Međunarodna podrška Povorci ponosa

Beogradska Povorka ponosa dobila je podršku brojnih međunarodnih institucija, kao i 60 domaćih nevladinih organizacija, za organizovanje skupa 20. septembra.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2009.

10:05

Default images

ILGA Europe (Evropska gej-lezbejska asocijacija), Inter Pride (Međunarodna asocijacija Prajd koordinatora), ILGCN (Međunarodna gej-lezbejska kulturna mreža), "Slavic & Moscow Pride" - samo su neke od inostranih organizacija koje su podržale beogradsku manifestaciju, navodi se u saopštenju Povorke ponosa.

Povorka, pod sloganom „Vreme je za ravnopravnost“, ukazaće na položaj jedne marginalizovane i diskriminisane društvene grupe u Srbiji, kažu organizatori.

Takođe, homoseksualci i aktivisti za ljudska prava iz Rusije, Australije, Grčke, Nemačke, Engleske, Turske, Amerike, Belgije, najavili su da će se pridružiti homoseksualnoj zajednici iz Srbije, ali i svima koji žele da podrže napore u stavranju boljeg i tolerantnijeg društva.

Kako navode u ovoj organizaciji, povodom dolazaka pomenutih gostiju iz sveta, Organizacioni odbor će kontaktirati ambasade zemalja čiji državljani dolaze kako bi ih obavestio o tome i kako bi zajedno radili na maksimalnoj bezbednost posetilaca.

Takođe, organizatori će precizna bezbednosna uputstva dostaviti svim učesnicima skupa kako bi Povorka ponosa prošla u najboljem mogućem redu i sigurnost bila na najvišem novou.

Iz regiona je, već ranije, stigla podrška od zagrebačkog Prajda, Ženske alijanse Makedonija, sarajevskog Udruženja Q , LGBT grupe Iskorak i lezbejske organizacije Kontra iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: