Capital.ba

”ASA holding” sistem sa 27 privrednih subjekata

19.08.2009. / 15:23

nihad-imamovicSARAJEVO, Predsjednik Uprave ”ASA holdinga” Nihad Imamović izjavio je danas u Sarajevu da je ova kompanija za 14 godina postojanja uspjela da izgradi sistem sa 27 privrednih subjekata i 3 700 zaposlenih, koji je u prošloj godini ostvario promet od 800 miliona KM, uključujući ukupne investicije u BiH od 150 miliona KM.

”Mislim da ćemo i ove godine poslovati na tom nivou, bez obzira na probleme koje i nama i privredi u BiH u cjelini donosi svjetska ekonomska kriza” – rekao je Imamović za Agenciju Srna.

On je podsjetio da je ova firma s radom krenula u januara 1996. godine, i to ”od nule”, a da se danas nalazi među pet najuspješnijih sistema u Federaciji BiH, rame uz rame sa ”BH telekomom”, ”Elektroprivredom”, ”Mitalom” i Kombinat “Aluminij”.

”S ponosom ističem da smo u prošloj godini bili drugi po prometu, dok smo zauzeli treće mjesto na listi izvoznika” – rekao je Imamović.

Prema njegovim riječima, plan ”ASA holdinga”, koji posluje u okviru evropske grupacije sa 18 000 zaposlenih, za sljedeću godinu jeste povećanje proizvodnje za izvoz i proširenje finansijske divizije.

”Kada to kažem, mislim, prije svega, na našu banku, lizing, osiguranje i penzioni fond, gdje čekamo donošenje zakona” – precizirao je Imamović.

Članovi Uprave ”ASA holdinga” i Uprave ”Preventa BH” organizovali su danas u Sarajevu druženje i turističku vožnju sa predstavnicima medija u BiH radi doprinosa promociji 15. Sarajevo film festivala.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!