Demostranti blokirali ulice ispred Predsedništva, traže ostavku Nikšićeve Vlade

Novosti online

09. 02. 2014. u 10:49

Građani Sarajeva počeli su danas u 12.00 sati mirno okupljanje pred zgradom Predsjedništva BiH, te pozvali sve građane da im se pridruže

Građani Sarajeva počeli su danas u 12.00 sati mirno okupljanje pred zgradom Predsjedništva BiH, te pozvali sve građane da im se pridruže, javlja Dnevni avaz,

Nekoliko stotina građana protestvovalo je i jučer, zahtjevajući bezuslovnu ostavku Vlade Kantona Sarajevo, Vlade Federacije i formiranje nestranačkih vlada, ne preduzimanje nikakvih mjera kojima bi se ograničile mirne demonstracije građana, te hitno oslobađanje uhapšenih demonstranata.

Pozivaju na mirne proteste, a poručili su da će se sami obračunati s huliganima ukoliko se pojave.

Pratite sa nama situaciju u BiH iz minuta u minut...

Tekst o zbivanjima u BiH pogledajte OVDE


U SARAJEVU MIRNO, U PODNE PROTESTI

U Sarajevu je danas jutro počelo mirno, bez protesta, koji su sinoć završeni nešto pre 20 časova uz najavu učesnika da će se danas ponovo okupiti ispred Predsedništva BiH u podne.

Građani, koji protestuju od petka, blokirali su od juče posle podne do večeri glavnu saobraćajnicu u centru Sarajeva.

Pre odlaska oni su pozvali građane da se danas u podne ponovo okupe ispred Predsedništva BiH, ukazujući da treba da na ulice izađu svi građani Bosne i Hercegovine jer svi žive veoma teško.


INCKO: AKO SE PROTESTI NASTAVA DOLAZE TRUPE IZ EU

Bisoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocenio je da bi, ako stanje u BiH bude eskaliralo, trebalo, eventualno, razmisliti i o trupama EU.

"Razmotrićemo stanje u BiH u utorak, 11. februara, u međunarodnom upravljačkom odboru. Austrija će povećati broj svojih vojnika u BiH. Ako stanje bude eskaliralo moraćemo, eventualno, da razmišljamo o trupama EU, međutim, ne sada", rekao je Incko.

On je za bečki "Kurir" ocenio da je sadašnje stanje u BiH najgore od završetka rata, odnosno od Dejtonskog sporazuma 1995. godine.

Incko je ocenio da su protesti u BiH opravdani, ističući da je posebno socijalna neravnopravnost vodila ka nezadovoljstvu ljudi.


MESIĆ ZABRINUT: KRIV JE DEJTONSKI SPORAZUM

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić kaže da sa zabrinutošću prati zbivanja u susednoj BiH poslednjh dana, tvrdi da razume razočaranje građana, ali da nasiljem ne mogu ništa da menjaju, već da je nužno promeniti, kako kaže, tzv. Dejtonski sporazum o ustrojstvu BiH.

Za, kako navodi, tzv. Dejtonski sporazum, čije donošenje smo svojevremeno svi pozdravili, jer je prekinuo krvavi rat, kaže da je voljom njegovih kreatora postao ključna prepreka na putu pretvaranja BiH u funkcionalnu državu.

Tvrdi da, iako Dejtonski sporazum sadrži i klauzulu o potrebi njegovog nadograđivanja, to se nikada nije dogodilo.

"Umesto toga, na Dejton i neprirodnim entitetima koje je on stvorio insistiralo se kao na nedodirljivoj dogmi, a visokom predstavniku međunarodne zajednice koji je, formalno, imao ovlašćenja da premosti sve veću podeljenost unutar BiH, u kojoj su se entiteti, posebno jedan, pretvarali u para-države, uskraćivala sem mogućnost da ta ovlašćenja koristi na dobobit BiH i u dugoročnom interesu svih njenih građana", naveo je Mesisić u saopštenju dostavljenom medijima.


SUTRA PROTEST PODRŠKE I U BEOGRADU

Grupa građana koja podržava masovne građanske proteste u Bosni i Hercegovina najavila je da će sutra u centru Beograda na Trgu republike organizovati protest solidarnosti. Protest organizuju građani koji su se okupili na grupi na Fejsbuku pod nazivom "Podrška narodu Tuzle iz Srbije".

U današnjem saopštenju, dostavljenom medijima, navodi se da protesti u BiH na dramatičan način postavljaju pitanja koja se prećutkuju godinama.

"Njihova spontanost, orijentacija na socijalne i ekonomske probleme i, istovremeno, jasna težnja da se distanciraju od nacionalnih i vjerskih sukoba, kao i od svih postojećih političkih partija, pružaju po prvi put prostor mladim i uglavnom nezaposlenim ljudima da uzmu aktivno učešće u političkom životu," kaže se u saopštenju.

GRAĐANI SE SKUPLjAJU ISPRED ZGRADE PREDSEDNIŠTVA, OČEKUJE SE VELIKI BROJ LjUDI

Kako javlja novinarka "Dnevnog avaza", u malom parku pored Predsedništva BiH skupila se grupa ljudi, a pojedini učesnici okupljanja su rekli kako očekuju dolazak velikog broja građana. Saobraćaj u gradu normalno funkcioniše. Čuju se povici građana koji se, kako kažu, bore protiv loše vlasti. Policija obezbjeđuje skup i nema nikakvih problema.GR

U DRUGIM GRADOVIMA MIRNO

Prema dosadašnjim informacijama, u drugim gradovima BiH danas je mirno.

DAČIĆ: MIR U REGIONU JE KRHKA TVOREVINA

Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da situacija u BiH pokazuje koliko je mir izgrađen u regionu "krhka tvorevina" i koliko je malo dovoljno da dođe do destabilizacije i poručio da je zato bitno zadržati političku stabilnost Srbije, ali i Republike Srpske.Više o tome pročitajte OVDE.

DEMONSTANTI BLOKIRALI ULICE

Učesnici socijalnih protesta u Sarajevu blokirali su danas ulicu ispred Predsedništva BiH. Građani traže ostavku Nikšićeve Vlade.

Oni su uzvikivali: "Ostavke, ostavke", "Vratite nam decu", "Bando, bando".

DEČAKA PREBILA POLICIJA

Kako saznaje ekipa "Dnevnog avaza" koja se nalazi na licu mesta, juče u 16 sati priveden je 14-godišnjak i pet-šest sati, kako nam je rečeno, zadražan je u policiji gde je ispitivan i pretučen. Njemu je na KUM-u ukazana medicinska pomoć. Kako nam je rekao njegov otac ne želeći zbog straha za posao otkrivati ime, dečak ima modrice po telu od pendreka i kopču na usni. Kako smo saznali svi koji su bili privedeni u opšinu Centar upućeni su na daljnja ispitivanja u Kantonalno tužilaštvo.

500 LjUDI ISPRED PREDSEDNIŠTVA

Ispred Predsedništva BiH trenutno se nalazi oko 500 ljudi...

ŽENA A SA SVEĆOM: NISAM VIDELA SINA OD PETKA

Jedna žena nosi sveću u rukama i traži informacije o svom sinu kojeg, kako kaže, od petka nije videla.

POLICIJA PUSTILA KUĆI PRIVEDENE, TUKLI SU I DECU

Od 30 privedenih trenutno je 15 pušteno kućama. Ostali roditelji i demonstranti zahtevaju da i ostali u policijskoj stanici budu što pre pušteni. Oni koji su pušteni iz pritvora, tvrde da je nad njima bila upotrebljena sila i da ih je policija tukla.

OKUPLjANjA I U BIHAĆU

Kako je bilo najavljeno,na glavnom gradskom trgu u Bihaću okupili građani koji traže ostavku kantonalnog premijera Hamdije Lipovače.

MLADIĆ: NE BACAJTE KAMNjE, VIDITE MOJE POVREDE

Jedan 17-godišnjak pušten iz pritvora, nakon čega je zamolio okupljene da ne bacaju kamenje, pokazujući im povrede koje je zadobio. Demonstranti blokirali Titovu ulicu u centru Sarajeva.

DEMONSTRANTI: UBICE, STIDITE SE

Nakon jasnih dokaza i izjava mladića da su ih policajci tukli, demonstranti su počeli uzvikivati: "Ubice, stidite se". Još uvijek se u tužilaštvu nalazi nekoliko mladića, ne zna kada će biti pušteni.

ZAOŠTRAVA SE SITAUCIJA NA PROTESTIMA

Zaoštrava se situacija na protestima. Demonstranti nemaju informacija o broju i mjestu na kojem se nalaze ostali privedeni i zahtijevaju da im se najdalje za 15 minuta obrati neko iz Tužilaštva KS.

POLICIJA ODLOŽILA KACIGE I PRIDRUŽILA SE DEMONSTRANTIMA

Pojedini policajci su nakon uzvika skinuli kacige s glave, što su protestanti pozdravili aplauzom. A u međuvremenu potpuno je blokiran saobraćaj.

ZAPALjENA VIKENDICA MINISTRA I BIH

U Sanskom Mostu je zapaljena vikendica Sanjina Halimovića (SDA), federalnog ministra malog biznisa i preduzeništva, objavio je sarajevski “Dnevni avaz”.

Halimović je bio načelnik opštine, koga su, kako se navodi, učesnici protesta najviše prozivali za kriminal.

Vikendica, koja se opisuje kao velelepni objekat na desnoj obali Sane, u naselju Čaplje, izgorela je sinoć u jednom delu, dok je preostali deo spasen zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Lokalni mediji su javili da je reč o objektu koji je Halimović izgradio za vreme načelničkog mandata.

DEMOSTRANTI IDU KA ZGRADI INSTITUCIJA

Demonstranti su se uputili prema zgradi institucija BiH.

VOZAČ AUTOM UDARIO DEVOJKU

Jedan vozač automobilom se pokušao probiti kroz masu. Udario je devojku koju je lakše povredio te je nakon toga pobegao, javlja Klix.ba

UČESNICI PROTESTA I DALjE BLOKIRAJU SAOBRAĆAJ

Učesnici protesta u Sarajevu napustili su saobraćajnicu ispred Skupštine FBiH i uputili se ponovo ka raskrsnici između Predsednistva BiH i zgrade Kantona Sarajevo gde i dalje blokiraju saobraćaj.

Protest je i dalje miran.


RODITELjI: VRATITE NAM DECU

Demonstranti su kontejnerima blokirali prilaz zgradi federalne Vlade. Građani sede na ulici i uzvikuju "Vratite nam decu". Na udaljenosti od oko 100 metara od grupe demonstranata, prema Skenderiji, nalazi se kordon policajaca.

LIPOVAČA: NEĆU PODNETI OSTAVKU, KOMŠIĆ JE ORGANIZOVAO PROTESTE

Premijer USK Hamdija Lipovača održao je pres-konferenciju na kojoj je ponovio kako neće podneti ostavku iako to građani na protestima od njega traže. Lipovača je optužio člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je organizovao ove proteste.

IZ ZGRADE SUDA PUŠTENO PREOSTALIH DESET DEMOSTRANATA

Iz zgrade Kantonalnog suda pušteno preostalih deset demonstranata, među kojima je i Sanjin Čepalo koga se sumnjiči za organizaciju protesta. Sud ocenio da nema osnova da budu zadržani u pritvoru.

SELIMOVIĆ NAJAVIO OSTAVKU

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Himzo Selimović najavio je ostavku zbog, kako kaže, nemogućnosti da garantuje bilo čiju bezbezbednost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (137)

momcilo

09.02.2014. 11:08

Revolt I Udar imaju isti logo kao I Otpor u Srbiji. Otpor u Srbiji po wikipediji na engleskom , organizovao sve revolucije, od petoktobarske, ukrajine, gruzije.... egipta I arapskog proleca, karakteristika im je da imaju isti, slican logo, I da su finansirani iz jednog centra USA.

naranca

10.02.2014. 20:47

@momcilo - @momcilo ne vode racuna o svojoj sirotinji nego bacaju pare na budale.

mk

09.02.2014. 11:22

Opa bato? Jel to opet stize crno-zuta monarhija da sprovede novu aneksiju? Namesnika su vec postavili a narod cuti dok rezimlije s njim blago dele???

Bojan

09.02.2014. 11:23

A svi putevi preko Federacije vode u RS. Raspad BIH je neminovan. Samo nema Srba da ih okrive za sopstvenu propast

Rastko

09.02.2014. 11:28

Ako Incko misli da ce Austrijske trupe ugusiti pobunu obespravljenih, grdno se vara. Iza politizacije demonstracija obespravljenih i gladnih radnika stoji Fahrudin Radoncic. Autobusima njegovi aktivisti dolaze i placaju huligane. Daje im zvanicnu podrsku preko svojih medija. Sramotno. Neka ministar bezbednodti BiH podnese ostavku. To bi bio moralan cin.

rothlib s. סטיין ראָטהליב

09.02.2014. 11:48

U BiH je neophodno prisustvo jacih snaga NATO nego do sada. NATO ima svoj interes da zadrzi trupe. Trenutno ih je oko 7000 u BiH, ali potrebno je vise da bi se ocuvala BiH i iskorenila korupcija. Medjunarodna zajednica treba da preuzme vodecu ulogu i vodi BiH do ulaska u EU.

rale

09.02.2014. 12:37

@rothlib s. סטיין ראָטהליב - kako si ti paaaaametan velis da iskoriste korupciju, oni su je i dozvolili sta su cekali do sada , trebaju stati izmedju Republike Srpske i federacije i razmontirati tu vestacku tvorevinu zauvek e to treba kakva unitarna dzamahirija jesili ti pri sebi .

naranca

09.02.2014. 17:19

@rothlib s. סטיין ראָטהליב - @rothlib Tenkovi da iskorene korupciju.!!!!!!!!!????Hahaha.E drago mi je da sam procitao tvoj komentar.Osvezio si mi dan.

Jabre

09.02.2014. 19:03

@rothlib s. סטיין ראָטהליב - A da NATO pošalje trupe u Izrael da spreči maltretiranje Palestinaca ?

Persiski leopard

09.02.2014. 11:50

Ja predlazem da Srpska samostalno izdvoji svoje snage i da se ti ujedine sa vojskom Srbije. Kasnije bi onda mogao biti odrzan referendum o pripajanju Srbiji. To bi znatno poboljsalo polozaj radnika i privrede u Srpskoj. Korist od juznog toka, veceg trzista bez carina, vise investicije i zbog vise stabiliteta. Nema vise Tito da uzme od seljaka Srbina iako tu ulogu EU zeli preuzeti.

bre bre

09.02.2014. 20:02

@Persiski leopard - Šta on to tuđe uzima? Nisu ni Dubrovnik ni Vukovar bili hrvatski pa su sad u hrvatskoj. Šta ste vi ljubitelji okupatora uopšte zaslužili da svojatate osim što ste svakom okupatoru ljubili čizme. Srbi su se za svoje parče zemlje sami izborili nisu tražili mentore.

mk

09.02.2014. 11:57

Uce nas da se istorija ne ponavlja i da je teorija zavera izmisljotina?Sta onda radi namesnik crno-z...EUrupe tamo a sada bi i okupacione trupe za aneksiju II ???

Sacha

09.02.2014. 12:01

Pazi naseg Mesca, svojevremeno izjavljivao kako je njegov zadatak zavrsen i da YU vise ne postoji a sad bi da je pravi u Bosni. Ajde, bre, Mesicu ostavi nas srbe vec jednom na miru. Bolje brini kako da spasis ono malo kroata sto je ostalo obespravljeno u Bosni. Lepo vam je Dodik predlozio kroatski entitet. Ne mislis valjda da ukidanjem RS hriscanske glasove ujedinis protiv muslimanskih? E Mesicu... Ko te nezna skupo bi te platio. A glupi kroati te i podrzavaju. Ne znaju da ce da zive ko u Libanu

zoks

09.02.2014. 13:00

@Sacha - Sacha,je li vam poznato da je stric toga Mesica bio jedan od oficira koji je bio u ustaskom kontigentu u ratu na Istoku,Drugom svetskom ratu,koji je sluzio fasistima?I kad su ih Rusi razbucali on je govorio"nemci su nas primorali,nemojte mi smo slovenska braca"!I nazalost kod naivnih Rusa je uspeo da ih obmane!

2fast

09.02.2014. 15:58

@Sacha - zoks, kao sto "vidimo" bio si tamo i imas "pouzdane izvore". Kao i uvijek. :)

naranca

09.02.2014. 20:52

@Sacha - @2fast.Bogami ovoga puta je 100% u pravu.Mozes i sam provjerit.

anonimus

09.02.2014. 12:03

Narvno kao i uvek Mesic propagira da su Srbi krivi za sve :)Trebalo je da uzmemo svih 75% teritorije koje smo drzali a ne da uvek gubimo ratove na kojekakvim sporazumima...

PanicusVulgaris

09.02.2014. 12:28

@anonimus - Trebalo je da skoci sve srpsko od Nisa do Subotice i da krene da brani Knin kad su na njega krenule kombinovane hrvatsko-americke jedinice! Trabalo je pregaziti NDH i zapoceti pregovore sa Slovenijom o granici, pa ne bi danas bilo ove komedije od dejtonske Bosne, nego bi 75% njene teritorije bilo Srbija, i ne bismo imali siptarsko-americku vlast na KiM. A ovaj Mesic se ne bi javljao iz misje rupe. Trebalo je svasta nesto...sad je kasno za sve!

Paja

09.02.2014. 12:09

Preslikan "prolecni" scenario, a narod se pali , sirotinju lako manipulisati.Najvecu krivicu nose politicari sa ovih prostora koji prodaju svoj narod!!

Srbistanac

09.02.2014. 12:15

Pa da, naklapanje o socijali da se vlasi ne dosete, a ustvari ih zulja Republika Srpska, hteli bi da je ugase i posalju trupe. Ne dajte se Srbi preko Drine! Krvavo ste stekli Srpsku, ne dozvolite da Vam je ovi manipulanti poniste. Tukli su se za svoju dzamahiriju, da budu odvojeni od Vas, e pa neka im je, neka se pljackaju i makljaju medjusobno, vi cuvajte svoje, a ako nesto ne valja menjajte na legalan i legitiman nacin.

Dragi

09.02.2014. 12:57

@Srbistanac - Nisi tvoje Kosovo uspio da sačuvaš a drugima pametuješ kako se zemlja čuva.

Srbistanac

09.02.2014. 17:25

@Srbistanac - Dragi, jesi li se ti to nešto osetio prozvanim? Provaljena vam taktika drage komšije. Vekovima ste bili sluge svakom okupatoru i živeli na taj račun, pa sad kada je interesovanje za vaše usluge prošlo i kad mora da se živi od svog rada, shvatili ste u kojoj ste rupi. E sad nekontrolisani bes mora da se okrene ka Srbima, kao i uvek što ste radili kada niste znali šta biste sa samima sobom.

zoks

09.02.2014. 13:04

@zoks - Dragi,gde god su Srbi meni nije komsiluk!KiM su raznorazni do sada mnogo puta uzimali,ali se vracalo tamo gde i pripada,pa ce i ovoga puta!A dok takvi kao ti "brane"KiM nece im ga tesko biti uzeti!

2fast

09.02.2014. 15:57

@zoks - zorane, vazi li to i za Sandzak i Vojvodinu? Nije ni to komsiluk Madjarima, Hrvatima i muslimanima iz Bosne.

Baba Vanda

09.02.2014. 16:50

@zoks - Dragi, zoks je pun mrznje prema svemu i svacemu, to mu je dusevna hrana. Da mu nema ovoga sajta verovatno bi zavrsio negde na psihijatriji.

Bata Dosen

09.02.2014. 20:05

@zoks - Pa " zoks " je Psihijatar za tebe i takve . On vas leci koliko je to moguce i drzi vas na tabletama . A da si deda i da imas m... sigurno bi bio zesci , pa te nebi ni pustili na ovu stranicu .

Радован

09.02.2014. 12:33

Та вештачка творевина тзв. "БиХ" је настала геноцидом над Србима и треба је што пре укинути а Републику Српску припојити Србији .

kibo

09.02.2014. 12:36

Niko ih nije terao da ruse onu drzavu gde im je bilo lepo.Iza svega ovoga stoji rusenje Republike Srpske po meni.Videcete da ce Srbi i Hrvati u BiH izvuci deblji kraj, ako ne budu i jedni idrugi reagovali protiv ljubitelja Al KAide i Dzihada.Dobijaju oni lovu od Saudijske Arabije,Katara i Emirata, i naravno od Turske, ne brinem da je njima lose toliko.

opetovan

09.02.2014. 13:33

@kibo - U Srbiju ulažu Etiopija , Sudan ,Honduras i vijekovni prijatelji vašeg naroda građani Butana !. Tvrtka “Emaar properties” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ulaže idući godina 3 milijarde dolara u Srbiju , a vaš premijer kaže da bi tom investicijom Srbija mogla izaći iz krize .Po tome ste Vi upravo najveći ljubitelji na Balkanu Al KAide i Dzihada i njihovog novca .

Monro

09.02.2014. 12:54

Prošle godine zbog JMBG su izašli na demonstracije i zaključili da im je kriva RS, ove što nemaju šta da jedu i opet se pojavljuje tvrdnja da je kriva RS. Samo smišljaju nove razloge da bi ukinuli RS. A ko je mnogo glup neka im da podršku sutra u Bgd-u.

MarkoBg

09.02.2014. 14:07

@Monro - Koliko je narod sluđen govori i broj minusa koje si skupio. Mesić već rovari i daje izjave da je kriv Dejton a podsetimo se, godinama unazad strani guvernatori i SAD pokušavaju da prekroje Dejton tako da ukinu Republiku Srpsku. I ovi protesti su samo uvertira da bi se beda i ekonomsko nezadovoljstvo u Federaciji kanalisali u proteste protiv Srpske. Tako to ide, prvo priča o milijardama, boljem životu a onde se ta energija naroda upotrebi u zakulisne ciljeve.

Zoran

09.02.2014. 17:28

@Monro - Pa sad ce isto. Promenice vlast i tvrdice da je RS kriva sto Bosna ne moze da napreduje. Onda ce da traze da Dodik da ostavku, jer samo on niej dao ostavku a ostali dali, i postavice Ameri svog coveka. Onda ide ponistenje Dejtona.

Moj zadatak je ispunjen

09.02.2014. 12:58

- Predsednik Hrvatske od 2000. do 2010. U Srbiji upamćen po izjavama da je srpska protivtužba za genocid pred MSP u Hagu „neosnovana“, da je „Oluja“ „legitimna akcija hrvatske vojske i policije“ i da Srbi iz Hrvatske mogu da ponesu samo blato koje su na opancima doneli.

naranca

10.02.2014. 22:06

@Moj zadatak je ispunjen - @Mmnogo sto sta su donjeli na vojnickim cokulama ali nisu znali u sta ce da ugaze.

Distrikt

09.02.2014. 13:07

Gospodin Mesic neka se ne mijesa. Neka on dovodi Hrvatsku u red i vrati Srbima njihovu imovinu i sprijeci dalji progon preostalih Srba. Koliko znam onje antifasista. E pa neka djeluje malo antifasisticki ali u svojoj "domovini"!

2fast

09.02.2014. 15:55

@Distrikt - Ako g Mesic ne treba da se mijesa, sta onda hoce g Vucic? Zasto se on mijesa? I Hrvatska je garant Dejtona i opstanka BiH, bas kao i Srbija.

Branko

09.02.2014. 13:11

Mislim da će se Dejtonski sporazum promeniti. Na to neće nikakav uticaj imati narodi koji žive u BiH. Minimalan će biti uticaj Srbije i Hrvatske. Nešto će veći biti EU. O svemu će odlučivati SAD, one su autor Dejtona pa će ga i menjati. U kom pravcu će ići promena - videćemo. Moguća su svakojaka iznenađenja.

Borislav

09.02.2014. 14:26

@Branko - Losa ti zamisao. Nema menjenja na onaj nacin kako bi to muslimani hteli. Svi u svetu znaju da je problem organizacija federalnog dela bosne i hercegovine a ne sam drzava. Oni tamo imaju 11 vlada, 11 ministarstava, 11 MUPova i sve dalje tako jer je federacija podeljena na 10 kantona i ima jednu federalnu vladu koju nitko ne benda nizasto. Njihovi kantoni se ponasaju kao suverene drzave Kad bi oni ukinuli kantone i ostali na jednoj vladi resili bi vecinu od problema zbog kojih gradjani protestvuju

naranca

09.02.2014. 17:23

@Branko - @borislav Kad ne bi krali,otimali i lagali -""resili bi vecinu od problema zbog kojih gradjani protestvuju".Kantoni nemaju veze sa tim.

naranca

09.02.2014. 17:25

@Branko - @branko Oho 130 za 2 sata.Americki apartcici se trude da zarade za leba,Postao si megafon americke spolne politike.Znaci to je.Usa hoce da destabilizuje EU.

Branko

09.02.2014. 21:19

@Branko - Baš me briga za "glasače" one sa + i one sa -. Pišem ono što mislim, svidelo se to nekome ili ne. Svako dobro.

Mis_Pigi

09.02.2014. 13:39

ово су опет нешто америкоси закували, само је питање, с којим циљем сада терају народ на бунт

zzzzzzzzzZunzara

09.02.2014. 15:14

@Mis_Pigi - Volio bi da nam kao poznavaoc prilika kazes da li ce demonstrantima Amerika I Nato pruziti vazdusnu podrsku Ja na osnovu dosadasnjeg Kosovo,Libija I dalje mislim da bi trebala Daj kazi ako sta cujes

M.Milanovic

09.02.2014. 13:59

Sada se vidi uloga onog Hasburgovca Ineckog,pod cijim mandatom ce doci trupe EU,valjda je sada svima jasno zasto je doslo do protesta,zasto muslimanski celnici opstrusu bilo kakav dogovor u zadnji godinu dana.Ako nasi predstavnici tako olako prelaze preko ovih skrivenih namjera za porobljavanje,ako Rusija to pitanje ne postavi na nekom visem nivou(Rusija cuti a bivsi kolonijalisti salju svoje trupe toboze da cuvaju mir) onda ih eto i u Beogradu za 2 dana zakasnjenja,pa onda Ukraina.

Realista

09.02.2014. 13:59

" Protest podrske u Beogradu"??? sto bi rekli " braca " Amerikanci WTF??? Manite se corava posla nista se tamo ne desava slucajno i bez cilja. Ili ste i vi mozda uljuceni u celu ujdurmu?

Чика Марко

09.02.2014. 14:51

@Realista - Баш и ја сад нешто размишљам...зашто протести у БГ-у !!!

Aleksandar

09.02.2014. 14:00

Vreme je vise da se R. Srpska ujedini sa Srbijom. Ovo je cista prevara i treba samo cuvati R. Srpsku!

dragan

09.02.2014. 18:43

@Aleksandar - Proradili ,,bodnjacki'' botovi a? Ja bi rekao da Srbija treba da se ujedini sa RS. Kakvi god da su politicari u RS oni svoje ne daju za razliku od ovih nasih iz Beograda koji prodadose sve za 1 dinar a u to dadose ono sto im niko ne trazi.

anja

09.02.2014. 14:14

Kakva podrska, ljudi ne naseajte na ove trikove da i nas uvuku u ovako nesto. Kad imate domonstracije onda nema ni investicija, Bosna je totalno zaboravljena tamo nema interesa za investicije, niko ne dolazi jer nije stabilna.Nije ni politicki sredjena zemlja zato se niko za nju i ne interesuje. Zato nemojte biti glupi, kakva podrska, gledajte svoje dvoriste, pa do juce su za sve krivili Srbe a sad da im dajete podrsku, daleko im lepa kuca, kad su hteli ne zavisnost nisu milsili tako.

zzzzzzzzzZunzara

09.02.2014. 15:10

@anja - Kome pricas sestro zar ne vidis da su svi slijepci Da im sutra naj veci koljaci iz Hrvatske ponude nekakav savez novu drzavu motali bi im se kao psi oko nogu Sta cec ne znaju sami

crnogorac

09.02.2014. 17:14

@anja - Pa koliko ima muslim. u BG pa to oni njima i pruzaju podrsku, a ne nasi ljudi!!!

PanicusVulgaris

09.02.2014. 17:59

@anja - @Anja: Bravo! Ne samo da su do juce lajali na Srbiju, RS I sve srpsko, nego I u toku ovih "nadnacionalnih", "cisto klasnih" protesta svako ko zna makar malo da cita izmedju redova vidi da im je krajnji cilj RS. Nisu htjeli Jugoslaviju u kojoj smo bili svi zajedno I ravnopravni, a sad na sav glas prodaju neku "jednakost I ravnopravnost" ali u okviru Bosanske Dzamahirije! Nije nego! Nek' se oni medjusobno tamane, a mi u RS treba samo da gledamo svoja posla I da ne dozvolimo da se nemiri prosire.

naranca

10.02.2014. 19:25

@anja - @anja Draga Anja.Investira se u zemlje gde se dobija najveci profit a ne u zemlje koje su stabilne i prospertetne.Takve zemlje su same investitori."Bez rizika nema kapitala".Ali kapitalizam je u globalnoj krizi tako da se retko gde i investira.Inace Bosna bi teoretski bila idealna za investicije.

Чика Марко

09.02.2014. 14:20

Ма шта ме боли за балије, и онако их има превише на овим просторима. Нек се прореде мало. Али опет ће на крају да им буду Срби криви.

Montenegrian

09.02.2014. 14:22

Proljece......13-og ili bilo kog drugog....Revizija one lakrdije u Deytonu je vise nego neminovna i to sto prije ovo je zuti karton a ako sacekamo cveni bice kasno.Ko god misli da ce u BIH ostati netaknut grdno se vara.Ovdje se radi o gladi direktno prozurokavane onim nakaranim sporazumom .Ovo je bumerang opstrukcija i potkopavanja drzave koji ce se svima obiti o glavu.

Александар

09.02.2014. 15:18

@Montenegrian - Хехе,црногорске усташе на српским порталима и још се разумеду,канда,у политику...Да,Дејтонац треба укинути јер Босна је очигледно неодржива и против воље једног контитутивног народа.

naranca

10.02.2014. 19:18

@Montenegrian - Ponovo. Svajcarci demonstriraju.Hoce da ukinu kantone jer su gladni i ne privlace investicije:)

naranca

10.02.2014. 19:16

@sreto - @montenegrin.Kao onaj srbin-bosanac sto je glasao protiv vanrednog stanja(mislim Bogic jovicevic)?Ili onaj sa brkovima i velikom glavom(crnogogorac).Ili nezavisni Debilo.......

2fast

09.02.2014. 14:44

Sto mislimo o vama i vasim "ponudama" za treci entitet rekli smo u Vukovaru. Treci entitet - da. Ali na podruciju zapadne Hercegovine i posavine. To je iskrena ponuda, a ne sto Srbi nude tudje. Niste u stanju sacuvati Kosovo, a da nesto uradite Bosni ili Hrvatskoj.

Енвер Наџибулакараисламовић

09.02.2014. 17:48

@2fast - @ "2fart": Е баш нас све одреда застоле бојко шта "ви" (!) "мислите" (!!!) о било чему, јадни полуписмени створе...

Milan USA

09.02.2014. 18:23

@jaran - jarane, dajte to sto prije ucinite. Molim vas kao dragog Boga. Jedva ceka vas ljubljeni NATO.

Nadzor

09.02.2014. 15:19

Nismo hteli Jugoslaviju e to je glavni problem. Nama nije bilo dobro tada, kako da nam bude dobro sad?

bole

09.02.2014. 16:32

ti koji daju podrsku neka idu u sarajevo pa neka ih podrzavaju to su opet neke dosmanlije koji hoce da rovare u srbiji

Милутин

09.02.2014. 16:33

Чудим се како је могуће да објављујете дословно фашистичке коментаре о некеквим проређивању народа,и вековним просторима.

Dijaspora

09.02.2014. 17:06

AUSTRIJA povecava broj svojih vojnika - glavna kontrola stize - sve je jasno! Pre bilo kakvog resenja, mora da bude jasan uzrok - dijagnoza. To se zove OKUPACIJA I to je I bio cilj raspada Yugoslavije. Mesic je naravno bio glavni dirigent.

naranca

10.02.2014. 19:10

@Dijaspora - @dijaspora Tako da rese problem svoje sirotinje.Obuci ih u uniformu i posalji da cuvaju Bosnu.Jojbedni kapitalizmu.Isto kao 1914.

Srbistanac

09.02.2014. 17:20

Bilo bi zanimljivo čuti šta o "protestu podrške" u Beogradu misle roditelji onih dečaka izginulih u podmukloj sačekuši na brčanskoj malti. Ti nesrećni roditelji ne mogu ni sveće da zapale na mestu pogibije svoje dece bez podrške lokalne policije, jer su lokalci u Tuzli veoma "solidarni" sa njima. "Beogradžani", kako vas više nije sramota!

dragan

09.02.2014. 18:37

@Srbistanac - Znas ko cd a izadje na protest podrske? Oni koji su placeni za to a to je tkz NVO.

beograd

09.02.2014. 20:46

@Srbistanac - Ne lupaj. Nemas pojma koliko je pred eksplozijom u Beogradu, protiv krvatskog ponizavanja I oduzimanja Kosmeta. Ne znamo ni sami sta se vise ceka, da se ujedinimo sa Srpskom

фекетић

09.02.2014. 17:26

ревизија дејтонског споразума у корист "бошњака" је почела. Браћо Срби време је ...........

Milos

09.02.2014. 17:33

Nema vise gladnih i nezaposlenih na protestima . Sad protestvuje raja sa ajfonima i besnim androidima ...

Mis_Pigi

09.02.2014. 18:31

@Milos - тачно тако, овде нема старијег од 20 г (99%)

2fast

09.02.2014. 18:40

@Sacha - Ne kaze se da je pukla kao zvecka. Sada je popularno reci "rasturena kao Srbija". Bez Kosova, zna se. I nije mi zao, nesto.

милан

09.02.2014. 22:53

@Sacha - Није Србија пукла, нити ће икад, а иптари су привремено заиграли, ко што пацови то раде у одсустству мачке. Сви ви весељаци, што сте замахали са својим националним крпама (укључујући и моје србе) ће те кад тад схватити да сте без Југе нико и ништа. (Они са иоле мозга то већ одавно знају).

naranca

10.02.2014. 14:42

@Sacha - @2fast Gde je to popularno u " Ustaskom Pioniru"?Ovo su "Novosti":)

ercov

09.02.2014. 18:00

Ko to organizuje proteste u BG.u !? Zasto !? Zar ljudi u Srbiji nemaju svojih problema nego da daju podrsku ljudima koji su sa svojih teritorija ocistili sve sto je srpsko,zar se tako brzo zaboravila slika iz Tuzle gde su nam pobili ne zasticene vojnike,zar podrska ljudima koji su ocistili Sarajevo od Srba i gde nam vise nema povratka !? Republika Srpska nek pod hitno radi na referendumu o pripajanju Srbiji ako je to zelja naroda u suprotnom za svoju nezavisnost !

Dusan Petrovic

09.02.2014. 18:00

Upravo sam pre 15-ak dana procitao kako su kauboji nezadovoljni dejtonskim,i da bi tu trebalo nesto menjati i doraditi.Stoga nisam bas siguran da su u pitanju demonstracije samo iz socijalnih razloga.Mislim da se potezi vuku upravo iz amerike.Jer ako je u pitanju los zivot naroda,cemu onda i pojedini zahtevi za ukidanjem entiteta.Dejton nije uveo lopovluk i bedu,nego je vlast to uvela da bi ona zivela bogato.Zato braco Srbi u Bosni oprez.Istorija je govorila da je uvek bilo po Srbima.

detektiv

09.02.2014. 18:31

Demostranti iz BIH komuniciraju sa demostrantima iz Priluzja, sta je glavni povod???

2fast

09.02.2014. 18:43

Predlazem da pokrajina Srpska raspise referendum o nezavisnosti. Da NATO kaze svoje i da se kao ljudi razidjemo. Na traktorima naravno. Kao i 1995.

Ха! Ха! Ха!

10.02.2014. 00:19

@2fast - @ "2fart": ... И, шта је било кад си најзад дошао к себи из свог тог бунила?

прћо

09.02.2014. 19:09

треба сарајеву само обећати 10 милијарди инвестицију , и мирна босна

Ха! Ха! Ха!

10.02.2014. 00:17

@misa tumbas - @ `misa tumbas` - Тај твој назови коментар заиста је 101% на нивоу особе чијим си се именом потписао, нема да фали!

Daki1970

09.02.2014. 20:32

Samo da upitam ove sto pisu zasto bi se u Srbiji ovako nesto desilo? Kakva je razlika izmedju bosanskog privrednog kriminala i ovog naseg. Nezaposlenost isti problem, korupcija isti problem. Zar vi mislite da ce ovde teci mled i mleko uskoro, ah da, cim udjemo u EU. Pa da vas podsetim, svi problemi u Bosni su prisutni i ovde, a sto se tice ulaska u EU, dok mi sve ovo rasprodamo, podelimo, vratimo, te evropske unije nece ni biti. Pa mi smo bre zemlja za sebe i ne treba nam glavni grad u Briselu

bosangero

09.02.2014. 20:41

nije ovo nikakav pokret bosnjaka, muslimana, nekog ko je protiv Rs-a!! ovo je samo glas napacenog, gladnog naroda, koji nema vise kud da ide, niti se cemu boljem nada.....ruse, pale, unistavaju svoje, zar mozes vise razocaran i iznevjeren, moralno unisten, slagan i pokraden da budes da sam sebe unistavas??!!! niko nikad na tim protestim niti je spomenuo srbe niti rs, niti hrvate niti bilo koga......razum, pravda, postovanje, to je ono sto cini bosanski duh!!!

Miro Markovic

09.02.2014. 21:00

Zemlja pripada narodu. On je ustao protiv svoje birokratije i uredjenja za koje narod niko nista ne pita. Zemlja BiH je dosta velika i prirodno bogata da moze bez teskoca da hrani svoj svekoliki narod. Narod zeli da radi, ali sve ono sto on stvori to mu politicari otmu na bilo "zakonski" ili na mangupski nacin. U tome grmu lezi zec. Naprimer, suludo je da FBIH ima jedanaest ministrara unutrasnjim poslova i jos sijaset administratora. Narod usto protiv toga. Tacka.

ziko mo

09.02.2014. 21:38

U razgovoru sa bivšim komšijom,živi sada u Bišini kod Nevesinja,uzgred mi spomenu kako je znatno povećan promet na benz. pumpama u R.S. Unuk mu rekao,radi dete na jednoj od njih. Kaže dete: Deda, navalio narod sa kanisterima,sipaju ko ludi.A, i potražnja za traktorske gume i delove za freze nenormalna. Komšo-velim ja-da nisu počele pripreme? Koje,bre crne pripreme,pita on mene? Za seobu,komšu.Za seobu moj komšija. U majčicu Srbiju.

Ха! Ха! Ха!

10.02.2014. 00:15

@ziko mo - @ ziko mo - Е, моја баба Жико... "Што је баби мило - то јој се и снило", како то лепо одвајкада наш народ каже...

naranca

10.02.2014. 19:04

@ziko mo - @ziikamo Ooooooooooooo Ujace zar ti u Evropi nemas nista pametnije da radis