• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije ogorčene zbog paljenja zgrada i haranja

Izvor Tanjug

Stanovnici Sarajeva su ogorčeni zbog paljenja zgrada Predsedništva i Kantona Sarajevo tokom jučerašnjih nasilnih protest

Oni sa nevericom jutros obilaze zapaljenja zdanja.

U izjavama izveštaču Tanjuga kažu da podržavaju mirne proteste ali osuđuju uništavanje objekata.

"Ovo nije nikakvo rešenje. To je sramota. Podržavam mirne proteste. Narod je stavrno ogorčen i trpi. Živim u centru i verujte da ne mogu da prepoznam grad. Plakala bih", reakcija je jedne srednjovečne Sarajke koja je jutros obišla zapaljene objekte.

Ona je kazala da treba mirnim putem rešavati probleme.

"Malo nam je uništeno. Ko će ovo popraviti. Treba mi da obnavljamo. Oni nisu ništa dobili time. Neće dobiti posao time", naglasio je u izjavi Tanjugu sredovečni Sarajlija koji je prolazio ulicom Maršala Tita, gde su divljali demonstranti i lomili sve pred sobom.

On je, takođe, ocenio da je divljanje u centru grada katastrofalno i žalosno.

"Narod je nezaposlen, nemaju šta da jedu i došlo im je kako se kaže "pet do dvaneaest", ali uništavanje objekata nije način protesta. Treba promeniti vlast koja je nesposobna, ali ne nasrnuti na objekte", istakao je on, dodajući da sada građani Sarajeva sami treba da saniraju štetu, upitavši ujedno –odakle?.

Jedan mlađi Sarajlija ocenio je da paljenje pokazuje kućno vaspitanje balavaca koji su to uradili.

"Protestovanje je jedna stvar i to podržavam, Ako je trebalo vladu smeniti za to postoje načini. Katastrofa je uništavati. To su deca od oko 16 godina koji se sada hvale slikama na Facebooku", ogorčeno je konstatovao.

Oduzeto 12 kilograma spida

Sarajevska policija oduzela je tokom održavanja protesta u tom gradu 12 kilograma droge "spid", ali ne na proistetu, kako su to tvrdile federalni premijer Nermin Nikšić (SDP) i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić. Tokom protesta privedeno je 37 izgrednika, od čega šest maloletnih,a pričinjena je velika šteta na policijskoj opremi koji su nosili policajci, dok su izgorela tri službena vozila MUP-a Kantona Sarajevo.

Vatrogasci su se i jutros borili sa požarom pre svega u zgradi Kantona Sarajevo i Opštine centar.

Zamenik komandanta profesionalne vatrogasne komande Kantona Sarajevo Omer Šetić rekao je da je požar lokalizovan u zgradi Kantona Sarajevo, te da ne može dalje da se širi.

Naime iz zgrade Kantona Sarajevo, u kojoj je kasno sinoć buktao požar, jutros izlazi dim, a vatrogasci iznutra i spolja gase vatru.

"Imamo na jednom mestu gde još uvek tinja požar. Dobili smo zglobnu platformu pa kombinovano napadamo požar. Ostaćemo ceo dan jer je potrebno raskopavanje", objasnio je on.

U Predsedništvu je požar sinoć oko ponoći u potpunosti ugašen, dodao je on.

NEKI U PROTEST SAMO DA BI HARALI I SLIKALI SE

Društvenim mrežama u BiH šire se fotografije protesta ali neke od njih izazivaju ni podršku ni kritiku građanskih protesta, već iz zgražavanje građana jer su ih napravili huligani koji su protest iskoristili radi svoje "zabave".

Redakciji Radio Sarajeva obratili su se čitaoci portala, šaljući nam fotografije koje su objavljene na društvenim mrežama nakon jučerašnjih protesta u Sarajevu.

Čitaoci negoduju zbog nekih postova na ddruđštvenim mrežama na kojima se dvidi da su neki iskoristili proteste kako bi iživeli neke svoje frustracije ili jednostavno obesno razbijali i krali.

Komentari na takve slike su poput ovog:

"Otišla si tamo da bi uradila ovo? Otišla si da bi se na fejsu pohvalila ovakvom slikom (...) kako vas nije stid? Zar možete toliko nisko pasti...zar je ovo grad kakav vi želite, želite da grad gori da bi vi ukrali cigare, piće, televizore..."

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

fado

Ovde niko ne komentarise, a popaljena je arhiva o zlocinima iz I i Ii Svetskog rata. Jasno da je neko iskoristio momenat, da se eliminisu tragovi secanja na srpske zrtve. Neka organizacija stoji iza svega, a nije i da demonstranti nemaju razloga za protest. Zapad voli paljevinu i rusenje po Ukrajini, zasto ne bi i u svojoj kuci ...

Milos

Zao mi je, jer su i nasi klinci pre par godina palili Beograd zbog Kosova, a onda smo mi placali popravke. A Sarajevo je lep grad... I ne mogu da shvatim komentare koji spominju rat, ljudi, to je bilo pre vise od 20 godina, ajde malo da se odlepimo od tih prica, kakve to ima veze s ovim.

Rale

Ako realno pogledate sigurno da nije slučajnost što su goreli samo gradovi u Federaciji a u Republici Srpskoj nisu. Razmislite malo ko iza toga stoji! Treba proširiti ovlaštenja haškog tribunala i na ova skorašnja dešavanja, jer svi odogovorni Srbi treba da budu procesuirani pa da lepo uđemo u Evropu!

special image