Vesti

0

Radnici blokirali prugu kod Kraljeva

Autor: VM

Izvor: Tanjug

Radnici blokirali prugu kod Kraljeva

Delegacija nezadovoljnih radnika fabrike vagona, koji su jutros blokirali prugu kod Starog groblja u Kraljevu, otputovala je pre podne za Beograd na sastanak sa ministar privrede u tehničkoj vladi Igorom Mirovićem.

Pre toga delegacija se sastala sa gradonačelnikom Kraljeva Draganom Jovanovićem, koji im je obezbedio vozilo i zakazo sastanak sa ministrom.

Radnici, njih oko 250, su se jutros okupili ispred kruga fabrike, kako bi dobili dalje instrukcije oko protesta, a zatim se uputuli na blokadu pruge, što je novina u njihovim dosadašnjim protestima u Kraljevu.

Pruga je blokirana u delu gde se vozovi iz pravca Kragujevca razdvajaju za Čačak i Rašku.

Predsednik Štrajkačkog odbora radnika kraljevačke Fabrike vagona Nenad Terzić rekao je da se može desiti da pruga bude blokirana ceo dan, ali da ne isključuje mogućnost blokade i drumske raskrsnice u Kraljevu, koja takođe vodi prema Raškoj i Čačku.

"Nakon ostavke menadžmenta Fabrike vagona, Štrajkački odbor predložio je da zastupnica kapitala Marija Savković preuzme vođenje fabrike do stabilizacije situacije, a istovremeno ćemo zahtevati da se preispita dosadašnje poslovanje. Ona će danas imati sastanak u Agenciji za privatizaciju, posle ćega ćemo znati na čemu smo", rekao je Terzić.

Kompletan menadžment Fabrike vagona, na čelu sa direktorom Zoranom Bogdanovicjem, u subotu je podneo ostavku.

Štrajkači zahtevaju isplatu između 18 i 20 zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža za poslednje tri godine. Radnici su u štrajku poslednjih osam meseci, a za to vreme nisu dobili ni dinara. Inače, blokade saobraćajnica u Kraljevu počele su pre nedelju dana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR