TRILER ZAVRŠNICA: Zvezda odbranila Kup u poslednjoj sekundi!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Vizuru sa 81:80 u neverovatnoj završnici finala Kupa Radivoja Koraća i tako odbranilI trofej. Mega imala šut za pobedu, ali je promašio Jokić

  • 18

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su u finalu pobedili Mega Vizuru sa 81:80 u dramatičnoj završnici.

Ovo je sedmi Kup crveno- belih u istoriji, a osovjili su ga bez jednog od najboljih igrača iz tima Bobana Marjanovića, koji zbog temperature nije mogao da nastupi.

DRAMA U POSLEDNJIH 10 SEKUNDI

Na samo 45 sekundi pre kraja Varda je trojkom doneo izjednačenje 80:80. Zvezda je imala napad, ali Radenović je napravio korake i Mega je imala 33 sekunde za napad.

Tražili su rešenje da postignu koš, ali je isticalo vreme i Varda je ponovo šutirao trojku i promašio. Na 10 sekundi do kraja fauliran je Nelson. Ubacio je prvo bacanje, promašio drugo, a Vasilije Micić je uhvatio loptu i krenuo u napad.

Fauliran je na četiri sekunde pre kraja, ali nije bilo bacanja, jer Zvezda nije ispunila bonus. Mega je krenula u napad, lopta je došla do Jokića koji nije uspeo da postigne koš i Zvezda je uzela Kup.

Najbolji akter meča bio je centar Crvene zvezde Raško Katić sa 21. poenom i 12 skokova. Osim njega odličnu igru prikazali su Čarls Dženkins sa 20 poena, Demarkus Nelson sa 15 i Jaka Blažič sa 12 koševa. Kod ekipe Mege Ratko Varda i Vasilije Micić ubacili su po 18 koševa.

MEGA FURIOZNA NA POČETKU

Neverovatan početak meča imali su mladi momci iz Mege. Posle početnog egala usledila je furiozna serija u kojoj su pretrčali igrače Zvezde i serijom 16:4 došli do velikih 31:15 posle prve četvrtine.

Bila je ovo najgora četvrtina crveno-belih ove sezone. Jednostavno pritisak je okovao ruke igračima beogradskog kluba. Veliki broj grešaka pravili su momci sa Malog Kalemegdana, gubili lopte, promašivali šuteve što je doprinelo da nervoza bude sve veća.

Mega je zonskom odbranom nastavila da zbunjuje rivala i održavala je dvocifrenu prednost tokom prvog poluvremena 37:27.

Međutim, bilo je teško da će mlada ekipa Mege izdržati taj ritam i pad je bio nemonovan.  Samo 11 poena su ubacili izabranici trenera Dejana Milojevića u drugoj četvrtini dok je protivnik dao 27 i to je bio ključ gubitka prednosti.

Iskustvo je bilo na strani Zvezde, koja je zaigrala jače u odbrani, a zahvaljujući Dženkinsu i Jaki Blažiču, koji je šutirao neverovatno 5-5 u tim momentima (ubacio 12 poena) uspela da se vrati u ritam i da dođe do egala 42:42 na poluvremenu.

Tamo gde su stali u drugoj četvrtini, nastavili su u trećoj crveno-beli. Ponovo su Dženkins i Blažič uz pomoć Katića dominirali i vrlo brzo je Zvezda imala devet poena viška 57:48 u 28. minutu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ipak, tu nije bio kraj, vratila se Mega i u četvrtu četvrtinu ušla sa egalom 66:64.

Zvezda je uspela da održi prednost iako je Mega u dva navrata opasno pripretila i stizala do egala 61:60, ali polovinom poslednjeg perioda dobrom odbranom i brzim napadom crveno beli su vratili prednost 72:65.

Zvezda je uspela da održi prednost iako je Mega u dva navrata opasno pripretila i stizala do egala 61:60, ali polovinom poslednjeg perioda dobrom odbranom i brzim napadom crveno beli su vratili prednost 72:65.

Razigrao se i Raško Katić koji je dominirao pod koševima, ali se mlada ekipa Mege nije predavala do samog kraja. Uspeli su d ana dva minuta pre kraja priđu na 78:77 trojkom Micića.  Zvezda je povela 80:77 a onda je Varda trojkom doneo neizvesnost, koje je rešena na već opisan način.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    9. februar 2014 | 22:34

    Crvena Zvezda!!! Jer KRMACA zna zasto!

  • luka

    9. februar 2014 | 22:38

    Svuda grmi okolo,nasa pesma ponovo

  • KUP JE NAŠ!!!

    9. februar 2014 | 22:48

    Zvezdaš sam ali svaka čast igračima Mega Vizure. I da smo izgubili ne bi mi bilo krivo jer su i oni zaslužili trofej.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA