Ilić: Sa Vučićem na čelu osvajamo 43 odsto glasova!

- Mi, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nudimo jasna rešenja - posao, investicije i ulazak u EU - kaže lider Nove Srbije

  • 18

Koalicija okupljena oko SNS nema dostojnog protivnika, ubedljivo će pobediti opoziciju i 16. marta osvojiti oko 43 odsto glasova, izjavio je koalicioni partner naprednjaka Velimir Ilić, predsednik stranke Nova Srbija i ministar građevine u ostavci.

- Mi, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nudimo jasna rešenja - posao, investicije i ulazak u EU. Dobro bi bilo kada bi opozicija shvatila realnost - kazao je Ilić za "Danas".

- Oni su imali šansu da nešto urade za Srbiju, ali je nisu iskoristili, ušli su u slepu ulicu i lupili glavom u zid. A bili su sve. Jedan je bio predsednik Srbije, drugi je bio gradonačelnik Beograda, treći premijer. Sada iznova žele funkcije i očekuju da im narod poveruje. Pre nego što krenu da kritikuju vlast neka pogledaju sopstveno dvorište - poručio je Ilić.

On smatra da je bivši predsednik Srbije i nekadasnji lider DS Boris Tadić "doživeo svoj zenit", bio je osam godina predsednik države, vodio je stranku 10 godina, a rezultat mu je raspad sistema.

- Njegov put je viđen. Išao je, išao i udario u zid, pa sada, nakon potpunog fijaska, uči neke nove korake. I Zoran Živković kreće od početka. Meni bi bilo drago da se ti ljudi promene, ali vuk dlaku menja, a ćud nikako - kazao je lider NS.

On je napomenuo da su kolege iz bivšeg DOS-a, njegovo veliko razočarenje, a da ga je posebno razočarala DS, koja je bila motor tih promena.

- Oni su nakon 5. oktobra i sami krenuli da rade po Miloševićevom modelu. Jedan je zamenio Marka, drugi Slobu, kabineti su postali moćniji. Čitava njihova vlast se svodila na dva-tri čoveka, kao i kod Slobe. Prekopiran je Miloševićev model vladanja. Oživeli su Miloševićeve i Mirine tajkune i preuzeli ih. Borili su se da postanu što bogatiji i da sami odlučuju - rekao je Ilić.

Odgovarajući na pitanje, Ilić je rekao da ne zna ko je u vladi koja je sada u tehničkom mandatu kočio reforme ali zna da je "prvi potpredsednik bio nezadovoljan urađenim, jer je plan bio da se zaposli što veći broj građana" i da je "želeo da reforme idu mnogo brže".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posmatrač

    10. februar 2014 | 07:47

    sve si uništio do čega si se dohvatio,gde si ti tu je propast,čačak si zavio u crno,sad ćeš srbiju,6. oktobra SI se ti uhvatio sa onima za koje samo druge optužuješ,al doći će kraj i tebi , bićeš kad tad uhapšen, kad narod vidi da je i ovo prevara,ići će narod na atenicu ne na opštinu,jadna je država u kojoj su takvi na vlasti .

  • Kosta

    10. februar 2014 | 08:12

    Ti ces da pricas o postenju bezi tamo prevaro jedna,pogledaj se nasta licis....

  • Drgag

    10. februar 2014 | 07:51

    Banana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA