Sreda, 29.01.2014.

23:24

"Kampanja će biti detaljno praćena"

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić kaže da će predizborna kampanja biti detaljno praćena i da će biti angažovano više od 150 posmatrača

Izvor: Tanjug

Default images

Posmatrači će na terenu prikupljati podatke o svim aktivnostima i trošškovima stranaka.

"Pratićemo izborni materijal, javne događaje, oglaššavanje", kaže za sutrašnje "Novosti“ Tatjana Babić.

"Predviđeno je angažovanje 151 posmatrača, od čega će 41 istovremeno pratiti i kampanju za beogradske izbore. Preostalih 110 biće raspoređeno u 22 grada Srbije", precizirala je Babić.

Ona je objasnila da će terenski posmatrači podnositi izveštaje na nedeljnom nivou, a koordinatori će imati ovlašćenje da u svakom trenutku kontaktiraju sa strankama i državnim organima radi informacija o kampanji.

"Svakako će se voditi računa i o korišćenju javnih resursa u svrhu promocije stranaka. Po zakonu, državni funkcioner ne može da koristi javne resurse i zvanične susrete za promociju svoje partije. Te resurse može da koristi samo radi zaštite lične bezbednosti", rekla je Babić.

Ona je navela i da je Agenciji odobreno 16 miliona dinara za kampanju u Beogradu, Negotinu i Pećincima, a procene su da će joj za kontrolu parlamentarnih izbora biti potrebno još oko 24 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: