• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak Vučića sa Dodikom i Bosićem

Izvor MONDO/Agencije

U Beogradu je održan sastanak predsednika Srpske Milorada Dodika i lidera SDS-a Mladena Bosića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sastanku u zgradi Vlade Srbije prisustvovao je i predsednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić. Nakon sastanka predviđena je konferencija za novinare.

Prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić izajvio je da prebijanje, nasilje, hiliganstvo, paljenje i rušenje zgrada ne vodi ničemu dobrom i da se sve razlike između političkih rivala, i u BiH i u Republici Srpskoj, pa i Srbiji, rešavaju u demokratskoj i fer proceduri na izborima.

Vučić je rekao da je pitanje političke, ekonomske i socijane stabilnosti Srpske ključno pitanje za Srbiju i da će se svim snagama takva vrsta stabilnosti podurpirati.

"Nema potrebe da paljenjem zgrada, nasiljem, prebijanjem policajaca rešavamo političke probleme. Srbija želi stabilnost u regionu i to je od presudnog značaja", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije sa liderima dve najjače stranke u Srpskoj.

Vučić je dodao da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja nije bila izložena bilo kakvoj nestabilnosti u prethodnih godinu i po dana i da je to ključni razlog zašto je Srbija napredovala, što joj je priznato i u svetu.

"Srbija, u skladu sa Dejtonom, ima određenu, ne beznačajnu ulogu u njegovom sprovođenju, naš narod koji živi zapadno od Drine uvek je zaisteresovan za mišljenje države Srije, a naša želja je da sačuvamo stablniost u reginu, kako političku, tako i ekonomsku", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, interes Srbije je i da se sačuva dobra budućenost RS.

Vučić je rekao da je saslušao viđenja i poglede Dodika i Mladena Bosića, da je razumeo šta oni misle o ekonomskoj i poltiičkoj sitauci u RS i izneo stavove Srbije.

"Uspeli smo da se saglasimo da je pitanje političke, ekonomske i socijane stabilnosti ključno pitanje za sve nas i da ćemo svim svojnim snagama takvu vrstu stabilnosti podurpirati", rekao je Vučić.

Lider vladajuće SNSD u Srpskoj Dodik izjavio je da Srpska neće prihvatiti intervenciju međunarodne zajednice po bilo kom pitanju izvan Ustava i normalnih procedura, te da su protesti u Federaciji Bosne i Hercegovine sračunati i na destabilizaciju Srpske.

Dodik je na pres konferenciji u Vladi Srbije pozdravio činjenicu da su politički lideri iz Srpske prvi put u nekoj životnoj situaciji pozvani u Beograd na političke konsultacije.

Zabrana za prelivanje demonstracija

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je danas da će policija RS zabraniti organizovani ulazak demonstranata iz Federacije BiH u RS. "Neće biti problem za mirne proteste u RS, koji su najavljeni i koji se održavaju na mestima za to predviđenim zakonom. Zaustavljanje saobraćaja i rušenje institucija u Republici Srpskoj biće sprečeno policijom jer je to nezakonito", rekao je Dodik u Banjaluci, posle sastanka s predstavnicima zajedničkih institucija BiH iz RS.

On je ocenio da su događji u Sarajevu i dugim gradovima Federacije BiH posledica nefunkcionalnosti tog entiteta, te da su vlasti Federacije izgubile kontrolu nad događajima.

On je istakao da je Srpska stabilna, a da su neredi u okruženju pokrenuti sa ciljem da se u RS izazovu slični potresti i da se ponovo snažno uvuče međunarodni faktor da rešava probleme na tom području.

Prema Dodikovim rečima, Bosna i Hercegovina je blokirana, za tu situaciju značajnu krivicu snosi deo međunarodne zajednice, a visoki predstavnik u BiH nikada nije ozbiljno sprovodio Dejton, ali ga je ozbiljno kršio i to na štetu RS i to svih prethodnih godina

"Haos u Federaciji Bosne i Hercegovine nije prestao, tamo institucije ne funckionišu, a ovo što se događa je dokaz da Bosna i Hercegovina ne može da preživi unutrašnje izazove i da ne funkcioniše", rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

"Mi smo to zaustavili, ali je napravljana ogromna šteta", rekao je Dodik i zaključio da je cilj dominacija bošnjačke politike.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

djordje

Dragi moji srbi,jeste da nam je tesko,ali kad nije bilo.ali samo pamet u glavu,nedajte SRPSKU,ako je olako data SRPSKA KRAINA nedajte SRPSKU,ma koliko je tesko zivjeti u njoj,ako to dozvolite bicete beskucnici kao mi iz KRAINE,izvucite pouku iz ne tako davne proslosti,SRETNO VAMA I NAMA BILO,SRBI BUDIMO PONOSNI,nfajte da nas jos jednom izrade,nek öi svoja g.... ciste sami,oni su zastave vezali zajedno,nasu su gazili i palili,eto im sad.

djordje

Dragi moji srbi,jeste da nam je tesko,ali kad nije bilo.ali samo pamet u glavu,nedajte SRPSKU,ako je olako data SRPSKA KRAINA nedajte SRPSKU,ma koliko je tesko zivjeti u njoj,ako to dozvolite bicete beskucnici kao mi iz KRAINE,izvucite pouku iz ne tako davne proslosti,SRETNO VAMA I NAMA BILO,SRBI BUDIMO PONOSNI,nfajte da nas jos jednom izrade,nek öi svoja g.... ciste sami,oni su zastave vezali zajedno,nasu su gazili i palili,eto im sad.

Crni

Nema ni r od reforme .sve same medijske lazi da zivimo bolje.sta je to dobro uradjeno nista.jedino su uradili za sebe i nista vise

special image