ZBOG HLADNOĆE: Povećan broj korisnika u prihvatilištima

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica Prvoslav Nikolić rekao je da je primetan povećan broj korisnika usluga zbog vremenskih neprilika i da u toj ustanovi sada boravi 149 korisnika, iako je kapacitet 104 kreveta

  • 4

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica, ali i Svratištima za decu ulice na Zvezdari i Novom Beogradu povećan je broj korisnika zbog niskih temperatura i jakog vetra.

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica Prvoslav Nikolić rekao je Tanjugu da je primetan povećan broj korisnika usluga zbog vremenskih neprilika i da u toj ustanovi sada boravi 149 korisnika, iako je kapacitet 104 kreveta.

- Trenutno imamo više od 50 odsto korisnika iznad kapaciteta, ali kada dođemo do granice od 165 -170 korisnika tražićemo pomoć od nadležnih ustanova -  rekao je Nikolić, dodajući da će mesta biti za sve koji zatraže smeštaj.

On je naveo da su u četvrtak 10 korisnika raselili u prihvatilišta u Smederevu i Mladenovcu da bi omogućili prijem korisnika kojima je neophodan smeštaj.

- Dobro smo se organizovali i uradili sve što je do nas i Grada i nadam se da se nedostatak kapaciteta neće osetiti. I dalje ćemo koristiti pomoć gerontoloških centara Beograd, Mladenovac, Smedervo i Obrenovac, tako da neće biti problema -  objasnio je Nikolić.

On je dodao da su za korisnike obezbeđeni hrana, hemija, garderoba i lekovi, a da jedini problem predstavlja kapacitet koji bi, kako je rekao, u narednom periodu trebalo da bude rešen izgradnjom novog objekta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veverica suva

    1. februar 2014 | 17:30

    Jel bio vucic???

  • Marijana Hadzi Andrejic

    2. februar 2014 | 15:56

    Zorice bitango poremecena,jednostavno nemam reci za tvoje komentare,jesi li ti vidovita pa znas da su svi alkoholicari? Nikad se ne zna sta ti zivot sprema pazi se obice ti se u glavu kad tad.

  • Zorica

    1. februar 2014 | 21:38

    Beograd je jako dobro organiziran i grad beskućnicima pruža maksimalno gdje imaju sve što im je potrebno a posebno moji Beograđani. Na svaki apel se odazovu. Šteta što pola tih beskućnika je vodilo bahat život i alkohol što ih je dovelo do ovog stanja. Ne kaže u našem narodu, pitaće te starost gdje ti je bila mladost. Kako si sijao tako i žanješ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA