• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iran isprobao dve nove balističke rakete

Izvor Beta

Ministar odbrane Irana je saopštio da su dve nove balističke rakete "uspešno isprobane" uoči 35. godišnjice pobede Islamske revolucije, javila je agencija IRNA.

"Nova generacija balističke rakete s višestrukom bojevom glavom, I raketa 'Bina' zemlja-zemlja i vazduh-zemlja s laserskim navođenjem, uspešno su isprobane", rekao je danas ministar Hosein Degan.

"Nova generacija balističkih raketa u stanju je da izbegne protivraketne sisteme i da pogodi nekoliko ciljeva s velikom sposobnošću za uništavanje", rekao je general Degan, ne precizirajući domet.

Duga, "laserski navođena raketa može se ispaliti iz aviona ili s posebne rampe, za veoma precizno gađanje mostova, tenkova i druge vojne opreme, i komandnih centara" dodao je on.

Predsednik Irana Hasan Rohani je narodu i vrhovnom vođi, ajatolahu Ali Hameneiju, čestitao "uspešnu probu" nove generacije balističkih raketa.

Iran je poslednjih godina razvio opsežan balistički program koji zabrinjava Zapad i Izrael.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je u nekoliko rezolucija osudio raketni program Irana, a SAD i Evropska unija su donele sankcije zbog tog programa.

Ali, Teheran je danas rekao da o programu balističkih projektila odbija da razgovara u Beču 18. februara tokom novih pregovora o konačnom i sveobuhvatnom sporazumu o svom nuklearnom programu, sa silama iz "Grupe 5 + 1" (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Nemačka).

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Iran je jedina zemlja koja ima 'onu stvar' prema SAD.SVAKA CAST!

special image