Istina je da nije istina da sam s Borisom Tadićem ili s njegovim saradnicima razgovarao o mogućnosti da budem kandidat za gradonačelnika Beograda. Dve godine Tadića nisam ni čuo ni video – kaže za Danas glumac Dragan Nikolić povodom tvrdnji u tabloidima da „Nova demokratska stranka“ planira da ga predstavi Beograđanima kao kandidata za gradonačelnika na izborima 16. marta.

Na pitanje Danasa da li bi prihvatio tu ponudu ako do nje ipak dođe, Nikolić nam je odgovorio da uopšte ne namerava da o tome razgovara ni sa kim, jer „ne može da prihvati posao koji ne zna da radi“.

Prema saznanjima Danasa, tabloidna priča da je popularni Dragan Nikolić kandidat NDS za prvog čoveka prestonice puštena je u javnost kako bi birači stekli utisak da ovu grupaciju podržavaju i poznate ličnosti, dokazane u svom poslu. Sličnih napisa u medijima, i o NDS i o nekim drugim strankama, biće još, kažu naši sagovornici.

Kako kažu izvori Danasa, u Tadićevom taboru ovih dana intenzivno traže pravog „realnog“ kandidata za gradonačelnika Beograda i razgovaraju sa svima koji iole dolaze u obzir. Naši sagovornici navode da se, na primer, razgovaralo s nekadašnjim članovima DS Markom Đurišićem, šefom izbornog štaba NDS, i Nenadom Konstantinovićem. Kako je Danas ranije pisao, u igri je i bivši direktor Republičke agencije za prostorno planiranje Borislav Bata Stojkov.

Naši sagovornici kažu da je NDS, koja je u nedelju u Nišu imala konstitutivnu sednicu, tražila brz način za registraciju stranke u vrlo kratkom vremenu do izbora. Kako je to bilo teško izvodljivo, rešenje je nađeno u udruživanju sa strankom Zeleni Srbije, što je juče učinjeno, pa će se ovo udruženje zvati NDS-Zeleni i na izbore će izaći u koaliciji sa LSV Nenada Čanka i ZZS Dušana Petrovića.

Boris Tadić je juče, odgovarajući na pitanje novinara kada će biti predata lista koju predvodi, izjavio da ne želi da žuri, već da mu je namera da se na izbore izađe s najboljim kandidatima. „Mnogo je bolje promisliti sa kojim ljudima je moguće konkurisati pred građanima u kreiranju jedne vlade u budućnosti i sa tim ljudima izaći pred građane, a ne žuriti sa listom koja nije dovoljno kvalitetna“, kazao je Tadić.

Bez dogovora sa SDA

Stranka demokratske akcije Sandžaka nije se dogovorila sa „građanskim blokom“ Borisa Tadića o koaliciji i na izborima 16. marta nastupiće samostalno. Predsednik SDA Sulejman Ugljanin izjavio je da ta stranka ne odstupa od dosadašnje politike – evropskog puta Srbije i borbe za prava Bošnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari