razgovora.

Obama je u utorak objavio da je postao kandidat Demokratske stranke za predsedničke izbore u novembru, posle pet meseci bespoštedne borbe protiv Hilari Klinton.

Bivša prva dama Amerike i senatorka Njujorka sutra bi zvanično trebalo da prizna svoj poraz i pruži podršku Obami.

Spekuliše se o tome da će Obama ponuditi Klintonovoj mesto potpredsenika, što još nisu potvrdili ni Obama ni Klintonova.

Iz štaba Klintonove je rečeno da je senatorka iz Njujorka otvorena za sve ideje, a neki od njenih pristalica su već počeli da vrše pritiske na Obamu da je uzme u obzir za mesto potpredsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

16 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: