Region

Svet

Ana Ivanović: Spremna sam za nove pobede i izazove

Iako je srpska teniserka Ana Ivanović na putu ka trofeju u Melburnu zaustavljena u četvrtfinalu,  njena sjajna pobeda nad Serenom Vilijams govori da je naša najbolja teniserka u sve boljoj kondiciji na kojoj intenzivno radi sa novim timom mladih stručnjaka.

Ana Ivanović: Spremna sam za nove pobede i izazove



Ana Ivanović: Želim Srbina za muža!
"Znala sam da sam se odlično pripremila za novu tenisku sezonu, ali nisam želela da se opterećujem velikim očekivanjima. Jednostavno, želela sam da uživam u tenisu od prvog turnira u Oklandu", kaže Ana, koja ne krije da joj je pobeda na Novom Zelandu dala vetar u leđa.

"Bilo je divno ponovo osvojiti turnir posle dve godine, i sa dobrom formom doći na Australijan open i pobediti Serenu Vilijams. Ta pobeda je jedan od najvećih uspeha u mojoj dosadašnjoj karijeri, a sećanje na taj meč je ono po čemu ću pamtiti ovogodišnji turnir u Australiji, jer sam stekla veliko samopouzdanje pred nastavak sezone".

Promena saradnika sa kojima radi na svojoj igri Ani veoma prija. "Novi tim mi je doneo novo pozitivno i zabavno okruženje. Srpski tim ujedno donosi i dobro razumevanje na svim poljima i često razumemo bez mnogo reči. Uz to svi smo mladi i dobro se zabavljamo, ali najvažnije je da smo svi ozbiljni u radu i zacrtanom cilju i jedni druge motivišemo", kaže uspešna teniserka.

Ana otkriva da iako su rivalke na turnirima sa mnogim igračicama se i privatno druži: "Družim se sa nekoliko igračica. Kirstea mi je najbolja prijateljica i često u toku turnira odemo zajedno na večeru, sa njom sam nekoliko puta išla i na odmor. Tu je takođe i Flipkens, sa kojom sam igrala dubl u Oklandu. Često se dešava da najviše prilika imamo za ćaskanje u klubu dok čekamo na meč", kaže Ana.

Zadovoljna i optimistična, naša najuspešnija teniserka otkriva planove za narednu godinu, tokom koje će se fokusirati na ispunjavanje profesionalnih ciljeva, koji su joj u ovom trenutku prioritet.

"Ovogodišnji cilj mi je ulazak u top-deset teniserki sveta, kako bih se kvalifikovala za završni turnir u Singapuru krajem godine. Odlično sam započela sezonu i trenutno sam po bodovima u ovoj godini među osam najboljih, a iako me čeka dosta rada da tu i ostanem, jedva čekam nove izazove", zaključuje osma teniserka sveta.

Autor: J.B.
Izvor: Hello
Foto: Instagram/Ana Ivanovic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>