Voz usmrtio pešaka na stanici u Resniku

S. Đ.

12. 02. 2014. u 13:17

Pedesetogodišnji muškarac nastradao u sredu kada je na njega naletela železnička kompozicija koja saobraća na liniji Beograd - Bar

BRZI voz Beograd - Bar usmrtio je u sredu oko 9.30 50-godišnjeg muškarca na železničkoj stanici Resnik, dok je pretrčavao prugu van obeleženog prelaza. Čovek je preminuo na licu mesta, pa je Hitna pomoć mogla samo da konstatuje smrt.

Kako smo saznali, kompozicija je trebalo da prođe kroz stanicu u Resniku bez stajanja. Mašinovođa je video čoveka na pruzi, ali nije uspeo da zaustavi voz na vreme.

- Primili smo poziv u 9.46, a naša ekipa je u 9.53 konstatovala smrt. Imao je teške telesne povrede i nikako nismo mogli da mu pomognemo - rekla je Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Prema rečima očevidaca, mašinovođa je pokušao da upozori pešaka sirenom, ali je on nije čuo jer je, kako tvrde, bio nagluv. Kako su nam ispričali, nastradali čovek se vraćao iz prodavnice, a na putu je morao da pređe i prugu.

Nažalost, zaposleni na železničkoj stanici tvrde da ovo nije prvi slučaj nesreće. Prema njihovim rečima, ljudi koji žive sa druge strane pruge stalno je prelaze na mestima koja nisu predviđena za to, iako se na samo 150 metara od mesta nesreće nalazi regularan pružni prelaz.

KOMPOZICIJA STAJALA TRI SATA

VOZ koji je iz Beograda krenuo u 9.10, posle samo pola sata je zaustavljen. Policija je ubrzo nakon nesreće stigla na železničku stanicu i obezbedila jedan peron. Zbog uviđaja i postupka izvlačenja tela nastradalog čoveka, voz je bio zadržan skoro tri sata.

TRAGEDIJA I PRE GODINU DANA

TRAGEDIJE na železničkoj stanici u Resniku, nažalost, nisu novost.

- Prošle godine dogodila se slična nesreća kada je takođe poginuo jedan čovek dok je prelazio prugu u stanici - rekao nam je otpravnik vozova u Resniku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)