Utorak, 18.08.2009.

15:26

Zilkić: Neću da budem glineni golub

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić kaže da oružje nosi zbog lične sigurnosti. Zilkić nije tražio zaštitu, kaže ministar policije.

Izvor: B92

Default images

Zilkić je rekao da dva pištolja koja je interventna policija pronašla u njegovom automobilu, nosi iz lične sigurnosti, iako nema dozvolu za njihovo nošenje. On je rekao da će i dalje nositi naoružanje, iako je svestan da je to krivično delo.

Reis-ul-ulema je priznao da je prekršio zakon jer je nosio pištolj bez odgovarajuće dozvole, na šta je prinuđen, jer tvrdi da mu je bezbednost ugrožena.

“To što sam ja nosio pištolj mislim da ste pogrešno postavili pitanje, to pitanje trebalo je da postavite onima od kojih ja 14 meseci tražim da budem zaštićen. Šta ste očekivali od mene - da budem glineni golub koji će hodati, da može po njemu da pljuje svako ko hoće!? E, ako ste to očekivali od mene, ja nisam spreman na to”, poručuje on.

Zilkić kaže da u svom mobilnom telefonu čuva devet pretećih poruka, ali da njegove prijave lokalnoj policiji i tužilaštvu nisu mrdnule dalje od pisarnice.

Ministar policije Ivica Dačić nije upoznat s tim prijavama.

“Do sada se niko od njih nije obraćao našem ministarstvu tim povodom, tako da želim da demantujem pojednine navode u medijima”, kaže on.

“Niko nije tražio dozvole za te pištolje, jer mi smo spremni da izdamo dozvole za nošenje ukoliko postoje bezbednosni rizici, kao što je to učinjeno u drugim slučajevima. Spremni smo da pružimo policijsku zaštitu, ako postoje takvi bezbednosni rizici”, kaže Dačić.

Zilkić ipak tvrdi da je tražio zaštitu od tutinske policije.

“On to treba da pita gospodina Košutu, koji radi kod Zukorlića, koji je bio komandir policije u Tutinu, gde je moja prijava i gde sam ja uopšte u toj priči. To treba njemu da uputi pitanje, a ne meni”, kaže on.

“Tačno je da nisam uputio republičkom MUP-u i da nisam tražio, on je potpuno u pravu i ja ne sumnjam u njegove reči”, navodi Zilkić.

Policija je, posle pretresa automobila u kom je bio Zilkić, pronađeni pištolj zaplenila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

20 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: