Merkel: Rusija efikasno ukrala Krim, NATO: Rusi su na Krimu, Rusija: To su stanovnici Krima

Novosti Online

11. 03. 2014. u 09:32

Opozvani predsednik Ukrajine Viktor Janukovič se danas obratio javnosti, po drugi put u poslednjih desetak dana iz Rusije, poručivši da ostaje jedini legitimni predsednik

Opozvani predsednik Ukrajine Viktor Janukovič se danas obratio javnosti, po drugi put u poslednjih desetak dana iz Rusije, poručivši da ostaje jedini legitimni predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine.

S druge strane Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je bolne privredne konsekvence za Moskvu i stavljanje na proveru kompletnih odnosa, ukoliko Rusija ne prestane da destabilizuje Ukrajinu, ali i rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin jedan od ''odlučujućih igrača'' u krimskoj krizi kome se želi pružiti podrška u donošenju ispravnih mera.

Pratite iz minuta u minut dešavanja u Ukrajini....


DANAS O ZAKONU O PRIKLjUČENjU KRIMA

U donjem domu ruskog parlamenta (Dumi) danas će poslanici raspravljati o predlogu zakona kojim bi bilo omogućeno da se ukrajinski autonomni region Krim pridruži Rusiji, izjavio je danas poslanik vladajuće stranke Ujedinjenja Rusija Vjaćesla Nikonov.

On je rekao da će se o tom predlogu zakona raspravljati i verovatno predlagati amandmani do 17. marta, a o njemu će se glasati 21. marta, preneo je "Glas Rusije".

Pomenuti predlog zakona sadrži opis procedure pridruživanja subjekata Ruskoj federaciji. Stranka levog centra, Pravedna Rusija, predlaže da se novi subjekti primaju u sastav države na osnovu rezultata referenduma koji bi bio održan u tom regionu, u slučaju da na tom području nema funkcionalne suverene vlasti, kao i u slučaju da ne bude postignut dogovor na međunarodnom nivou.

JANUKOVIČ ĆE SE DANAS OBRATITI JAVNOSTI

Opozvani predsednik Ukrajine Viktor Janukovič obratiće se danas javnosti po drugi put u poslednjih desetak dana iz Rusije.

Prema navodima ruske agencije Itar-Tas s, Janukovič će konferenciju za štampu održati u ruskom gradu Rostovu na Donu, u izložbenom centru "Vertol ekspo".

Neki ruski mediji su krajem prošle nedelje objavili nepotvrđene glasine da je Janukovič doživio srčani udar i da se oporavlja u jednoj moskovskoj bolnici.

Janukovič se u petak, 28. februara, prvi put pojavio u javnosti nakon svog opoziva sa mjesta predsjednika na konferenciji za novinare u Rostovu na Donu u Rusiji, na kojoj je istakao da je i dalje legitimni lider Ukrajine, za krizu u zemlji je optužio Zapad, a Rusiju pozvao da đeluje.

SPREMNO TRI MILIJARDE DOLARA POMOĆI

Svetska banka je saopštila da je spremna da ove godine ponudi novu pomoć Ukrajini od tri milijarde dolara, kako bi pomogla Kijevu u sprovođenju reformi i da bi podržala ključni razvojni projekti.

Svetska banka je sinoć navela da je "spremna da i dalje podržava ukrajinski narod" nakon što je privremena vlada u Kijevu zatražila pomoć.

"Posvećeni smo pružanju podrške narodu Ukrajine u ovim teškim vremenima i nadamo se da će se situacija u zemlji brzo stabilizovati", naveo je u saopštenju predsednik Svetske banke Džim Jong Kim.

JANUKOVIČ SE OBRATIO JAVNOSTI

"Siguran sam da se vojnici neće povinovati naređenjima kriminalaca", rekao je Janukovič na konferenciji za novinare koju je održao u ruskom gradu Rostovu na Donu, u izložbenom centru "Vertol ekspo".
On je ocenio da su predsednički izbori koji su zakazani za 25. maj "apsolutno nelegitimni i nezakoniti", prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, gradovima u Ukrajini patroliraju maskirani naoružani ljudi, a bezakonje je u porastu, navodi RT.

"Američki zakon ne dopušta da SAD pružaju finansijsku pomoć nelegitimnim vladama", zaključio je Janukovič.


Neki ruski mediji su krajem prošle nedelje objavili nepotvrđene glasine da je Janukovič doživeo srčani udar i da se oporavlja u jednoj moskovskoj bolnici.

Janukovič (63) se u petak, 28. februara, prvi put pojavio u javnosti posle svog opoziva sa mesta predsednika na konferenciji za novinare u Rostovu na Donu u Rusiji, na kojoj je istakao da je i dalje legitimni lider Ukrajine, za krizu u zemlji je optužio Zapad, a Rusiju pozvao da deluje.

USVOJENA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI

Parlamentarci Autonomne Republike Krim usvojili su Deklaraciju o nezavisnosti Krima koja je potrebna za sudske postupke kao deo ulaska ukrajinskog poluostrva u sastav Rusiji i od značaja za prestojeći referendum, javila je danas ukrajinska novinska agencija Interfaks.

"Veoma važan dokument - Deklaracija o nezavisnosti - usvojen je tokom sednice. Ovaj dokument je potreban za sudske postupke, kao deo pristupa Krima Rusiji, kao i za referendum o Krimu", rekao je portparol zakonodavnog tela Krima, preneo je Radio Glas Rusije.

U donjem domu ruskog parlamenta - Dumi, danas će poslanici raspravljati o predlogu zakona kojim bi bilo omogućeno da se ukrajinski autonomni region Krim pridruži Rusiji, izjavio je poslanik vladajuće stranke Ujedinjenja Rusija Vjaćesla Nikonov.

On je rekao da će se o tom predlogu zakona raspravljati i verovatno predlagati amandmani do 17. marta, a o njemu će se glasati 21. marta, preneo je "Glas Rusije".

Predlog zakona sadrži opis procedure pridruživanja subjekata Ruskoj federaciji. Stranka levog centra, Pravedna Rusija, predlaže da se novi subjekti primaju u sastav države na osnovu rezultata referenduma koji bi bio održan u tom regionu, u slučaju da na tom području nema funkcionalne suverene vlasti, kao i u slučaju da ne bude postignut dogovor na međunarodnom nivou.

MOBILIZACIJA

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov danas je zatražio formiranje nacionalne garde i mobilizaciju rezervista i dobrovoljaca u oružane snage, radi suprotstavljanja ruskoj vojsci.

Turčinov je izjavio da parlament treba da potvrdi odluku o pretvaranju snaga Ministarstva unutrašnjih poslova u Nacionalnu gardu, "radi odbrane zemlje i građana od kriminalaca i spoljne i unutrašnje agresije".

Prema rečima Turčinova, mobilizacija bi trebalo da obuhvati dobrovoljce i sve koji su bili u vojsci, javlja AP.

Ruske snage kontrolišu poluostrvo Krim, gde će u nedelju biti održan referendum o otcepljenju od Ukrajine i priključenju Rusiji.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk je zatražio da Zapad odbrani Ukrajinu, uz konstataciju da je Rusija "naoružana do zuba i ima atomsko oružje".

ZATVOREN AERODROM NA KRIMU

Proruske vlasti ukrajinskog autonomnog regiona Krima, u kojem većinsko stanovništvo čine Rusi, danas su zatvorile svoj vazdušni prostor za komercijalne letove, pet dana uoči zakazanog referenduma o pripojenju Rusiji.

Jednom ukrajinskom avionu koji je leteo iz Kijeva za prestonicu Krima, Simferopolj, naloženo je da se vrati u glavni grad Ukrajine, preneo je Rojters.

Kapetan tog aviona je putnike obavestio da su vlasti Krima zatvorile vazdušni prostor za sve komercijalne letove i da ni juče nijedan komercijalni avion nije sleteo u Simferopolj.

Na Krimu rastu tenzije uoči referenduma koji su za nedelju, 16. marta, zakazale proruske vlasti tog regiona uprkos tome što su ga vlasti u Kijevu i zapadne sile proglasile nezakonitim.

KRIM SE NEĆE VRATITI U SASTAV UKRAJINE

Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je danas da čak i ako se u Ukrajinu vrati vlada smenjenog predsednika Viktora Janukoviča Krim neće ostati u njenom sastavu pod pređašnjim uslovima.

"Zemlje u kojoj smo živeli više nema. Idemo svojim putem i nameravamo da taj put prođemo što brže", rekao je Konstantinov novinarima, prenela je agencija RIA Novosti.

On je dodao da je povratak autonomne pokrajine u Ukrajinu pod ranijim uslovima "isključen".

"Već smo prošli taj period, sada j to nemoguće, već smo krenuli dalje", rekao je Konstantinov.


NATO POČEO VOJNU VEŽBU U POLjSKOJ, U RUMUNIJI ODLOŽENA

NATO je danas počeo vojnu vežbu u Poljskoj, dok su zbog lošeg vremena odloženi pomorski manevri u Crnom moru. Više o tome pročitajte OVDE


KRIMSKA DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI POMINjE I KOSOVO

Deklaracija o nezavisnosti Krima, koju su usvojili parlamentarci te autonomne republike, poziva se, između ostalog, i na savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde o Kosovu od 22. jula 2010.godine. Više o tome pročitajte OVDE


EK: 500 MILIONA EVRA ZA UKRAJINU

Evropska komisija odobrila je danas trgovinske olakšice za Ukrajinu, čija se vrednost procenjuje na 500 miliona evra, ukidajući uvozne carine za širok spektar poljoprivrednih i drugih proizvoda iz Ukrajine, s ciljem pružanja podsticaja njenoj privredi.

Ovakva odluka će, prema rečima evropskog komesara za trgovinu Karla de Guhta, odmah stupiti na snagu i biće na snazi najmanje do 1. novembra ove godine, pošto bi do tada, prema procenama stručnjaka Evropske unije, trebalo da bude potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa Kijevom, preneo je Rojters.


Ukupna vrednost tih trgovinskih olakšica procenjena je na 487 miliona evra godišnje, rekao je De Guht.

Ovakva odluka je deo napora EU da podstakne privredu Ukrajine posle svrgavanja predsednika Viktora Janukoviča.

TUSK: SANKCIJE EU PREMA RUSIJI OD PONEDELjKA

EU će počev od ponedeljka uvesti sankcije prema Rusiji zbog "njene vojne intervencije u regionu Krima", saopštio je danas poljski premijer Donald Tusk.

"Po pitanju sankcija prema Rusiji, odluka je već donesena, naročito u pogledu procedure uvođenja sankcija", istakao je Tusk na današnjoj konferenciji za štampu, prenosi Rojters.


TBILISI: GRUZIJSKI SCENARIO U UKRAJINI

Gruzijski predsednik Giorgi Margvelašvili ocenio je danas da je neuspeh međunarodne zajednice da kazni Rusiju zbog invazije na Gruziju 2008. godine podstakao Moskvu da preuzme Krim od Ukrajine.

"Činjenica da se scenario koji je Rusija koristila u Gruziji 2008. godine, kada je vojnom silom otkinut deo teritorije suverene države, ponovo primenjuje u 2014. godini u drugoj zemlji, dokazuje da naši partneri i mi nismo uspeli da se suprotstavimo Rusiji u poslednjih šest godina", rekao je gruzijski predsednik za agenciju AFP.


MERKEL: RUSKA ANEKSIJA KRIMA

Nemačka kancelarka Angela Merkel označila je danas na sastanku sa poslanicima Hrišćansko demokratske unije, čiji je Merkelova lider, akciju Rusije na Krimu kao "aneksionu," prenose agencije pozivajući se na jednog od učesnika sastanka.

Ona je navodno rekla partijskim kolegama da je Rusija efikasno "ukrala" polustrvo Krim i da se to može nazvati "aneksijom", prenela je agencija AFP reči jednog od demohrišćana koji je izjavu dao pod uslovom da ostane anoniman.


IZASLANIK UN NEĆE NA KRIM

Izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ivan Šimonović neće putovati na Krim iz logističkih i bezbednosnih razloga, saopšteno je nakon što je proruska vojska zauzela aerodrom na poluostrvu.

KRIM ĆE IMATI SVA PRAVA U RUSKOJ FEDERACIJI

Ukoliko narod krima odluči da se priključi Ruskoj federaciji, republika će imati sva prava i obaveze subjekta Federacije. Krimskim tatarima imaće pravo na nacionalnu i kulturnu autonomiju izjavila je predsednica Saveta RF Valentina Matvienko.

OSLOBOĐENE PRIVEDENE NOVINARKE NA KRIMU

Tri novinarke, koje su privele proruske snage na ukrajinskom poluostrvu Krimu, koje se sada nalazi pod kontrolom ruske vojske, danas su oslobođene, saopštili su izvori iz ukrajinske policije.

Novinarke su priveli članovi partije Rusko jedinstvo koja se zalaže za pripajanje Krima Rusiji, napisao je ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov na Fejsbuku.

Izvori iz ukrajinske policije su rekli da su zvaničnici ministarstva unutrašnjih poslova bili u kontaktu sa vozačem novinarki i da su one sada bezbedne i nalaze se u jednoj ukrajinskoj oblasti izvan Krima, javlja Rojters.

Novinarke Katerina Butko, Aleksandra Rjazanceva i Olena Maksimenko privedene su na kontrolnom punktu koji drže članovi partije Rusko jedinstvo i kasnije su odvedene u lučki grad Sevastopolj, naveli su izvori iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Oslobođeni su i njihov vozač i jedan fotoreporter.


KOMANDANT NATO SNAGA U EVROPI: NA KRIMU SU RUSKE TRUPE

Vojnici bez oznaka koji deluju na Krimu nisu “lokalne samoodbrambrene snage” nego ruska vojska kojoj je naređeno da podrije bezbednost Ukrajine, tvrdi komandant NATO snaga u Evropi Filip Bridlav.

Bridlav je na svom zvaničnom blogu osporio tvrdnje Moskve da su vojnici koji su opkolili ukrajinske vojne baze na Krimu i zauzeli jedanaest graničnih prelaza pripadnici lokalnih milicija ili “samoodbrambenih snaga”.

“Nakon pažljivog pregleda informacija iz mnogih izvora koji su nam na raspolaganju,verujemo da je reč o pripadnicima ruske vojske sa jasnim naređenjima da podriju bezbednost ukrajinskih snaga”, napisao je Bridlav.


AKSIONOV: NEMA RUSKIH VOJNIKA U JEDINICAMA ZA ODBRANU

Krimski premijer Sergej Aksionov izjavio je u utorak da u lokalnim jedinicama za samoodbranu nema ruskih vojnika.

"To su stanovnici Krima, nemojte sumnjati u to. U jedinicama za samoodbranu nema ruskih vojnika. Ruska vojska od danas ne učestvuje u operacijama blokiranja vojnih jedinica, osiguravanja javnog reda", rekao je on.

Aksionov je dodao da su krimske jedinice za samoodbranu sarađivale sa ruskom Crnomorskom flotom, stacioniranom u Ukrajini, u skladu sa ugovorom o iznajmljivanju mornaričke baze u Sevastopolju, prenosi Itar-Tass.

Nekoliko medija je tvrdilo da su ruski vojnici navodno viđeni kako blokiraju neke vojne objekte na Krimu. Ali najviši ruski zvaničnici, među kojima i predsednik Vladimir Putin, demantovali su da su ruske oružane snage na Krimu bile uključene u bilo kakve nezakonite aktivnosti.


TURČINOV: UKRAJINA NEĆE INTERVENISATI NA KRIMU

Ukrajina neće vojno intervenisati na Krimu da bi sprečila otcepljenje tog crnomorskog poluostrva, izjavio je vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Oleksander Turčinov.

"Mi ne možemo pokrenuti vojnu operaciju na Krimu zato što bismo izložili istočnu granicu i Ukrajina ne bi bila zaštićena", izjavio je Turčinov, dok se Krim priprema za referendum o pripajanju Rusiji koji se odžrava u nedelju, 16. marta.

Predstojeći referendum o pripajanju Rusiji je "farsa" čiji će rezultati biti namešteni u Moskvi, kazao je Turčinov u intervjuu za AFP.

"Ono što nazivaju referendumom neće se dogoditi na Krimu, već u kancelarijama Kremlja", istakao je Turčinov.

Ruski lideri odbijaju dijalog sa ukrajinskim vlastima, dodao je on.

"Oni odbijaju svaki kontakt sa ministarstvom spoljnjih poslova i vladom", rekao je Turčinov dok se zapadne sile, na čelu sa Nemačkom, zalažu za formiranje kontakt grupe da bi se sprečio rat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (123)

DRASEN

11.03.2014. 09:50

Крвни непријатељ Руса, жели да помогне Путину у доношењу исправних мера. Ово превазилази линију доброг укуса. Бљувотина !

Miro Markovic

12.03.2014. 03:47

@Zbogom Juzni Tok - @Zbogom Juzni Tok. Samo ti sanjaj, ali kad se probudis, tvoja Krvatska ce da bude bankrotirana i Rusi ce da otkupe INA-u za par rubalja. A sto je najgore na svim benzinskim pumpama ces morati da citas rusku cirilicu, ha ha aha!

nesa

11.03.2014. 09:57

Sta naprica..da Putin postuje pravo ukrajinaca da sami oblikuju svoju buducnost...odlicno,ucinite i vi to isto,postujte pravo Krima da na referendumu odluci o svojoj buducnosti.

Duga

11.03.2014. 09:58

Dodje mi muka,da budem jasnija, povraca mi se od njihovih izjava. Pa oni su,zapad i amerika, svet u crno zavili, i sad daju "savete"kako Putin treba da se ponasa. Koje licemerstvo.

Јабре

11.03.2014. 20:55

@sreto - Важно да читаш српске новине надам се да знаш ћирилицу, требаће ти !

momcilo

11.03.2014. 10:11

jos jedan kameronov fansi selfi, kameron salje poruku skotskoj, ukoliko hocete nezavisnot, platicete zestoku cenu. posto su engleski politicari toliko englesku napunili muslimanima, jedini izvor novih engleza je skotska I irska. englezi cak idu u irsku , jer nemogu da podnesu kulturni sok u londonu.

rododendron

11.03.2014. 10:14

Nadam se da griješim ali mislim da će Putin poviti rep i da će biti tresla se gora rodio se ... jer je očito da zapad ide do kraja.

Vojislav

11.03.2014. 10:16

Zasto te mere nije najavljivao NATou kad je bombardovao sada bivsu jugoslaviju i amerikancima. Kolonijalisti nemogu de se naviknu na novi svetski poredak da svako treba da bude ravnopravan u njemu. Kamerun misli da on samo ima pravo.

Deki

11.03.2014. 10:16

Ovo je odlična vest, koja govori da će ovoga puta Rusi ići do kr(j)aja, a za koga će biti bolnije, videćemo svi i to vrlo uskoro! Ovo je potez nemoćnih i očajnih, u pokušaju da praznom puškom nešto promene, ali mislim da Rusija nije i ne sme biti neodlučna i popustljiva, jer nema gde više da se povuče! To vam je kao kada su nama 1999.g. rekli da smo zadnja linija odbrane grada Beograda i da se možemo povući jedino na Terazije! Zadnja linija odbrane od AMERIKANACA i ostalog šljama sa zapada!!!

Zbogom Juzni Tok

11.03.2014. 11:34

@Deki - Vazno je da je "zabava" na ruskim granicama, a ne na Kubi ili Berlinu, kao ranije.

зокс

11.03.2014. 14:27

@Deki - Ти твоји из Берлина су дошли у Русију по забаву,па је пренели у Берлин!Свакоме по заслузи,па и њима!

AkiTaki

11.03.2014. 21:29

@Deki - Ne brini se, znas kako kazu mogli ste kako ste hteli al necete dokle ste hteli. Ne trebaju meni Rusi koliko mi treba "Donalds i GMO, osiromaseni uranijum i kojekakvi reality show i "starlete"!!! Covek, koji u tom trenutku vojno "intervenise" u 5 zemalja, dobija nobelovu nagradu za mir?????!!!!! Vase licemerje dolazi na naplatu uskoro!

euro95

11.03.2014. 10:25

ma kakve bolne mere kada je rusija {putin} izjavio da engleska ne postoi na karti i ne vidi je u opste posto je toliko mala a on ce da uvodi neke mere cuj budalastinje i gluposti da procita covek to je isto ko komarac da ujede slona pa nista vise je nemoguce procitati

Apis

11.03.2014. 10:27

''Svetska banka je sinoć navela da je "spremna da i dalje podržava ukrajinski narod" '' !!! Kome god su oni ''pomogli'' taj se više nije oslobodio dužničkog ropstva !!! Isto to i nama rade al' mi smo ''pametni'' pa i dalje koristimo njihove ''dobre usluge'' !!! Zato ''obožavam'' vučka,dačka,čedicu i ostale koji nas vode u svetlu ''robovsku'' budućnost zarad dobrobiti njihove dece !!!

Stojan Kostić

11.03.2014. 10:28

Kameronove pretnje Rusiji su isto kao da im je pripretio dečjim pištoljem na vodu. Hvala Bogu da ovim internacionalnim teroristima iz NATO neko stane na put. Svi mogu samo da mrze Rusiju. Živela Rusija!

jovandeka

11.03.2014. 10:34

"Trese ovaj uštogljeni,kao muda po samaru.Kako može čovek biti na tom položaju,a da bude toliko neuman.On preti Rusiji,velesili.Nešto mu nisu sve koze ba broju.Najveću štetu će imati baš on jer će prvo Putin poterati iz Rusije sve engleske firme,koje su angažovane na eksploataciji nafte i plina.Uz to Rusi kad povuku kapital iz banki u Engleskoj,ovom ima da se zavrti u glavi.

DS-Pančevo

11.03.2014. 11:23

@jovandeka - Pa stvar je u tome što Englezi neće dozvoliti Rusima, da povuku kapital, već će ga zamrznuti, isto kao i kapital Janukoviča...!! ča! ča! čača ča!! Hehehehehe!!

voja

11.03.2014. 14:03

@jovandeka - Za DS Pancevo,kamo srece da smo i mi zamrzli racune vasih lopova iz Ds.Sada bi srbija izgledala drugacije.

mk

11.03.2014. 10:36

Neka svako odgovara za svoja zlodela, zemaljska pravda se ocito sprovodi selektivno tako da najveci svetski zlocinci odgovorni za strahovite zlocine i razaranja sude zrtvi a sebe su stavili iznad svetskih organizacija? Da li je ovo pocetak i njihova pada???

Nikola

11.03.2014. 10:45

Britanija hehehe ona ti je kao ker koji laje dok je (SAD) gazda drzi na povodcu. Verovatno se putin uplasiopa ce dati i deo Rusije samo da im Britanija ne uvede sankcije.

Zbogom Juzni Tok

11.03.2014. 10:58

A ja sam predsjednik Marsa, sa istim ingerencijama kao i Janukovic. Hvala mu sto je omogucio da raketni stit i NATO dodju na granice Rusije.

Golub

11.03.2014. 13:53

@Zbogom Juzni Tok - Hvala NATO što je doprineo da se Krim vrati tamo gde je bio i hvala mu što je doprineo da se Ukrajina rasparča!!!

DS-Pančevo

11.03.2014. 11:20

Možeš o tome samo još malo da sanjaš.... I naši su hteli Tita i Jugoslaviju... ALI... IPAK... ! Hehehehehehehhehe...

Sacha

11.03.2014. 11:23

Ovaj Janukovic naredi pucanje po narodu a onda bi da tom istom narodu da se nametne ko predsednik. Neki imaju obraz ko dzon od vojnicke cizme. Sto li ga Putin podrzava? Samo steti ugledu Rusije.

Mrki

11.03.2014. 13:14

@Sacha - Ovako gospodine Sacha, Pre svega , Janukovič i jeste legitimni predsednik Ukrajine i to se ne moze osporiti, izveden je drzavni puc ako si i malo obavesten ali svakako ne uspeli. Iza tog puca stoje clanice NATO-a i EU , jer podrzavaju samoproglasenu vladu , bez saglasnosti naroda te zemlje. I sad ce neko da soli pamet o tome da on nije predsednik i dalje ? Jel su odrzani izbori ? Protivno bilo kom clanu EU i NATO-a je to sto se desilo u Ukrajini , i bez zakonito je u potpunosti. Stoga pozdrav.

Deki

11.03.2014. 14:20

@Sacha - Mrki je potpuno u pravu, to što su pokušali u Ukrajini, nije ništa do uličarsko rušenje jedne države. Ako vratite film unazad, videćete da je grupa pro zapadnih plaćenika, pobunila jedan mali deo naroda (od 50 miliona ukupno) i usmerila njihov socijalni bunt u sasvim pogrešnu stranu. Pogledajte po drugim medijima,kako se danas ti isti Kijevljani češu po glavi i pitaju sebe na šta nasedoše, naravno, šapatom, jer su naoružani kriminalci i uličari preuzeli svu vlast u gradovima. Zato Rujo gazi!

Kosingas

11.03.2014. 14:22

@Sacha - Mrki, na tvoj komantar bih samo dodao i precutkivanje najnovijih cinjenica, a to je tvrdnja estonskog ministra inostranih poslova da nije Janukovich naredio pucanje po narodu, vec su vodje puca naredile svojim placenicima pucanje i po narodu, politicki marketing, i po policiji, pokusaj da se policija isprovocira da stvarno pocne da puca po narodu!

MatijaBeograd

11.03.2014. 11:31

Po pitanju Ukrajine postoje dve surove istine....jedna da Krim vise nikad nece biti Ukrajina i druga da Ukrajina vise nikad nece biti pod kontrolom Rusije i da su granice NATO/a otisle daleko na Istok!

glavonja

11.03.2014. 13:53

@MatijaBeograd - Nije još gotovo. Može se desiti da Rusija uđe i u istočni dio Ukrajine, pa je to još gore po njih. Samo ako nastave da talambasaju i prijete.

Kosingas

11.03.2014. 14:18

@MatijaBeograd - Kratak-da, surovo istinit-da, ali ne i sasvim precizan! Trenutno pricamo samo o Krimu, ali nije Krim jedina ukrajinska oblast sa vecinskim ruskim stanovnistvom. Kada referendum uspe i kada se Krim pripoji Rusiji istim putem ce poci i ostale jugoistocne ukrajinske pokrajine, tako da ne treba prerano podvlaciti saldo! Preci ce u Rusiju jos ukrajinski gradova, oblasti, pokrajina sa vecinskim ruskim stanovnistvom. A, toga nece biti malo jer u Ukrajini zivi preko 20 miliona Rusa!

sreto

11.03.2014. 15:27

@MatijaBeograd - @Matija, i granice Rusije pomeritce se ka zapadu, Dnjepr a mozda i dalje !!!

Miroslav GTA

12.03.2014. 06:57

@MatijaBeograd - ....da bi nasa braca usla u Brisel ko nekad u Berlin. Eto zasto Bog namesta da tvoji pridju "sto blize" istoku. Nista niste naucili ali naucicete. "Ponavljanje je majka ucenja"

Zbogom Juzni Tok

11.03.2014. 11:36

Janukovic je ljigavac. Kaze gradovima Ukrajine patroliraju maskirani i naoruzani ljudi. Pa on izgleda ima samo TV prenos sa Krima.

Jok bre,....

11.03.2014. 12:17

@Zbogom Juzni Tok - .... A ti samo izgleda gledas Folks News / Cnn / BBC ... a tamo je sve isto, .... samno NJEGA ... NEMA ... XAXXAXAXAXAXAXAAXYXSYXSAX

Јабре

11.03.2014. 15:30

@Zbogom Juzni Tok - Па кад су маскирани бацали молотолиеве коктеле на полицију и пуцали са снајперима и палили парламент тада си их звао ненаоружани протестници.

Branko

11.03.2014. 12:28

Mislim da je g.Januković izgubio vezu sa stvarnošću, ne razume da je teret ne samo Ukrajincima nego i "svojim" Rusima. Čovek bliske prošlosti.

Rale

11.03.2014. 13:50

@Branko - Varas se Branko! Janukovic je u ovom slucaju jos samo simbol ali simbol prava

Mirsad-Bihac

11.03.2014. 20:10

@Branko - Branko,ti si puko vec davno,pun si mrznje preoslavnog naroda,a imas cisto praoslavno ime.

Branko

11.03.2014. 22:13

@Branko - Naranđa, da samo znaš šta mislim, pišem i govorim o J.J. ne bi tako pisao-la. Usput, gde Ti se "zagubio" poštovani Zoks?

Rale

11.03.2014. 12:35

Sto neko ovde napisa. Koja je razlika izmedju referenduma u Hrvatskoj i Sloveniji 1990 i ovog na Krimu za zapad? Nek objasne! Razlika je u tome sto Krim ide Rusima, a njima su isle Slovenija i Hrvatska, u tome je razlika. Kao i sada sto Kijev hoce za sebe

прћо

11.03.2014. 13:13

@Rale - неки референдуми су упитни ,зато и јесте оволика фрка, суверена и чланица нису исте државе

Gojko

11.03.2014. 14:13

Malopre gledam u spotu Bellamy brosa kako pijani Jelcin lupa nesto u Beloj kuci,a Bush se valja od smeha do zemlje.Kad se Putin zakaslje, jace, zapadnjaci napune gace.

nikolai

11.03.2014. 14:45

Bila jedna grupa Zana i jedna pijesma ja cu poceti,podrzite me dalje ...Prica se prica da ...........

macak

11.03.2014. 14:49

Neka neko obavesti samoproglasneog predsednika da je mobilizacija vec izvrsena i da je odziv bio citavih 1,5%. Svi trce da ginu za tudje interese.

Drale

11.03.2014. 15:14

Ja koliko se secam, opsta mobilizacija je naredjena pre skoro mesec dana, ova nova naredba znaci da se niko nije odazvao, i zato je njima frka, nece niko u rat protiv Rusa.Samo jos navatati i te placenike i rat gotov za 3 dana.

Dobrivoje

11.03.2014. 20:09

@Drale - Pobegli njihovi otporaši kod švaba u Nemačku.Posle će da traže pomilovanje i isplatu troškova za pretrpljeni strah,što su palili i uništavali svoju zemlju.

Miro Markovic

11.03.2014. 20:10

@Drale - @Mis_Pigi. Nije to tacno. Nije se niko prijavio. A sada pozivaju na drugu opstu mobilizaciju, a javlja se jos manje. Naime, vecina ljudi iz vosjke i milicije se povlace. Za pokatolicene ukrajinske fasiste iz Galicije, Bukovine, Lvova i okoline,itd.. nece niko da ratuje. Sada ih je uhvatila prpa. Klicko gadjan juce jajcima u Donecku pa sada pravi kajganu sa Frau Merkel, ha ha aha!

nikolai

11.03.2014. 15:26

Zivim u juznoj Rusiji Krasnodarskii kraii,Kuban idu kolone putevima,prugom cuje se grmljavina aviona ,prica sde prica.da Rusi.............Saljemo ovu pesmicu onima koji mrze Rusiju

Јабре

11.03.2014. 15:36

Прави разлог за одлагање војних маневара у Црном мору је то што је Русија довукла против бродске ракетне системе на Крим са дометом 300 км. Крим је изгледа заувек отишао из канџи запада а у источној и јужној Украјини тек предстоји борба за аутономију и федерализацију државе. А Турчинов је обични западни полтрон.

Jadnici

11.03.2014. 17:54

@nikolai - To Siptari-Albanci i ostali dusmani udaraju minuse, a ima i srpski petokolonasi koji mrze Srbiju i Rusiju i vole one koji su bombardovali Srbiju i bacili tone osiromasenog uranijuma. Sve da bi njihovim mozgovima od kashe bilo bolje postavljali su i lokatore pa posle nabedjuju da je neko drugi kriv.

Miro Markovic

11.03.2014. 17:27

Ovo je treci napad zapada na Rusiju I njenu najvecu firmu - Gasprom. Prvi je bio na Kirpu, kada su mu opeljesli sve racune u bankama. Drugi napad je rat u Siriji da bi se sprecio gasovod od Irana do sirijskih luka na Sredozemnom moru. Ovaj treci je da sasece gasovode preko Ukrajine I da eventulano spreci postavljanje Juznog gasnog toka. Ako neko misli da ce "Rudja se ceslja kosu dok sve oko nje gori" grdno se vara. Gledajte I divite se kako to Putin sa svojim rodoljubivim narodom radi.

Srki

11.03.2014. 17:38

politicari unije su naviknuti na jezik ucena. Ako ne uradite to, sledi kazna. Samo, ovog puta ce kazna da njih pokosi

Mis_Pigi

11.03.2014. 17:49

(1) У Украјини се покушава извести сценарио југословенског, ирачког, либијског и других „обојених“ преврата по добро познатој америчко-сионистичкој шеми. Али овде им то не иде од руке. Насрнули су на војнички снажног и политички јаког Путина. Подвела их тупа нацистичка маргиналност револуционарних бандероваца.

Mis_Pigi

11.03.2014. 17:49

(2) Збуњени су и збијени у хистерији. Одлази Крим и Севастопољ. Федералним курсом иде „руски исток“ – Доњецк, Харков и други региони. Украјина као јединствена држава више не постоји. Партија „тројице“ у саставу Русија – САД – ЕУ долази у завршницу са јасном предношћу Русије. Санкције и претње су бескорисне. Сада већ треба мислити о Украјини после 16 марта . . .

Контра исцрпљивање

11.03.2014. 17:51

Руси су ово намерно урадили, да би ЕУ и УСА сада морале да дају паре, које неће ама баш ништа помоћи Украјини. А неће ни остати у Украјини. Има да плате гас Русији, иначе неће моћи да терају лемузине. Некад је Запад тако чачкао Русе. Све тече, све се мења. Рекла моја баба Евица.

Svest ili nesvest...!!!

11.03.2014. 20:38

@Контра исцрпљивање - Ejj..."Контра ".... ...Ja hocu da budem kao ti ....ali ne sada,kada porastem...I pozdravi baba Evicu...!!!

Svest ili nesvest...!!!

11.03.2014. 17:53

"Svetska banka je saopštila da je spremna da ove godine ponudi novu pomoć Ukrajini od tri milijarde dolara..."Od te tri milijarde treba da vrate Gazpromu preko 1,5 milijardu za gas....ako ih dobiju...posto ovi samo nude I navlace...I ne daju bas tako lako...!!!

Giska BOZOVIC

11.03.2014. 18:39

Koji napadi na Ruse koji bakraci oni nisu smeli da napadnu Iran da napadnu Ruse koji su vojno najaci.

Miro Markovic

11.03.2014. 18:43

Kad je "Djukanistan" odvojen od SRJ, takozvanim "demokratskim" glasanjem, na kojem Crnogorci iz Srbije nisu imali pravo da glasaju a svi Albanci iz dijaspore jesu, onda je to NATO banda kazala da je to "zakonski". Kad je Titov pionir Milo uveo "evro" kao svoju valutu jos dok je bio u SRJ zajednici, NATO banda je to smatrala "zakonitim". A sada ista NATO banda narodu Krima kaze da je "nezakonita". Ha ha ha, "nece moci da bidne", kaze im Putin.

laik

11.03.2014. 19:18

Navratih samo da pitam koliki je rezultat za RUSIJU ili ce morati jos da bije ove sto su olicenje demokratije,hteli neki to priznati ili ne RUSIJA se vraca, a mi mali obicni ljudi kao ja radujemo se tome.Vise volim RUSIJU koja me nije branila 99´nego ameriku i ostale koji su me bombardovali 99´.Ne odmazi mi i to je velika pomoc

Crnogorijanac

11.03.2014. 19:42

Ne sjecam se da je Rusija bila protiv uvodjenja sankcija SRJ,tako da ne znam zasto bi se sada sjekirali oko njih...Takodje vidjeli smo kako su stali iza nas i 1999 dok je trajalo NATO bombardovanje..Pamti pa vrati!Kosovom sada zele da uzmu Krim.U pitanju je obicna trgovina.Toliko o Ruskoj ljubavi.Ne laje kucka sela radi,vec radi sebe.

laza

11.03.2014. 20:52

@Crnogorijanac - Crnogorijanci-mislim da vam je vreme da razmisljate o tome da priznate krim. ili ce te pak da cekate sta ce vam reci gazde sa zapada.

Јабре

11.03.2014. 20:53

@Crnogorijanac - Ти си збуњен да није било Русије не би било само бомбардовање него би нас напали ко Швабе 41. и раскомадали. А у то време је Русија зависила од помоћи запада, морнарица се је распадала а економија била мртва.

Gruja

11.03.2014. 21:10

@Crnogorijanac - Na nasu zalost Rusija je tada bila americka kolonija, Jelcinj je igrao kako je Amerika svirala. Identicno stanje u Rusiji je tada bilo kao kod nas u Srbiji. Svi tajkuni su nastali u to vreme, kada je po identicnom receptu kao i Srbiji radjena privatizacija. Sada su stvari malo drugacije, barem u Rusiji.

Miro Markovic

11.03.2014. 20:03

Prisetite se kako su SAD 1893. nezakonito okupirale kraljevstvo Havaja pod izgovorom "zastite" sake americikih kolonista na udaljenom arhipelagu Tihog okeana. SAD je strpala havajsku kraljicu Liliokalani u zatvor i osudili je kao "izdajicu njenog naroda". A 1959.god, kada su SAD kolonisti postali brojniji od Havajskog stanovnistav, organizovali referendum i "zakonski" pretvorili Havaje u 50.tu drzavu Sada. Putin sve to zna, smeska se i ide dalje. Ameri, pospi te se sada pepelom po glavi.

butros

11.03.2014. 20:41

Bratska Rusija probala svoje novo tajno oružje,misteriozno nestao avion iz Malezije.Pa ti kreni Ameriko..

berislav

11.03.2014. 20:54

Rusija je jedini naš prijatelj sviđalo se to nama ili ne. Rusija je u doba Jeljcina bila slaba da ne kažem trula država, pa nisu ni mogli nama pomoći kada nisu ni mogli sebi. Dolaskom Putina mijenja se situacija, a Putin je pametan čovjek, jer je odmah uvidio da je Rusija slaba država, i da se Amerikanci ne drže nikakvih dogovora o neširenju NATO-bloka. Onaj tko je uz Rusiju znači da je za slobodu. Kosmet jeste pod okupacijom, a o tome ne pričamo baš mnogo, da se ne zamerimo Amerima.

Batrak Abrama

11.03.2014. 20:57

samo još tupanima nije jasno da Zapad I Amerika hoće da isceniraju građanski rat u Ukrajini

Dani Kovac

11.03.2014. 21:05

Citat: Opozvani predsednik Ukrajine Viktor Janukovič se danas obratio javnosti, po drugi put u poslednjih desetak dana iz Rusije, poručivši da ostaje jedini legitimni predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine.Komntar: Ako je "jedini legitimni predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine" nerazumljivo je da ne reaguje na "otcepjenje" Krima ?! Ako nishta drugo, barem "verbalno" da izrazhava negodovanje...

Јабре

11.03.2014. 22:02

@Dani Kovac - А зашто да реагује ? Можда се слаже са тим да се Крим сам демократски одлучи у којој држави жели да буде. И Шкотска ће имати референдум не очекујеш ваљда да Енглеска нападне Шкотску због тога ?

Dani Kovac

12.03.2014. 07:58

@Dani Kovac - Pa da, Moskva mozhe da ga imenuke za predsednika Krima...

nikolai

11.03.2014. 21:19

U vrijeme raspada SSR i vladavine Jelcina zivio sam u Rusiji rasulo pad svega stvorenog u SSRu standardi moral ekonomski vrlo lose,otprilike kao u Ukrajini poslednjih 10ak ljeta,i jasno je da nisu mogli pomoci Srbiji Kozirev nije lavrov a Jelcin nije putin,kako bijase ona nasa,bog je prvo sebi dao bradu pa ostalim,a sada to je druga pijesma,rapsodija ekonomskog blagostanja ko hoce da radi

vlado-pljevlja

11.03.2014. 21:22

Dosta više prepucavanja oko Rusije i Ukrajine, Rusa i Ukrajinaca na relaciji Crna Gora - Srbija i obratno! Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali molim vas bez govora mržnje,vrijedjanja,ironije.... Nije teško biti fin !

nikolai

11.03.2014. 21:27

A ovi Srpski politicari ako imaju jaja,neka dodju u ili na Krim da vide kako prolazi referendum,jajaca nemaju otrubise im ih gazde sa zapada,bezjajovici,da je seselj slobodan dosao bi

ss

11.03.2014. 21:35

EU-NATO fašisti i okupatori se našli da dele lekcije Rusiji, nakon Kosova, Iraka, Bosne, Krajine, Libije,... NE u EU !!!

прћо

11.03.2014. 23:44

@ss - у ЕУ нема суверених држава,то су чланице (члан у друштву), српска 4 миг 29 су модернизована и усклађена са нато стандардима, и још увек постоји шанса да оне су 27 из украине пребацимо у србију ,кад их кијев већ неће .Где је Лазански да то организује

zemljo, otvori se

11.03.2014. 21:42

znači, da smo kojim slučajem već u Evropi -što oni koji nas vode žele i oberučke bi prihvatili -mi bi od pon. uveli sankcije Rusiji!! Ne NATO-u koji nas je bombardovao, koji je opravdao Oluju, onoliku muku nepravdu i tragediju, do nedavno ubijao našu decu, zauvek nas 'obogatio' uranijumom, zataškao trgovinu organima i opet bi.. ne njima, nego Rusima! EU-SRBIJA BI ZAVELA SANKCIJE RUSIJI!! Jesmo li vredni postojanja? Možemo li se ubrajati u ljude, svesni stati pred decu? Šta je naša zaostavština?

rododendron

11.03.2014. 22:15

@zemljo, otvori se - nista pametnije nisam cuo u proteklih 25 godina svaka cast na komentaru koji mi je moram priznati izmamio suze na lice

Бранко Стеванович

12.03.2014. 09:34

@zemljo, otvori se - Svaka cast prijatelju za ovaj komentar bih ti platio rucak i pice u bilo kojem restoranu i sa muzaikom. Jos u Srbiji nije sasvim iscezla savest dok ima takvih ljudi. Moj komentar nisu hteli da objave. A hteo sam reci da rusi ne mogu da ukradu Krim,jer je to njihova ocevina,njihovi dedovi su prolivali krv u ratu sa turcima i dobili ga a hruscov to poklonio svojim ukrajincima, i kada su ukrainci presli na stranu neprijatelja i rusi uzimaju svoje njih nazivaju lopovom.

tajfun

11.03.2014. 21:42

Pa naucili Rusi od vas i Amera.Kako ono bese ,,anslus,, sa Austrijom,pa sa ceskom itd tokom perioda vaseg ,,firera,,A od vaseg gazde preko bare naucise kako oni otese ,,malo parcence zemlje,, od Meksika pa Havaje itd.Uz put kada su pravili svoju humanu demoNkratsku USA napravise genocid nad starosedeocima kako ih zvahu ,,crvenokozcima,,.A usput su cak iz zabave i bizone potamanili.Pa zar nevidi ova babuskara da su dojadili i bogu i narodu,zato im se sprema THE END.

Alex vrnjacki

11.03.2014. 21:50

Imamo problem zato što pošto-poto želimo da se svidimo Zapadu a da pri tom neki od nas ne vide da nas oni smatraju za ruskog mladjeg brata...E pošto ne mogu i ne smeju ništa tom velikom, onda maltretiraju nas. Znamo dobro kome smo se "zamerili" u dva rata i koji je konačno našao način da nam vrati. Rusija je ovo sa Krimom odigrala vrhunski i svi savetnici, analitičari i pametnjakovići iz NATO službi, trebali bi da idu da čuvaju ovce. A i evropski..idu u prvim redovima protiv Rusije...debilizam.

Verni boranin..

11.03.2014. 22:11

Ma šta toliko Rusija.....šta bravo......sve ih simpatišem ali ništa nesmeju da urade nešto malo dalje od svoje granice .......Kosovo smo izgubili zato što nikog nismo imali da nas zaštiti a očekivali smo puno od Rusije.......ma kojih jebe daj mi da vidimo naše probleme ...NEZAPOSLENJE,KORUPCIJA ....da zaposlimo omladimu,da živimo bolje.... Neka svako rešava svoje pobleme,samo se setite 1999 .....SAMI SMO BILI......

ukrainac

11.03.2014. 23:28

@Verni boranin.. - kad bi svi mislili kao ti... ne bi postojali ni ti, Srbija ni Ukraina ni Rusija ni pravoslavni narod!!! Putinu je svaka cast!!! ja trenutno zivim 75 km od Krimai 590 km od Kieva... i ako dodje do rata ostajem tu do kraja, i cekam Rusku vojsku... mada mogu bez brige sad da odem u Srbiju, ali necu, jer ce Putin tо da brzo sredi!!!

sabro

12.03.2014. 05:48

@Verni boranin.. - A kad ste uzimali zlato i devize za to Kosovo niste zvali nikoga,,kada ste ga prodavali ma ko jebe ostale,e sada vas ti jebu,,i uvijek vam je neko drugi kriv,uvijek,,za deset godina ste pokrali 50 milijardi eura,niko vas nije zastitio mamlaze.Hoces Karadzordjevice na vlast,lopove,princ pavle pokrao slike i ikone i pobjegao,a kralju bila mala V.Srbija do Zadra,hoce on da vlada kraljevinom Jugoslavijom,koji moron,Kosova nema,a vlast gubite i na jugu Srbije,pogledajte bar jednom REALNO.

Бранко Стеванович

12.03.2014. 06:03

@Verni boranin.. - Mi smo nastradali jer je Rusija bila tada jako slaba i uvek cemo nastradati kada je Rusija slaba i ne moze nas zastititi.Tito je sam uradio da budemo jaki i nije trazio da ga neko stiti, drzao je jaku vojsku, a mi smo slabi i okruzeni neprijateljima mozemo opstati samo ako nas rusi zastite,to jest ako su jaki.Znaci, ako nas nema,Rusija jos moze opstati, a ako nje nema,nas jos pre nece biti. Zato zivela jaka i snazna Rusija!

Mileva

11.03.2014. 22:30

Ova gospodja bi trebalo pre da se raspita gde joj je savezna drzava Pruska umesto da komentarise rusku "kradju". Kud se dede nekad tako mocna Pruska?

Predsedniče, brani svoju zemlju

11.03.2014. 22:43

Šta Janukovič, kao „jedini legitimni predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine“ ima da izjavi protiv Putinstanske agresije i otcepljenja dela teritorije zemlje kojoj je „jedini legitimni predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga“? Hoće li braniti teritorijalni integritet putem upotrebe vojne sile? Eh, pa neka neko misli, kako je lako jesti g...

Бранко Стеванович

12.03.2014. 05:58

@Predsedniče, brani svoju zemlju - On dobro zna da je Krim ruski. pa kao posten covek nema obraza da kaze to je nase,to jest Ukrainsko, a zapad,kome je cilj slabljenje Rusije ce da kaze bilo sta sto bi moglo da je oslabi, kao i njini stavljenici u Kijevu.Putin Krim nije trazio pre dok se je Ukrajina lojalno ponasala.Nije blesav da sa njihovom zemljom i njihovim narodom koji tamo zive dopusti da ih sve svrstaju u NATO protiv matice zemlje.

Miro Markovic

11.03.2014. 23:14

Ako se gospodi iz NATO pakta ne svidja ono sto Rusi rade, neka pocnu da bombarduju Rusiju danju i nocu sa svih strana, dok Putin ne podpise kapitulaciju. Tako su bombardovanjem Srbije naterali Srbe da prihvati R. 1244 SB OUN i omtu im KiM. Oni trvde da je NATO 'Bog i batina', da oni rade sve medjunarodnim zakonima i problem je resen. Kakvi pregovori, kakve sankcije, "kakvi kalajisani bakraci"! To nista ne vredi. Mozda se plase da ce da dobiju po nosu

Smrt fašizmu!

12.03.2014. 00:25

@Miro Markovic - Ideja ti je dobra! Komunistička neruska banda još od 1917. svakim danom sve više zaslužuje da bude spaljena! Ubili su 70 miliona ljudi, i ceo svet drže u psihozi! Ma, jednom i na Crvenom trgu ima mečka da zaigra! Smrt fašizmu!

A što

12.03.2014. 15:31

@Miro Markovic - pišeš u to doba noći umesto da lepo spavaš, odmoriš i onda svež komentarišeš? Ovako si sve pobrkao.

DUNGA

12.03.2014. 16:31

@Marun - marun, to je nemoguća misija, ali ono što je moguće je "juće kosovo, danas krim a sutra vojvodina"

zoranT

12.03.2014. 01:57

Chetvrti Rajh se ustao...postoji samo jedna sila na svetu koja moze da im stane na kraj i ta sila je Rusija. Sve ostalo je mazanje ociju onima koji pristaju da budu slepi, ili bolje receno ovce. Odabirajte stranu dok je vreme..otvorite oci.

ranko75

12.03.2014. 06:11

Koliki je ovo apsurd.Predstavimo da je neki covek uzeo vase auto i poklonio rodjaku,a posle kad ga vi uzmete nazad,onda kazu da ste vi ukrali auto.Tako je isto sa Krimom.Rusi prolivali krv u borbama sa turcima i dobili ga,onda Hruscov pokloni svojim ukraincima,i kada ga rusi vracaju,to se tretira kao kradja.Da su ukrajinci zeleli da zive sa rusima u miru,ne bi im ga dirali,ali oni hoce u NATO,a to znaci da ta teritorija i taj ruski narod sluze protiv maticne zemlje,pa onda ga ispravno uzimaju.

ranko75

12.03.2014. 06:19

Nemacka je glavni osnivac EU.Ona placa po racunima EU.Zasto to radi i otkuda joj na to pare?Ona je pare na to pozajmila od FRS (federalnog rezervnog sistema),koji sadrzi i SAD.SAD odgovara da idu u EU svi koji nisu direktno voljni da se podcinjavaju njima,jer je to za njih bolje da ne budu sa rusima,to jest da oslabe ruse.Oni su se pobrinuli da EU bude pod njihovom kontrolom.Prvo sto EU nema vojnu silu,a NATO je 85% SAD,a svi zajedno drugi 15%.Drugo u EU su stvorili slabost,zelena transferzala.

Rale

12.03.2014. 06:56

Ono sto je Hruscov ukrao Rusiji, Rusija je vratila, ali sad je zapad ukrao Ukrajinu, ne od Rusije, nego od Ukrajinskog naroda. Vrednosti u Ukrajini ce da pokupuju za simbolicni evro, kao sto su pokupovali celu istocnu evropu. Firme koje su vredile po par desetina miliona evra su sa dugom od par miliona evra dobivali za simbolicni evro.

euro95

12.03.2014. 10:54

dali ovi srbi sto uvek lose misljenje imaju o svabama o amerikancima u ostalom o cijelom svijetu dali su srecni u opste me zanima dali ikad iko ima neku pozitivnu ideju o svom narodu o svojoj kuci ili uvek ovakve izjave mora da se citaju bilo ovde na ovoj strani ili YouTube nigde ja nisam video neku pozitivnu recenicu uvek lose i vi sa ovim losim izjavama u ostalom vi ste izgleda narod pod stresom malo se civilizujte i radite bar nesto pozitivno za svoju kucupozdrav svima

Саша

12.03.2014. 20:50

@euro95 - ајде то напиши још једно 1000 пута,излупај гомилу генерисаних лажних плусева,на на оним коментарима који подржавају Русију минусева,па ћемо сви ујутро да ти поверујемо!Ал замало,стварно се питам да ли ти и слични интернет боотови јесте ли стварно толико глупи да верујете да можете да утичете на било чије мишљење,или вас плаћају за то!ако је ово друго,онда те и разумем,ако је ово прво,трком на магнетну резонанцу главе!