Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.02.2014.

17:14

Novak napada Rodžerov rekord

Novak Đoković pokušaće da u Dubaiju osvoji titulu peti put u karijeri i izjednači rekord na ovom turniru koji drži Rodžer Federer.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser bio je šampion na ovom turniru serije 500 od 2009. do 2011. a bio je šampion i prošle godine.

Turnir u Dubaiju održava se poslednje nedelje februara, a osim Đokovića učešće su potvrdili Federer, Del Potro, Berdih, Conga...

„Uvek je pritisak na najboljim igračima. Osećam velika očekivanja, ali to je deo sporta. To moramo da prihvatimo i pokušamo da iskoristimo. Za mene je pritisak privilegija, jer to znači da radim nešto što je vredno i važno. Oduvek sam sanjao da ću biti u poziciji u kojoj sam sada. zbog toga pokušavam da gledam na pritisak sa svetlije strane. Tenis je mentalna igra. Veoma je dinamičan. Sve se brzo odvija. U jednom ili dva poena možete izgubiti ili dobiti meč. Zbog toga je koncentracija izuzetno važna“, rekao je Đoković.

Potpredsednk turnira u Dubaiju Kolm Meklahlin nije štedeo reči hvale na račun najboljeg srpskog sportiste u istoriji.

„Ne samo što je jedan od najboljih tenisera u istoriji, Novak Đoković je jedan i od najskromnijih. Prava je retkost videti takvog šampiona da je toliko dobar sa svojim fanovima, ali i kolegama igračima, pa čak i klincima koji skupljaju loptice.“

Đokoviću će to biti prvi nastup od poraza u četvrtfinalu Australijan opena od Stanislasa Vavrinke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve