• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Boru uvode noćnu stražu zbog lopova

Izvor Tanjug

Lokalna samouprava u Boru rešila je da, povodom sve učestalijih obijanja škola i obdaništa u tom gradu, uvede noćne straže u ovim objektima, na teret opštinskog budžeta.

U februaru i martu obijena su dve predškolske ustanove i zgrada Republičkog zavoda za katastar nepokretnosti, iz kojih gotovo da ništa nije odneto, ali se šteta koja je tom prilikom naneta meri stotinama hiljada dinara.

Pripadnici policijske uprave Bor uhvatili su počinioce, a radi se o maloletnim licima, protiv kojih je pokrenut postupak.

U rešavanje problema sa huliganima uključila se i lokalna samouprava, a ideja je da se obezbede stražari za noćnu smenu, što će biti realizovano u narednom periodu u saradnji sa preduzećem "Zaštita" koje je u Boru zaduženo za obezbedivanje objekata, a na teret opštinskog budžeta.

"Odlučili smo da pokušamo da u sve škole i Predškolsku ustanovu uvedemo fizičko - tehničko obezbeđenje, odnosno da svaki objekat čuva stražar u trećoj smeni, a ako se stvore uslovi i u popodnevnim satima", rekao je Tanjugu predsednik Skupštine opštine Bor Dobrica Đurić.

On je dodao da je održan sastanak sa direktorima srednjih i osnovnih škola i Predškolske ustanove, kome su prisustvovali i predstavnici "Zaštite" i Policijske uprave.

"Dobili smo informaciju da je uhvaćena grupa koja je obijala obdaništa i škole, medutim radi se o maloletnicima koje Sud ubrzo pusti ili uputi u neki maloletnički dom, iz koga oni brzo pobegnu. To je ozbiljan problem koji ćemo pokušati da rešimo sa Centrom za socijalni rad, kako bi nešto uradili po pitanju prevencije", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, sada se čeka izveštaj "Zaštite" gde je upućen spisak svih objekata koji bi trebalo da dobiju noćnog stražara, kako bi se ustanovilo koliko je novca za to potrebno.

"Posle toga iz opštinskog budžeta rebalansom bi trebalo da budu izdvojena sredstva za tu namenu", dodao je on.

Ukoliko bude finansijskih mogućnosti, ideja je i da Policijska uprava Bor obezbedi više školskih policajaca, kako bi se povećala bezbednost u dvorištima borskih škola i vrtića.

" Prisustvo policajaca u školama do sada se pokazalo kao efikasno u sprečavanju nasilja i maloletničke delikvencije, pa je neophodno na ovaj način zaštiti i decu i objekte od novih napada huligana", naglašava Đurić.

Tagovi

bor

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image