Sreda, 29.01.2014.

23:55

Novosadski SNS odgovara Pajtiću

Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je večeras da samo u fantaziji predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića neće biti izbora u Vojvodini do 2016.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovaj odbor je optužio Pajtića njegovog zamenika Dragoslava Petrovića da su "posle pada režima Borisa Tadića, jedini diktatori u Srbiji i Vojvodini".

Povodom nastupa zamenika predsednika Vlade Vojvodine na RTV Vojvodina, SNS u saopštenju ocenjuje da su "njih dvojica Vojvodinu pretvorili u despotiju u kojoj vladaju na osnovu svojih hirova i kaprica, a ne na osnovu Ustava i Zakona".

U saopštenju se navodi da "diktatorski režim u Vojvodini nije promenjen poslenjih 14 godina" i da su "Pajtić i Petrović podredili svojoj volji i sebičnim korupcionaškim i kriminalnim interesima Izvršno veće i Skupštinu Vojvodine", kao i da "oni kontrolišu sudove i organe gonjenja u Vojvodini".

"Pajtić nemirno spava zbog nečiste savesti, pa nije čudo što mu se kad se probudi priviđaju košmarni prizori u kojim u svom kabinetu vidi drugu osobu. Ne brine Pajtić zbog naroda u Vojvodini koji će se brzo osloboditi njegovog režima, nego brine zbog toga što će ostati bez fotelje i morati da odgovara za sve što je uradila njegova neodgovorna vlada, koja se iz petnih žila trudi da ostane nesmenjiva", kaže se u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Iz SNS-a poručuju da "u Pajtićevoj u fantaziji pokrajinskih izbora u Vojvodini neće biti do 2016. godine" i da "Pajtić previše vremena provodi u gimnastičkoj sali i na kvarcovanju, pa ne stiže da vidi šta se dešava u Vojvodini".

"Gimnastika je Pajtiću pomutila percepciju, pa ne vidi kraj svoje vlade u sledećih par meseci", kažu naprednjaci i ističu da "vlada koja čini zlo narodu nema legitimitet i to važi i za Pajtić-Petrovićevu vladu".

"Nema te vlade, a to pogotovo nije vlada provincijalnih političara, koja može da preživi Razvojnu banku Vojvodine, otimačinu u pokrajinskim fondovima koji su gašeni jedan za drugim da se zametnu tragovi, pljačku u zdravstvu Vojvodine, rasipanje i prisvajanje novca iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Fonda za razvoj novih tehnologija, poklanjanje para tajkunima za lažno zapošljavanje ljudi, uništavanje vojvođanskih industrijskih i privrednih preduzeća u tajkunskim privatizacijama", stoji u pomenutom saopštenju. Iz Gradskog odbora SNS Novi Sad saopštavaju da "Pajtić sada zastrašuje Vojvodejane tvrdnjom da SNS ne garantuje da će zemlja ići u pravcu evrointegracija” i da mu se priviđa “rat sa NATO”.

"Vojvođani, kao i svi građani u Srbiji znaju koliko mnogo su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka učinili za evrointegacije, a koliko ništa su uradili Tadić i Pajtić. On sebi dozvoljava da druge optužuje za “unošenje nesporazuma u javni život”.

"Nema nesporazuma: Pajtić mora da ode i mora da odgovara za sve što je radio u svoja dva i po mandata razularene i neodgovorne vladavine. Pajtićev mandat je završen i nije da mu to niko nije javio, nego ne veruje", kaže se u saopštenju.

Pajtić optužuje SNS, kako se navodi u saopštenju, "zbog navodnih dezinformacija o pokušaju Borisa Tadića da formira “Demokratski front”, a kako se ističe na kraju saopštenja "SNS ne mora ništa da radi da bi se Demokratska stranka raspala sama od sebe , dovoljno je to što rade Pajtić i njegovo društvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: