• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: DSS samostalno na izbore

Izvor Fonet

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je da ta stranka treba samostalno da izađe na izbore i traži dogovor sa građanima Srbije za borbu za drugačiju, samostalnu i slobodnu Srbiju.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS, istakao da su imali mnogo ponuda za koalicije, ali da nijedna stranka ili organizacija, koja je želela koaliciju sa DSS zapravo ne podržava njenu politiku i naglasio da je dosadašnja vlast u kojoj je većinu imala SNS, "doslovno opustišila Srbiju".

Glavni odbor će u nastavku sednice, zatvorenom za medije, odlučivati o predlogu Predsedništva DŠ da na izbore ide samostalno, kao i o tome kako će izgledati lista kandidata za poslanike DSS.

Koštunica je naveo da DSS na izborima, građanima nudi novi nacionalni dogovor za promenu državne politike.

"Bez promene državne politike Srbija će propadati i dalje. Dosadašnja politika SNS potpuno jasno i nedvosmisleno se potvrđuje kao antinacionalna, odnosno proevropska politika.
SNS će nastaviti da Srbiju potkopava evropskim integracijama. A, nastavak evropskih integracija nije ništa drugo nego koban udarac koji se nanosi Srbiji", rekao je on.

Iako je, prema njegovim rečima, bilo mnogo ponuda za koaliciju sa DSS, Koštiunica je duboko uveren da DSS na izbore treba da izađe samostalno, jer ima svoju politiku koja se zasniva na državotvornoj ideji političke neutralnosti, a ima i celovit ekonomski program razvoja Srbije od 2014. do 2019.

Nijedna stranka koja je želela u koaliciju sa nama zapravo ne podržava politiku DŠ, ocenio je, njima, po svemu sudeći, toliko i ne smeta naša politika koliko su zainteresovani za ulazak u Skupštinu Srbije.

Koštunica je naglasio da za zajednički nastup na izborima mora postojati zajednička politika.

Suština naše politike je politička neutralnost Srbije i kada sazru uslovi da i druge stranke prihvate tu politiku, možemo da razmišljamo o koalicijama, poručio je.

On je ocenio da je glavni uzrok teritorijalnog, ekonomskog i moralnog propadanja Srbije Evropska unija (EU).

Navodeći da neće nikad EU raditi za dobrobit Srbije, nego će voditi računa samo o svojoj dobrobiti, Koštunica je poručio da bez političke neutralnosti nema razvoja i saradnje sa drugim državama, već se nastavlja ponižavajuća potčinjenost i propadanje Srbije.

"I dokle god je Srbija vezana evropskim integracijama biće surovo ucenjivana da predaje deo po deo svoje teritorije. Danas je to Kosovo, a sutra može biti Vojvodina i Raška", naveo je on.

Koštunica je ocenio da je dosadašnja vlast Srbije uništavala svaki trag srpske državnosti na Kosovu i
izručila narod "na milost i nemilost albanskih separatista".

Takođe, upozorio je on, u Vojvodini otvoreni i skriveni separatisti ponovo pišu prvo Statut Vojvodine, što otvara novu, još dublju krizu u Vojvodini.

S druge strane, Koštunica je ukazao da je i srpska ekonomija 'privezana okovima evropskih integracija' za Brisel, a zbog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju svakodnevno propada.

Koštunica je naveo tri velika obećanja DSS na izborima 16. marta.

Obećavamo građanima političku neutralnost Srbije, što znači uspostavljanje slobode zemlje, novu ekonomsku politiku koja je zasnovana na ekonomskim interesima Srbije i saradnji sa
svima i obećavamo obnovu moralne, kulturne i tradicionalne "nacionalne samobitnosti", po kojima je srpski narod svoj i prepoznatljiv među drugim narodima, predočio je on.

Naravno da ćemo poštovati svaku odluku naroda, rekao je lider DŠ, uz ocenu da iako je većina stranaka u Srbiji evrofanatično raspoložena i bespogovorno sluša naloge iz Brisela, još ne znači da je odluka naroda pala.

Ovi izbori su važni da važniji ne mogu biti. Narod će odlučiti kojim putem posle izbora želi da ide: putem političke neutralnosti zemlje ili putem evropskih integracija, zaključio je Koštunica.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

branislav

a ne smetaju ti naprednjaci da vladaš sa njima u svim gradovima gde god vam se pružila šansa...licemerno...glasam za Dveri !

Laki

Pod sloganom- jedna tezga-jedan glas.

Rale

Idi izvedi cicka malo,sad se setio da je protiv eu a kad je bio na vlasti isporucivao srbe u hag i saradjivao sa eu kao ovi danas.

special image