Utorak, 18.08.2009.

14:18

Lungulov radi Spomenik M. Džeksonu

Režiser nagrađivanog prvenca "Tamo i ovde" (Here and There) Darko Lungulov trenutno piše scenario za svoj drugi film "Spomenik Majklu Džeksonu", za koji se nada da bi mogao snimati u Srbiji iduće godine.

Izvor: Beta

Default images

Lungulov je rekao agenciji Beta da ga je usred rada na scenariju za novi film zatekla krajem juna vest o smrti kralja popa Majkla Džeksona (Michael Jackson), i da je zbog toga morao čak nakratko da prekine pisanje.

"Bio sam zatečen. Morao sam malo da zastanem da se presaberem... ostavio sam scenario malo po strani, da prođe vreme, da vidim da li to ima smisla ili ne. Nisam baš odmah mogao da se vratim pisanju, morao sam da izmerim koliko bi ta nova činjenica uticala na gledaoce i na samu radnju", kaže režiser.

Pošto se ovih dana povukao u osamu hotela "Bebe" na Kosmaju, Lungulov je nastavio rad na scenariju za "Spomenik Majklu Džeksonu", koji bi prema njegovim rečima trebalo da bude "tamna komedija o našim naravima".

Kada je počinjao pisanje scenarija, Lungulov kaže da mu je osnovna ideja bila priča o mladiću koji podizanjem spomenika Džeksonu pojkušava da privuče medije i turiste i spasi od ekonomskog propadanja svoje selo.

"Ovo je u stvari priča više o nama nego o Džeksonu. Vrlo malo ima tu o Džeksonu, jer suština priče nije o njemu", ističe Lungulov.

Početak snimanja "Spomenika Majklu Džeksonu" zavisiće o dobijanju sredstava putem filmskih konkursa, a Lungulov se nada da će se raditi u koprodukciji sa nemačkom kompanijom "Primrose Films", sa kojim je radio i "Tamo i ovde".

Prvenac Lungulova "Tamo i ovde" sa Mirjanom Karanović i Amerikancem Dejvidom Torntonom (David Thornton) u glavnim ulogama, posle nekoliko nagrada na festivalima širom sveta poput "Traibeca", "Hobokena" i "Skip city", ulazi u bioskopsku distribuciju u Srbiji 10. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: