Oliver Ivanović u pritvoru

Nacionalne vesti - Ponedeljak 27.01.2014 - 00:00

Zahtev međunarodnog tužioca da se Oliveru Ivanoviću, lideru Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici, odredi pritvor predate je sudu, saopštio je Euleks.

Oliver Ivanović u pritvoru (Foto:RTV) Oliver Ivanović u pritvoru (Foto:RTV)
Ivanović je osumnjičen da je učestvovao u ratnim zločinima i teškom ubistvu.
 
Zbog privođenja i pritvaranja Ivanovića, građani u severnoj Mitrovici organizovali su protest u ponedeljak uveče. Protest je završen oko 22:30.
 
Oni su od Euleksa tražili objašnjenje za zahtev tužioca da se Ivanoviću odredi pritvor nakon saslušanja u vezi sa ratnim zločinima.
 
Posle sastanka sa predstavnicima Euleksa, predstavnici SDP rekli su da će narednih dana u Kosovskoj Mitrovici biti organizovani protesti građana u slučaju da se Ivanoviću ne omogući odbrana sa slobode.
 
U saopštenju Euleksa  se navodi da je Ivanović dobrovoljno došao u policijsku stanicu  oko 11h u severnoj Mitrovici, posle dogovora međunarodnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog Tužilaštva Kosova sa njegovim advokatom.
 
Ispitivanje je završeno oko 19h i tužilac je izdao nalog za hapšenje i zatražio od suda da razmotri zahtev za određivanje pritvora.
 
Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je da je Ivanović osumnjičen za dva teška krivična dela koja su počinjena 1999. i 2000. godine, a u kojima su stradali kosovski Albanci. Advokat je odbacio mogućnost Ivanovićeve odgovornosti.
 
beta, RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: