• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivšem vozaču Vlade 3,5 godine zatvora

Izvor Tanjug

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za šest meseci kaznu zatvora bivšem vozača Vlade Srbije Željku Goleu i pravosnažno ga osudio na tri i po godine zatvora, jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću na Pančevačkom mostu.

U toj nesreći 2009. poginuo je motociklista Marko Đordević (21).

U obrazloženju odluke koja je objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je naveo da je Viši sud u Beogradu dao prevelik značaj olakšavajućim okolnostima za Golea, te da smatra da mu je adekvatno povećati kaznu za pola godine.

Goleu je osim zatvorske kazne izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije od tri godine posle izdržavanja kazne.

Sud je utvrdio da je Gole u trenutku nesreće u krvi imao 1,56 promila alkohola u krvi i da je kriv za izazivanje saobraćajne nezgode sa smrtnom posledicom.

Prvu presudu kojom je Gole u novembru 2011. bio osuđen na kaznu od tri godine zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije tri godine posle izdrzavanja kazne, ukinuo je 2012. godine u martu Apelacioni sud u Beogradu i naložio da se suđenje ponovi.

Gole je 9. juna 2009. u Beogradu, vozeći pod uticajem alkohola, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo motociklista Marko Djordević.

Tada je bio vozač u kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića i posle nesreće je dobio otkaz.

Veštačenjem koje je predstavljeno na suđenju utvrđeno je da se "škoda" kojom je upravljao Gole kretala propisanom brzinom, ali da on nije iskoristio priliku da ukoči i izbegne nesreću.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image