Nova vest
Tenis

Subota, 01.02.2014.

15:00

DK: Srbija u septembru za opstanak

Teniska reprezentacija Srbije igraće od 12. do 14. septembra u baražu sa opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u prvom kolu Svetske grupe poražena od Švajcarske u Novom Sadu već posle dva dana.

Nakon što su Švajcarcima u petak Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka doneli dva poena, treći je u subotu obezbedio dubl. Mihael Lamer i Mark Kjudineli pobedili su Filipa Krajinovića i Nenada Ziomonjića sa 3:1, po setovima 7:6, 3:6, 7:6, 6:2.

U nedelju bi trebalo da se odigraju preostala dva singl meča koja neće imati nikakav rezultatski značaj, pa će verovatno nastupiti Lamer i Kjudineli na jednoj i Krajinović , Lajović ili Milojević na drugoj strani. Rival Švajcarcima u četvrtfinalu Dejvis kupa biće pobednik duela Belgija - Kazahstan.

Tok meča:

Početak meča doneo je siguran servis oba dubla, prvu šansu za brejk imali su Krajinović i Zimonjić, ali su ispustili tri brejk šanse u trećem gemu.

U nastavku prvog seta nije bilo prilika za brejk, a srpski dubl je posebno bio dobar kada bi ubacio drugi servis (11-12 u prvom setu), pa je o prvom setu odlučivao taj-brejk. U 13. gemu Švajcarci su se bolje snašli i dobili su taj deo igre 7:3.

Međutim, to nije pokolebalo Krajinovića i Zimonjića koji su dobro počeli drugi set i u četvrtom gemu su napokon napravili brejk potvrdivši ga potom za vođstvo od 4:1.

Izuzetno su dobro Zimonjić i Krajinović servirali, pa su Švajcarci do prve brejk šanse stigli tek u desetom gemu drugog seta. Zimonjić je ipak dobro odservirao, pa je naš tim posle sat i 32 minuta stigli do izjednačenja - 6:3.

Početkom trećeg seta Švajcarci su propustili dve prilike za brejk, pa je Srbija u nastavku seta imala dodatnu psihološku prednost.

I naš tim je imao jednu šansu, a veliku priliku propustio je u 11. gemu kada je imao dve vezane brejk šanse na servis Lamera. Švajcarci su ipak dobili četiri vezana poena i poveli su sa 6:5. Uspeo je Krajinović da uvede treći set u taj-brejk u kojem su se ponovo bolje snašli Švajcarci. Odmah na startu su napravili dva mini-brejka (5:0) i do kraja su zadržali vođstvo za 2-1 u setovima (7:2).

Taj-brejk trećeg seta je definitivno odlučio pobednika. Naš dubl je psihički pao, pa su Švajcarci tek u četvrtom setu napravili prvi brejk na meču. Nisu se tu zaustavili, još jednom su oduzeli servis našem dublu i na kraju su overili prolaz svoje selekcije u narednu fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Tenis

Rusko čudo

Ruska teniserka Mira Andrejeva napravila je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Rolan Garosa eliminisavši Arinu Sabalenku u četvrtfinalu.

B92.sport

10:50

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu