• Search form

07.03.2014 | 10:47

Dejmon Albarn na Exitu

Dejmon Albarn na Exitu

Osnivač i frontmen grupa Blur i Gorillaz, Dejmon Albarn (Damon) nastupiće na Exitu 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a predstaviće novi solo projekat “Everyday Robots”, uz svojevrsnu retrospektivu celokupne karijere.

Albarn će izvesti i numere iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao.

Predstojeći album i turneju, za koju svetski mediji procenjuju da će biti jedna od najznačajnijih ove godine, najavio je videom koji predstavlja kolaž dosadašnjih muzičkih dostignuća.

Albarn spada medu najuticajnije ličnosti u muzičkoj industriji, a dobitnik je i niza nagrada u dosadašnjoj karijeri - sa mnogobrojnim muzičkim sastavima i projektima osvojio pet Brit nagrada, 11 nagrada NME, devet Q i šest MTV nagrada.

Prodao je više od 30 miliona nosača zvuka širom sveta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinasti tiraž.

Časopis NME ga je nedavno, prilikom dodele nagrade za inovaciju u muzici, predstavio kao “jednog od vodećih ljudi muzičke scene”.

Na predstojećoj turneji predstaviće prvi solo album “Everyday Robots”, koji je, prema njegovim rečima, čekao dugih 25 godina i to je njegov najličniji projekat do sada.

Povodom predstojeće turneje, Albarn je izjavio za časopis “Rolling Stone” da će izvoditi i numere svojih sastava Blur, Gorillaz i The Good, the Bad and the Queen.

Na pitanje o budućnosti sastava Blur i Gorillaz, kratko je rekao: "Šta je Gorillaz?" 

"Muzički gledano, ja sam Gorillaz. Svirao sam pesme Gorillaz na probama i neke od njih zvuče veoma sveže, tako da ću ih sigurno izvoditi na svojoj turneji”, naveo je Albarn.

Albornova turneja počinje u aprilu u Londonu, a pored potvrđenih datuma najvećih svetskih festivala u Španiji, Francuskoj, SAD, Danskoj, Holandiji i Belgiji, stiže prvi put i na Exit, čije će 15. izdanje biti održano od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi i od 15. do 17. jula - u formi Sea Dance festivala - na plaži Jaz kod Budve u crnoj Gori.

Do sada su najavljeni i Disclosure Live, Rudimental Live, Skrillex Live, Carl Craig vs Green Velvet, Dub FX, Dusky vs Paul Woolford, Jackmaster & Oneman present ‘Can U Dance’ i Koven Live.

Ulaznice za Exit trenutno koštaju 5.990 dinara, a za Exit i Sea Dance 6.990 dinara.

Studenti i srednjoškolci mogu da nabave ulaznice po ceni od 5.490, odnosno 5.990 dinara.

Redovna cena biće 11.990 dinara za Exit, a 4.490 dinara za Sea Dance.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav