• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIK naložila SRS da otkloni nedostatke na listi

Izvor Beta

Republička izborna komisija (RIK) naložila je radikalima da u roku od 48 sati dostave uverenja o državljanstvu za dvoje poslaničkih kandidata i izjavu o prihvatanju kandidature za jednog poslaničkog kandidata.

Utvrđeno je, naime, da su za poslaničke kandidate Aleksandra Petkovića i Ljiljanu Mandić dostavljena uverenja o državljanstvu starija od šest meseci, dok je za kandidata Vesnu Jelić-Kvrgić, umesto izjave o prihvatanju kandidature za narodnog poslanika, dostavljena izjava o prihvatanju kandidature za odbornika u skupštini grada Beograda.

SRS je, kako je utvrdio RIK, dostavila 14.946 pravno valjanih izjava, a na listi je ispunjen i uslov o zastupljenosti žena među kandidatima za poslanike.

Prvi na listi "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" jeste lider stranke Vojislav Šešelj, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, a iza njega je zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović. Na listi su i predstavnici Obraza i SNP Naši, Mladen Obradović i Ivan Ivanović.

Posle predaje liste RIK-u, Šarović je izrazio uverenje da će ta lista preći izborni cenzus i ući u Skupštinu Srbije i predstavljati pravu opoziciju onima koji su u poslednjih 14 godina materijalno, ekonomski i moralno uništili i opljačkali zemlju.

Šarović je rekao i da će se predizborna kampanja temeljiti na razgovoru sa narodom i da će radikali proći Srbiju "uzduž i popreko".

On je pozvao patriotski orjentisane građane da izađu na izbore i ukažu poverenje listi SRS, a ne onima zbog kojih su ostali bez posla, osiromašili...

Srpska radikalna stranka predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na parlamentarnim izborima na kojoj su i pripadnici pokreta Obraz i Naši.

Nosilac liste Nemanja Šarović izrazio je uverenje da 20.000 predatih potpisa ukazuje na povratak te stranke u republički parlament.

"Predali smo listu i preuzeli odgovornost da stanemo ispred velikog broja ljudi koji su tražili okupljanje patriota u jedinstven font - priključili su nam se pokret Naši i Obraz", kazao je Šarović za agenciju Beta.

Šarović je rekao da su radikali spremni jer znaju da su jedini koji će u skupštini biti u stanju da se efikasno suprotstave nezavisnosti Kosova, promeni Ustava, kako bi taj proces krenuo i sa Vojvodinom i daljem zaduživanju Srbije i osiromašenju građana.

"U Srbiji je više od milion nezaposlenih, prevarenih i osiromašenih i oni će u nama videti alternativu režimu koji je ekonomski i moralno uništio i opljačkao zemlju", kazao je Šarović i dodao da SRS očekuje glasove tih ljudi.

Na listi "Srpska radikalna stranka-dr Vojislav Šešelj" čiji je nosilac Šarović su i predstavnici Obraza i pokreta Naši, Mladen Obradović i Ivan Ivanović.

Listu su predali funkcioneri SRS Zoran Krasić, Nataša Jovanović Božidar Delić, kao i Obradović i Ivanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image