Menadžment fabrike vagona podneo ostavku

Direktor Fabrike vagona iz Kraljeva Zoran Bogdanović, i još četvorica izvršnih direktora koji su činili menadžment ove kraljevačke fabrike, čiji su radnici u štrajku već osam meseci zbog neisplaćenih zarada, podneli su danas ostavke.
Direktor Fabrike vagona iz Kraljeva Zoran Bogdanović, i još četvorica izvršnih direktora koji su činili menadžment ove kraljevačke fabrike, čiji su radnici u štrajku već osam meseci zbog neisplaćenih zarada, podneli su danas ostavke.

U Fabrici vagona danas se okupilo oko 300 radnika, jer je bio najavljen sastanak Nadzornog odbora na kojem je trebalo da se raspravlja o daljoj sudbini nekadašnjeg kraljevačkog giganta, ali je sastanak počeo ostavkama kompletnog menadžmenta, zajedno sa direktorom Bogdanovićem.

Predsednik Štrajkačkog odbora Fabrike vagona, Nenad Terzić, rekao je da su se radnici okupili u fabrici jer su dobili nezvanične informacije, da bi Fabrika vagona mogla da ode u stečaj.

"Dobili smo jednu takvu informaciju, i spontano se okupilo više od 300 radnika. Međutim, na sednici su svi direktori podneli ostavke. Zastupnica kapitala u ponedeljak ide na sastanak u ministarstvo privrede. Mi smo predložili da ona preuzme vođenje fabrike, dok se ne stabiluzuje nastala situacija", rekao je Terzić.

Za ponedeljak je zakazan nastavak protesta radnika, koji su u prethodna četiri dana blokirali Ibarski most u Kraljevu i nekoliko raskrsnica.

Radnici su u štrajku već osam meseci, a za to vreme nije im isplaćen ni dinar. Oni traže isplatu bar polovine zaostalih zarada, a duguje im se u proseku 18 plata, povezivanje tri godine radnog staža i overa zdravstevnih knjižica.

  • Nizina

    09.02.2014 07:54
    Trpeli da ne primaju plate
    i umesto da prže Orbovića oni ćutali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.