Sony na Windows Phoneu uopšte nije loša ideja

Odnedavno se spekuliše kako bi Sony mogao da predstavi novi pametni telefon s Windows Phoneom 8, pod brendom Vaio. Čini se kako je to raspalilo dizajnerima maštu

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2014.

08:50

Default images

Jedan od njih osmislio je, naime, Sony Vaio F1 s Windows Phoneom 9.

Očekuje se kako bi se prvi uređaji s operativnim sistemom Windows Phone 8.1 mogli pojaviti tokom Mobile World Congressa u Barseloni krajem ovog meseca.

Do devetke ćemo se, dakle, još načekati, međutim, ovaj koncept pokazuje kako bi spoj Sonyja i Windows Phonea mogao da izgleda a ima i realistične specifikacije.

Sony Vaio F1 delo je dizajnera Victora Caoa. Deluje privlačno iako ne i spektakularno. Očekivano za Sonyjev model više kategorije, od metala je i otporan na vodu.

Specifikacije uključuju quad core procesor na 2,36 GHz (verovatno Snapdragon 800), Full HD IPS Triluminuos displej dijagonale 5,2 inča (13,7 centimetara) i dva GB RAM-a.

Tu su i zadnja kamera sa 16 megapiksela sa Sony G objektivom i baterija kapaciteta 3.200 mAh.

Operativni sistem je Windows Phone 8, a od dodatnih mogućnosti predviđeno je otvaranje Walkmana i Cyber-shota jednim potezom prsta po ekranu - prvog na desno, drugog na levo, piše Concept Phones.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: