Izgoreo bračni par Nikolić

V. ĆIRIĆ

27. 02. 2014. u 19:58

Iznenadni požar u gotovo pustom pirotskom selu Ponor, odneo dva života. Zagorka Nikolić se ugušila, a njen suprug Vitomir dobio infarkt

Upirotskom selu Ponor, u požaru koji je u četvrtak ujutru zahvatio kuću porodice Nikolić, stradali su Zagorka (86) i njen suprug Vitomir Nikolić (83). Nesrećna starica se, prema policijskom saopštenju, tokom požara koji ih je zadesio na spavanju oko 6 časova - ugušila, dok je njenog supruga koji je pokušao da joj pomogne i povrati u život pogodio infarkt.

Nikolići su u svojoj kući živeli sami. Prema priči komšija, imaju dve ćerke, obe su u Pirotu, ali uredno brinu o svojim roditeljima i obilaze ih. Ovog jutra nažalost desilo se ono što niko nije mogao da pretpostavi, a istraga će dati odgovor kako je do požara uopšte došlo. Da li je stihiju prouzrokovao dimnjak, kako to obično biva ili je vatra buknula prilikom loženja? Prve komšije Nikolićevih, kažu da su vatrogasci reagovali na vreme, međutim, kivni su što u seoskim instalacijama godinama već nema kapi vode. Neki čak tvrde da je tragedija mogla da se umanji da su mogli da gase dok su iz grada stigli vatrogasci.

- Oko 6 časova je neko lupao na prozor naše spavaće sobe. Ustala sam i izašla napolje, gde sam imala šta da vidim: kuća Nikolićevih je bila u plamenu. Potrčala sam u njihovo drvorište, nesrećna Zagorka je ležala na ćebetu ispred kućnog praga bez znakova života, a nekoliko metara dalje, kraj bunara, sa kofom u rukama njen suprug Vitomir. Najverovatnije je izneo staricu koja se ugušila u sobi i pokušao da gasi kuću, ali ga je u tom momentu izdalo srce. Bio je dugogodišnji srčani bolesnik sa visokim pritiskom - priča prva komšinica Jelica Golubović.

Predsednik mesne zajednice u Ponoru Predrag Potić, ali i njegov komšija Srboljub Golubović, kažu da je poslednjih godina u selu ovo treći ili četvrti požar, koji meštani mogu samo da gledaju dok pristignu vatrogasci iz osam kilometara udaljenog Pirota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rado

28.02.2014. 01:16

Saucesce porodici,laka im zemlja.Opstina Pirot treba regulisati vodu u tom selu!