NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Đilas prošao, podela sve dublja

J. SIMIĆ - D. MILINKOVIĆ

19. 01. 2014. u 01:33

Lider poručio da neće da vodi partiju koja će biti uz Vučića i pozvao sve da se angažuju u kampanji. Tadić : Đilas trči za parama, ako ostane pašće i vlada u Vojvodini. Nisam zadovoljan, ali nastaviću da pomažem stranku

DRAGAN Đilas dobio je podršku Glavnog odbora da nastavi da vodi demokrate do izbora u Beogradu, posle čega će se najverovatnije ponovo raspravljati o njegovoj smeni, jer najveća opoziciona stranka u Srbiji ostaje duboko podeljena.

Ovo je ishod subotnje maratonske burne rasprave na sednici Glavnog odbora DS u Novom Sadu, koja je trajala skoro 13. sati. Posle više od 70 govornika, žestoke razmene optužbi između Đilasovih i Tadićevih, izveštaj o radu stranačkog lidera podržala je, javnom prozivkom, većina članova GO. Za izveštaj je glasalo 274 delegata.

Burna rasprava u zatvorenom delu sednice, ali i činjenica da za izveštaj nije glasalo 127 članova GO, pokazala je da će Đilas i u narednim mesecima nailaziti na žestok otpor unutar stranke i da u jatu demokrata postoje različita viđenja o političkom kursu koji treba da zauzmu u narednim mesecima.

Kako je tekla sednica GO DS pročitajte OVDE

Đilas se zahvalio na podršci, pozvao stranačke saborce da već od danas sve snage usmere u predizbornu kampanju u Beogradu, Negotinu i Pećincima i formiranje izbornog štaba.

Boris Tadić je rekao da je zadovoljan načinom na koji je vođena diskusija na GO, ali ne i rezultatom sednice. On je poručio da će ostati privržen ljudima koji misle kao on i nastaviće da radi sa njima:

- Žao mi je što DS nije iskoristila priliku za promene na čelu stranke. Ali pomagaću stranku i ubuduće.

Predsednik demokrata je na otvaranju zasedanja, koje je započelo minutom ćutanja nedavno preminulom akademiku i jednom od osnivača stranke Ljubomiru Tadiću, poručio da ne vodi stranku koja će biti uz"takozvanog reformatora i modernizatora Aleksandra Vučića", već DS koji veruje da može da pobedi SNS i sa te pozicije menja državu.

Đilas je rekao da je ponosan što je na čelu DS, jer postavlja standarde za otvorenu diskusiju, te da se nije razračunavao sa onima koji su bili protiv njega, jer je hteo da da primer drugima, da tako nešto nije obavezno u politici.

Tadić je, na samom početku zatvorenog dela sednice, uzvratio žestokim kritikama na račun Đilasa, poručio mu da nema kapacitet da vodi DS i njegov način rukovođenja strankom nazvao"trkom za parama, borbom za moć i uticaj, a ne za DS". On je na kraju rasprave još jednom uzeo reč, predložio Đilasu da se sam povuče, a ne da čeka da propadne na izborima, pa da bude smenjen:

- Nemam ništa lično protiv tebe, Dragane, ali nemaš kapacitet da vodiš DS. To sam mislio i kad si izabran i sada - rekao je Tadić i zaključio da ako Đilas ostane na čelu DS, najdalje za šest meseci pada i Vlada Vojvodine.

Počasnog predsednika podržao je i potpredsednik Miodrag Rakić, koji je poručio da "ovako više ne ide":

- Mnogi ste stariji od mene, ali svi zajedno nismo deca. Moramo da imamo plan, a ne samo želje. Dobro razmislite šta dalje. Nama ne može više da pomogne ni Krkobabić u Beogradu, ni Pastor u Vojvodini.

Za odlaganje kadrovskih promena i zbijanje redova založili su se Dragoljub Mićunović i ceo Politički savet DS, potpredsednici Bojan Pajtić, Nataša Vučković, Dejan Nikolić, kao i funkcioneri Miodrag Stojković, Vida Ognjenović, koja je rekla da inicijativa za smenu Đilasa u ovom trenutku predstavlja pokušaj da"DS sam sebi zabode nož u stomak".

Dragan Šutanovac je kritikovao i Tadića i Đilasa, ali i najavio da će oni imati protivkandidata na narednoj skupštini na kojoj će se birati predsednik stranke. On je, ipak, dao podršku Đilasu za kandidaturu za gradonačelnika na izborima u prestonici.

Podršku Tadiću dali su Goran Bogdanović, Janko Veselinović, Aleksandar Senić, Mladen Erceg, Marko Đurišić, Srđan Milivojević...


SVE SAM VAS DRŽAO POD PAZUHOM

GOVOR Borisa Tadića bio je veoma direktan, bez rukavica i izazvao je burne reakcije Đilasovih pristalica. Počasni predsednik DS optužio je Bojana Pajtića da je pretio otkazima onima koji rade u Vladi Vojvodine, ukoliko ne podrže njegovu inicijativu o podršci Đilasu. Ne navodeći nikog poimence, Tadić se članovima GO DS obratio rečima :

- Sve sam vas držao, i štitio, pod pazuhom!

Zatim je dodao da je, zbog teške finansijske situacije u kojoj se sada nalazi, bio prinuđen da se preseli na selo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (165)

Milos

19.01.2014. 01:47

Zar Tadic nije poslednju predsedniku kampanju poceo cuvenim spotom na njivi.Eto mu sad prilike da zanje sta je sejao, odnosno da vodi seoski zivot. Uostalom to bi bio dobar primer mladima koje stalno pozivaju da se vrate na selo.Eto ex predsednika kako ore njivu.Sta je tu lose?

Tihhana

19.01.2014. 02:03

Čestitam Đilasu, a izjavljujem moje duboko saučešće svima nama članovima DS koji smo svojim čestitim radom dozvolili sebi sramotu zbog jednog Takvog čoveka!

Tihhana

19.01.2014. 02:04

274 na prema 124....Odnos x 2 u korist ljudi koji nesi ni svesni šta su ovom odlukom uradili. Izglasali su totalnu propast demokratske stranke!

Tihhana

19.01.2014. 02:06

Meni stvarno nije jesno kojim kodeksima su se vodili članovi Demokratske stranke, njih 274 kada su ukazali poverenje Đilasu?!

Tihhana

19.01.2014. 02:07

Gospode Bože. Bogojavljnje! Pa da li ovaj naš Bog doro vidi? Đilas ponovo na čelu!!!

Simpatizer SNS-a

19.01.2014. 03:28

Bravo za DS, na predstojecim izborima sa Djilasom i Pajticem na celu stranke padaju na manje od 10%. Bas me raduje ovakav ishod, vode ih ravno do dna.

Mirce

19.01.2014. 04:14

Po meni ovo je početak kraja možda se čak i Ds pocepa na dve frakcije mada je već iz Ds odavno nastao Zzs.Ds se ovim još više zakopao i nažalost ne vidim načina da se oporavi i da bude ono što je bio.

Darko Dare

19.01.2014. 04:17

Ds nema perspektivu sa Đilasom koji je i svojim lošim potezima i mogućim malverzacijama tokom neuepešnog vođenja Beograda u velikoj meri odgovoran za pad rejtinga i rasulu u Ds-u.

Aleksa

19.01.2014. 04:56

DS se ponasa autisticno. Sta su uradili za vreme svoje neprikosnovene cetvororogodisnje vladavne. Napatili korupciju i pokrali stotine milione evra, eto to. Mislili su doveka ce.

Jovan Ognjanovic

19.01.2014. 11:06

@Aleksa - Bože mili kako kratko pamćenje imate vi preobraćeni radiklai! Sada hapsite Miškovića ! Pa to je smešno za šta ga optužujete. Da vas podsetim da je taj čovek uspeo da se obagati za vreme vladavine ovih istih! Po forbsu 900 milona dolara.(Pšteno????????) A sad navodno optužen za siću kao i Ceca koja je odsela 6 meseci plus kućni pritvor i sad je zveza Mal(i)og od Beograda. Ovo je osveta što Mišković SRS ui davao malo para a drugima davao više!

radjevac

19.01.2014. 05:17

ova njihova sednica je pravi cirkus,ni Djilas a ni Tadic nisu nista dobro uradili, samo su muljali i gledali da se ogrebu o drzavnu kasu,dok su vladali sa socijalistima vlast su podelili na feude pa kradi ko gde vise moze

MaryM

19.01.2014. 05:22

Ne zna se da l je veci utisak dana to sto se Demokratska stranka raspada ili sto je Tadic bio prinudjen da se preseli na selo.

BG izbori..

19.01.2014. 06:21

Neki će sačekati jutro da zaplivaju - nizvodno ka Beogradu! A svakim zaveslajem Beograd im sve dalje!

Pera radikal

19.01.2014. 13:24

@BG izbori.. - Objavljujes li ti ovo negde? Nemoj mi reci da nemas vise ovakvih bisera.

jovandeka

19.01.2014. 06:55

Potonuće Borisa Tadića i onih što ih drži ispod pazuha.Jučerašnji dan je pokazao da se potezi Borisovih poraznika i očajnika,pod novom parolom saradnje, totalno poraženi i da su gurnuti u zaborav i DS i poltičke scene u Srbiji.Imaju još jedan izlaz,da prelete u SNS,ali ne vidim da će se Vučić u mnogome ovajditi od ovih "intelektualaca" ispod pazuha.Tadić i njegovi poraženi "puleni" su svojim greškama i nepravilnim radom u mnogome nanijeli veliku štetu DS,koju je ostavio Djindjić.

moler

19.01.2014. 07:08

Srećno, dobro ste izabrali. A vi Šutanovac ne vidim šta imate da tražite kao predsednički kandidat...

Beti Bup

19.01.2014. 07:22

Dobro je što je Đilas ostao predsednik stranke da nam unutarstranačka preoucavanja ne unište i ovo malo podrške što nam je ostalo.

isidor

19.01.2014. 07:22

Đilas dobio poverenje...nema mestu iznenađenju, između njega i Tadića, nijanse su u pitanju, nije ni bilo velikog izbora! Ipak je preovladalo, to da je šteta koju je Đilas naneo Beogradu, manja od one Tadićeve na nivou Srbije. Srećom da neće imati više prilike da uništavaju narod i državu.

Jovan Ognjanovic

19.01.2014. 10:55

@isidor - zato ovi novi "šeici" udesetostručili naporee na uništavanju svakog pojedinca u Srbiji a Srbiju sveli na tako niske grane da preti opasnost da obore rekord iz 1993 godine koji drži opet ova garnitura ali su tada bili mladji a sada su izvukli pouku i dokusuriće nas.!

isidor

19.01.2014. 07:25

Sednica glavnog odbora DS-a je pokazala, da je u okviru kombinata "Demokratska stranka", trenutno jače preduzeće "Dragan Đilas" i njegovi kooperanti. Neka im je svima zajedno srećno, nek ima bog pomogne, pošto od glasača svi zajedno teško šta da mogu da očekuju.

Mike,Kanada

19.01.2014. 07:43

Bolesna ambicija gospodina Borisa Tadica da se vrati na politicku scenu ne doprinosi jedinstvu vec razbijanju Demokratske stranke.Da li je moguce da je takav covek bio na celu Srbije I Demokratske stranke. Inace nemam nnista licno protiv g.Tadica niti navijam za g.Djilasa. Steta. Predlazem mu da se tiho povuce iz politike da ne bi pogorsavao svoj naruseni imidz.

ZORAN

19.01.2014. 08:26

Tek su sad u velikom problemu, kreće unutar stranačka borba, raspadsistema i onda kraj

Stefan Perovic

19.01.2014. 08:54

Borba za fotelje...ha,ha....Odavno ne postoje u Srbiji ni levi ni desni,kao ni opozicija...svi su isti.Samo se vrte u krug i pljackaju Srbiju,a mi ko djeca mala u sve poverujemo sto nam oni obechaju.Stotinu puta mogu da nas prevare,jer brzo sve zaboravljamo i nikako da sazremo.Zbog takvih naivnih biracha,mi smo danas u jadu i bedi....Dveri!!

Verifikator

19.01.2014. 13:21

@Krle - Glasanje je bilo javno. Nije bilo "preletaca", onih koji verbalno podrzavaju jednog kandidata a onda tajno glasaju za drugog.

zoran

19.01.2014. 09:08

Nakon ovog cirkusa koji je priredio stranci , Tadić više nemože biti ni član , kamoli počasni predsednik DS. Najnormalnije bi bilo da se sam povuče. Međutim, kako se radi o tipu koji samo glada ličnu korist (npr.besplatan stan i platu) , sumnjam.

Krle

19.01.2014. 09:12

Bota je sad i sam priznao. Mada osobno nije bio lopov u privatizaciji, one koji jesu je drzao pod pazuhom.

UH!

19.01.2014. 09:27

Izgleda da se bude oznojani sa srcem u petama, cim su tako smuseni a tako zuri.

Sasa

19.01.2014. 09:27

Neverovatno, njegov ostanak na celu stranke ce nas samo jos dublje zakopati.

izbiračica

19.01.2014. 09:39

Imaš izbor da biraš između dobrog i lošeg. Zšto uvek od te dve opcije odaberemo onu lošiju?. DS je rešila da ide u ponor.

hirovi a ne politika

19.01.2014. 09:48

Nije tesko primetiti, da sastav upravnog odbora DS moze se uporediti sa u svoje vreme sa nemako italijanskom koalicijom.

Jole

19.01.2014. 10:16

Zaista mi nije jasno na koji nacin je uspeo da se zadrzi na mestu Predsednika stranke, nicim zasluzeno.

Raks

19.01.2014. 10:17

Ovo samo dokazuje da je Djilas vrsio uticaj na delegate, jer drugacije ne bi mogao da dobije pozitivnu ocenu rada.

Verifikator

19.01.2014. 13:16

@Raks - Raks (Rako?) otvorio si mi oci! Ko bi se setio da je Djilas bas toliko pokvaren! Kako se samo Tadic nije toga setio! Postenjacina, sakrio se u nekoj zabiti, na selu, i ni na kraj pameti mu nije bilo da agituje za "svoju stvar". Stara namigusa, vaznije mu je bilo da flertuje sa Vucicem nego da rusi Djilasa i DS. Trebalo je da i on vrsi uticaj na "delegate" (Tito-partija!), tacnije receno clanove Glavnog odbora. Onda bi imao sluzbena kola, placenu kiriju na Dedinju, overenu zdrastvenu knjizicu...

Rajko Popovic

19.01.2014. 10:17

Oni koji su podržali Đilasa ,ustvari, podržali su sami sebe . To su naj veći neprijatelji DS-a . Drugih neprijatelja DS i nema ,je svi ostali su samo politički protivnici.

drena

19.01.2014. 10:21

Prezive Djilas ovo glasanje. Ali samo do beogradskih izbora. Posle cemo da biramo izmedju dva gubitnika.

Maksimus

19.01.2014. 10:23

Tadic nije bio neko resenje za stranku, ali je sigurno mnogo bolji izbor od Djilasa, ne znam na koji nacin je izglasano poverenje.

Keti

19.01.2014. 10:25

Mislim da je nakon ovoga cenzus na svim nivoima premija, jer Djilas definitivno stranku gura sve dublje i dublje u ponor.

Sanda

19.01.2014. 10:26

Pitam se samo koja je cena bila ove odluke, sta ce proisteci iz ovoga, da li cepanje stranke na dva dela ili sta drugo.

MilanCh

19.01.2014. 10:29

Pokusaj Tadica je krajnje patetican. Radujem se zbog ovih rezultata i poverenja koje je dobio Dragan Djilas. Ulivaju mi nadu da Srbija moze da se odupre neznalicama i ekspertima koji nemaju ni jedan rezultat za sobom. Radujem se jer vidim demokratiju!

Dragan Arsic

19.01.2014. 10:31

Pomenu li neko pokojnog Zorana i njegovu politiku DSa, na tom odboru ili su sledbenici njegove politike najureni iz stranke.Srbija nema budućnost, bez promene plitickog sistema u smislu uvodjenja većinskog izbornog sistema,što pi dovelo do potiskivanja partokratije i vraćanja sistema vrednosti.Godinama unazad imamao najskuplju državu i najsiromašnije gradjane.Demokratska stranka mora da pokrene takve promene kako bi stvarali jeftinu drzavu u kojoj bi gradjani bili bogatiji i živeli srećnije.

Bebeto

19.01.2014. 10:51

Djilas je ostao na funkciji samo zahvaljujuci Pajticu, pitanje je koliko jos ce mu Pajticu cuvati ledja.

Mrnjau

19.01.2014. 10:58

Da li je moguće da Demokratska stranka u poslednjih 10 godina nije iznedrila neko novo lice, nekog novog pametnog i sposobnog? Da li je moguće da se posle svega što se dešavalo u Demokratskoj stranci odlučuje između Đilasa i Tadića? Dvojice koji su najodgovorniji za stanje u kojem se Demokratska stranka danas nalazi.

goca

19.01.2014. 11:01

Politika DS-a i dalje ovu stranku vodi u sunovrat. Toliko pogrešnih poteza, pogrešnih ideja u svoj panici koja je zahvatila DS da i dalje svoje greške nisu spremni da vide.

Veljko

19.01.2014. 11:02

Sve sto se sada desava u DS je rezultat svega onog sto su radili u vremenu dok su bili na vlasti. Bez obzira ko bude vodja tesko ce se oporaviti i mozda ce se cak podeliti na dve nove stranke. Ovako kako je sada nece opstati. Valjda su sada svesni svojih gresaka u proslosti. Izgubili su poverenje glasaca i tesko ce se, a mozda i nikako oporaviti. Dosli su neki novi koji rade sve ono sto oni nisu, a obecali su . SNS je pokazala da se sve moze kad se hoce!

Viki

19.01.2014. 12:16

@Veljko - Blago tebi ako ti je sns nov. Zaista ne mogu da shvatim da ovakvim očitim lažima za svakog iole normalnog čoveka mislite nešto da postižete za sns.

MurtaK

19.01.2014. 11:05

Neka me neko razuveri da Stranke i vode ne lice na mafijaske org u Srbiji? Svi su bogati,lepo zive,nekaznjeno lazu,kradu,krse Ustav i Zakone...?? Zar nije Dinkic javno priznao, iza premjera afera KOFER, dokaza na pretek a narod opet glasa???

MurtaK

19.01.2014. 11:06

PS- Ovo kradu mislio sam u skladu sa Zakonima koje su upravo tako i doneli plus kontrolisu policiju-istrage-sudije...???

Bojan Petric

19.01.2014. 11:14

Podela koja je evidentna kod demokrata, sve vise dolazi do izrazaja a resenje tesko da je na pomolu, jer kvalitetnog kandidata za predsednika stranke nemaju a Djilas i Tadic su zavrsili svoje karijere.

М Б

19.01.2014. 11:18

Шта се то дешава са ДС? Увек нека поделе и цепања. Од оснивања до сад

Бранко Стеванович

19.01.2014. 11:19

Sto god gore stanje u DS, to bolje za Srbiju, jer ta stranka ima jedinstven cilj da se dodvori zapadu, Srbija im je na poslednjem mestu.

slusajvamo

19.01.2014. 11:24

...g.Tadic je trebao da kaze od cega je stitio clanove stranke, ovako nedoreceno ja shvatam da ih je cuvao od udara zakona...

Dijabola

19.01.2014. 11:24

Posle izbacivanja Vuka Jeremića i Dušana Petrovića i raspuštanja nekih lokalnih odbora, stranka bukvalno puca po svim šavovima, svi clanovi uvidjaju da Đilas vodi revanšističku politiku prema neistomišljenicima u svoj stranci, koja je u neku ruku i diktatura i da je od njegovog dolaska na mesto predsednika strnaka izgubila ogroman broj clanova i pristalica.

Samsung

19.01.2014. 11:29

Nema sumnje u to da smo razocarani u stranku od kako nam je na celo dosao gospodin Dragan Djilas. Brinem se za buducnost stranke u kojoj sam od osnivanja i za koju sam bio spreman sve da dam. Do skoro sam verovao u ideje i ljude. Ali od pre neku godinu izgubio sam poverenje u ljude koji su je vodili, a narocito po zameni predsednika. Od kako je gospodin Tadic oteran, stranka vise nema dusu i to vise nije ona izvorna demokratska stranka.

MiG-29

19.01.2014. 11:30

Nejedinstvo unutar DS pogoduje SNS. Potreban novi lider DS. Padom vojvođanske vlade DS odlazi u istoriju. Uslovljavanjem opstanka na radnom mestu , podrškom lokalnom političaru je sramotna , ali stalno prisutna.

demokratica

19.01.2014. 11:34

Lako je bilo Djilasu stajati sa strane i kritikovati poteze gospodina Tadica. Sada kada je prihvatio vreo krompir nije se bas najboljesnasao u tome, to je njemu najteze. Najteze mu pada to sto je stranka krenula nizvodno velikom brzinom, a on nema resenje kako da zaustavi tu propast.

Viki

19.01.2014. 12:14

@demokratica - Posle svih godina u kojima je bilo izuzetno dobrih stvari, ali u kojima je bilo i loših zbog kojih su građani polako gubili poverenje u DS, Đilas je uradio najbolje što je mogao. Poverenje se gubi godinama, pa ne može ni da se vrati nakon par meseci. Sada mogu da idu samo uzlaznom putanjom.

O6PA3

19.01.2014. 11:37

Pa mogu vam reći da su daleko i dogurali za stranka koju je napravio DB da bi kraj nje Milošević izgledao normalno.

Pandora

19.01.2014. 11:37

Dolaskom gospodina Djilasa na prvo mesto u DS-u pokrenula se pandorina kutija i pokrenula lavinu problema i neslaganja u stranci. Da li nezna da vodi stranku ili je pohlepan neznam ali znam da ni malo nije dobar za stranku.

ljubica

19.01.2014. 11:38

Bez obzira na prolaz Djilasa kod GO demokrata Nece Beogradjani glasati za Djilasa. Djilas je biznismen na racun politike. I zahvaljujuci demokratama i Beograd i Srbija u groznom ekonomskom stanju.

Ivana

19.01.2014. 11:41

Kolika je podela videćemo u budućnosti, mislim da nije baš tako kako se prikazuje, a da je ovo sasvim ok pred izbore, ok je.

Janna

19.01.2014. 11:43

Ovim putem pruzam ogromnu podrsku gospodinu Djilasu, da ne slusa svoje clanove i svoje opstinske odbore. Na pravom je putu i bila bi ogromna steta da sa toga puta skrene. Ovim tempom ako nastavi, za 12 meseci ce rejting DS-a biti ispod jednog procenta, sto za Srbiju znaci da je narod progledao i da vise niko ne moze da ga laze i obmanjuje.

Viki

19.01.2014. 12:11

@Janna - Pridružujem se iskazanoj podršci. DS je u ovom trenutku svima dokazao da jedinstvo stranke može da pobedi sve napade i nedaće koje članovi DS-a trpe već 18 meseci.

Pera radikal

19.01.2014. 13:00

@Janna - Kakvi god da su, Djilas i DS su nam jedina sansa da se Vucicu iskobeljamo iz saka i da se spasimo Beograda na vodi. (Da se gradonacelnik bira neposredno, Djilas bi ih potukao do nogu).

Viki

19.01.2014. 12:09

@stop - Vremenom će doći i nove face, sada je bitno da se usredsrede na predizbornu kampanju za Beograd.

Brzi Gonzales

19.01.2014. 11:53

DS ce doziveti fijasko na BG izborima, posle tih izbornih rezultata bice jasniji Djilasov polozaj u stranci.

Samanta

19.01.2014. 11:54

Malo je ljudi u DS-u koji bi sada mogli nesto da preokrenu i pokrenu je na bolje. I ono malo kvalitetnih ljudi u stranci nemaju snage ni finanijskih sredstava da se suprotstave gospodinu Djilasu, koji je uzurpirao stranku i poveo je u duboku provaliju.

milkica

19.01.2014. 11:58

GO je imao sansu da spasi DS,ali je iz meni nepoznatih razloga izabrao put dalje propasti.

Zvrcky

19.01.2014. 12:00

Gospodine Djilas, imali ste neverovatno biracko telo i veoma lepu sansu da vas niko nikada ne smeni sa vlasti. Ali ogroman broj funkcionera demokratske stranke je mislio samo na sebe i svoju porodicu i ni u jednom trenutku nije pomislio na narod u Srbiji i kako taj narod zivi i da li moze da prezivi.

Viki

19.01.2014. 12:07

Šta je bilo i kako, sada više nije bitno osim činjenice da je u DS pobedilo jedinstvo i to sa ogromnim procentom, jer 70 % nije malo, a to je najvažnije. Politika koju su zacrtali treba da bude ista za sve i svaki nastup, kako je rekao predsednik, treba da bude prema njoj. Ako se budu držali toga i ako rade prema svom programo koji je izuzetno dobar imaćemo jaku opoziciju, a veoma brzo i jakog lidera na vlasti

podela stranke

19.01.2014. 12:13

Da, zapravo, ne! Uopsteno govoreci, mozemo govoriti o dva oblika pronevere. Takozvana hit and run, ukradi i bezi, i druga da uzima stranacki novac tokom vremena. siromasni nema sta da izgube

MRGUD

19.01.2014. 12:14

Izgleda da je i Tadic shvatio da je Dragan Đilas najveći politikantski licemer na srpskoj političkoj sceni, koji samo vodi racuna kako ce i na koji nacin da uveca ionako ogromno bogatstvo dok su mu intersi stranke i drzave zadnja rupa.

Draguljce

19.01.2014. 13:19

@MRGUD - Pre bi se moglo reci da je Djilas na vreme shvatio da treba da vodi racuna kako ce uvecati svoje bogatstvo i na taj nacin obezbediti se da ne mora doci u situaciju kao Tadic da ide na selo.Zna Djilas da bi od stranke i drzave dobio selo kao i Tadic sto je dobio.A njemu se ne ide na selo .On zna da muze ali ne krave.

Lazarevic

19.01.2014. 12:17

Nesto mi se sve vidljivijim cini da su i Djilas i mnogi za njim posli ka bunaru.

zoki

19.01.2014. 12:18

Tadic se morao preseliti na selo?Uf,jadan ti.Bas te zalim.Ja nemam gde da se preselim,vec se mucim kao podstanar,a to sto sam zavrsio fakultet i niste mi dali posao godinama vec ste primali kurtu i murtu,tetke,babe,nepismene i polupismene,to nikoga nikada nije zanimalo.Zato ako ti treba pomoc,samo reci,mozs doci kod nas da zivis....ima mesta,bice tesno ali jesces i pices uvek...i treba da propadnete bando...svi ste isti...

Lazarevic

19.01.2014. 12:18

Ovo sto uradise juce, ne uradise bas nista dobro za sebe - ali uradise dobro za sve nas ostale.

Lazarevic

19.01.2014. 12:19

Sve ovo njihovo treba prekreciti pa iznova na drugom mestu i sa potpuno drugim ljudima.

Lazarevic

19.01.2014. 12:21

Kako to da je Boki u teskoj finansijskoj situaciji - a sva ona putovanja po belom svetu cele prosle godine ? Ahaaa, ko ne zna da cuva bele pare za crne dane ni svoje ni narodne - tako prodje.

slobista

19.01.2014. 12:23

Da se preseli na selo ha ha ha... pa i treba, nije on dzaba kao predsjednik Srbije zalazio u stale i muzio bikove. Na vrijeme se covjek osposobio za novi posao.

Izbeglica

19.01.2014. 12:36

Ma treba oterati sve bivse ds.ovce iz stranke, neka prave nove. I Sukija i Tadiju i sve opstinske odbore. Ne dozvoliti da ostanu Tadijini likovi i eto lepse stranke i postenijih ljudi. Pa za 4 godine opet sve oterati i staviti nove i tako ceo zivot.

Slobodan Popovic

19.01.2014. 12:48

Demokrate su na maratonskoj sednici GO koja ce ostati upamcena po lupetanju mnogih i medjusobnim optuzbama jedni druge. Na kraju Djilas dobio poverenje. izmedju njega i Tadica, nijanse su u pitanju, nije bilo velikog izbora. Ipak je preovladalo, to da je stetu koju je Djilas naneo Beogradu, manja je od one koju je naneo Tadic na nivou Srbije. Srecom da nece imati vise prilike da unistavaju narod i drzavu obojica.

Verifikator

19.01.2014. 12:53

Pre ce biti da je Tadic taj koji juri za parama.Djilas je dokazao da ume da napravi pare.Ako tu nesto nije cisto, tu su istrazni organi i tuzilastvo da to utvrde.(I radikali bili "najveci lopovi" ali nikome nije nista dokazano).Tadic je nesposoban da napravi pare.Pokusao je,pravio je lutke,ali je i tu propao.On je vise tip koji zivi od "subvencija",(EU, stranka, mama i tata).Sada kuka sto mora da zivi na selu. Neka mu DS plati markicu za autobus s rotacionim od sela do BG ali da ne rovari vise.

Čedomir Činić

19.01.2014. 12:58

Razmotri da li u medjunarodnom pravu postoji mehanizam za uvodjenje sankcija protiv clanovima UN koje ne ispunjavaju svoje finasijske obaveze.

K G B

19.01.2014. 12:59

Pa jel treba ovakav covek - Djilas da nam vodi Beograd, covek koji za svoju politiku nema podrsku ni u svojoj stranci!

Redar

19.01.2014. 16:31

@K G B - On neće proći ni dobar deo demokrata u BG neće biti za njega,a kamo li da mu se još neko priključi.

Posmatrač

19.01.2014. 13:08

Đilas je sačuvao poziciju kapetana broda koji sve više napuštaju,posebno je indikativno da to čine stari odani članovi,ali njemu to ništa ne znači.

dipl.politikolog.fpn

19.01.2014. 13:11

ovo je definitivno pocetak kraja DS, ovaj lopov i manipulator ostade. Sa Tadicem je makar bilo 23 % glasova, sada ima 10%. I jos kaze da je njegova pobeda u Beograadu izvesna. Koje je to bunike jeo !?

Redar

19.01.2014. 16:30

@dipl.politikolog.fpn - Kakva pobeda u BG. Demokrate će na tim izborima debelo da košta nepromišljen potez,kada su svojevremeno promenuli zakon da skupština bira gradonačelnika,to su tada uradili jer im tako odgovaralo.Sada su hteli da se to menja pa da ide čovek na čoveka,ali sada drugi neće da menjaju taj zakon.Što znači da će većina u budućoj gradskoj skupštini izabrati gradonačelnika.Mogu da se kladim da ta većina neće biti za Đilasa.Toliko da se zna.

klementina

19.01.2014. 13:14

DS ce Otici sigurno u zaborav, nekada je bila najjaca stranka a sada je na rubu propasti, i to zbog nekih bahatih ljudi koji su puni sebe.

Domacin

19.01.2014. 13:19

Duboko sam razocaran ovim desavanjima u DS-u, zao mi je sto sam uopste glasao za njih, dokazali su da ih Srbija ne interesuje vec samo borba za pozicije u stranci kako bi sa njih mogli da koriste privilegije i pune dzepove, tako da je sada totalno nebitno ko ce ih voditi, svi su isti!

odgovor domaćinu

19.01.2014. 13:38

@Domacin - Dugo vam je trebalo da shvatite, da je lično njima važnije od DS _a i države. napunili svoje džepove i sada bi još. Pa sada glasajte ponovo za iste. M eni nisu značili ništa prozrela sam ih na vreme.

Zlatar

19.01.2014. 13:19

Ma DS je propao nacisto, ja mislim da nikada ne moze biti vise isti jer ga je Djilas unistio nacisto nepostenim vladanjem.

Jelica

19.01.2014. 13:21

Viki 19. januar 2014. 12:16 #2799596 Blago tebi ako ti je sns nov. Zaista ne mogu da shvatim da ovakvim očitim lažima za svakog iole normalnog čoveka mislite nešto da postižete za sns. Nije receno da su novi u smislu toga da su se tek pojavili, ali u odnosu na DS jesu novi, jer imaju kraci staz osnovani su 2008 godine, a DS 1993 god. To nisu nikakve lazi, a tebi nije niko kriv sto si bukvalista.

Lala iz Banata

19.01.2014. 13:22

Ipak mislim da je potrebno Srbiji jaka ekonomija, a ja mogu sa timom i bez i jedne politicke stranke da vodim narod i drzavu u nove pobede, a ako narod zeli, nakon referenduma, o clanstvu, da Srbija je clanice velike evropske familije i bez jedne politicke stranke, i opet da naglasim! i ako ima politicka stranka odgovornu ulogu u drzavi.

Klempic

19.01.2014. 13:26

Mnogo ljudi je otislo iz DS – a, od kada je Djilas glavni tamo. Mnogo dobrih kadrova su imali, ali jako ruzno us se ophodili prema njima, i jednostavno ljudi nece da trpe to. Djilas misli da je glavni i on i samo on. Ne moze stranka tako funkcionisati, mislim da zato i propadaju. Narod je imao priliku da se uveri dugo godina kako rade, i sda je red dosao na promene, da se pruzi sansa drugima. Narod je ovim pokaza da ne zeli vise Dilasa u politici,

Lala iz Banata

19.01.2014. 13:34

Jednostavna pitanje, sta je to sta zelim da vam kazem, Šumanov sporazum, sa primenom privatizacije? i na koji nacin to utice na finasijsku situaciju u Srbiji i da li je potreban uvid u budjet da bi razumeli, sposobnost, strucnost ili kvalifikaciju drzavnog vrha, ili njihovu dobru volju, i o cemu?

lana

19.01.2014. 13:57

Idu izbori u Beograd. Da li će Đilas posle njih samostalno otići na mesto počasnog ili će članovi morati ponovo da glasaju. Kako god njegov poraz ne neminovan.

Redar

19.01.2014. 16:26

@Sandra Djurickov - Ne ovo nije početak,to kod njih već duže traje,samo ovaj put završni čin je odložen do marta,do izbora u BG.Posle toga više ih niko neće sastaviti.

Mali bata

19.01.2014. 14:19

Pobogu covece da li si to bas toliko ne dokucen, u vise navrata napomenuo sam da mi idemo toliko daleko da formiranjem koalicione vlade vidimo kakva je namera drzavnog vrha. Mi ne komuniciramo sa praznim recima, vec vidljivim rezultatom.

Milica

19.01.2014. 14:43

DS je u veoma delikatnoj situaciji.Izgleda da je i poslednji pokušaj propao da se stranka reorganizuje kako bi se bar saustavio pad. Do toga nije došlo i izbori u Beogradu će nas samo dokrajčiti.

ekipa sa mreze reze

19.01.2014. 15:10

Postavili smo niz pitanja u vezi sa sadrzajem izbora, rukovanje politikom i u vezi privatizacije i tim procesima sa kojim profesionalni politicari se bave. Naj verovatnije ne postoji ni jedn clan u drzavno vrhu da je profesionalni politicari, a potvrda je, ni dan danas nismo dobili odgovor.

Звонар

19.01.2014. 16:20

Читам острашћене коментаре како присталица Тадића, тако и Ђиласа, пљуште оптужбе и увреде својствене односу партија са сасвим супротним програмима, а не односима унутар једне партије. А сви заборављају само једну ствар, а то је ДС. И један и други су разлог што је некада лидерска пртија спала на најниже гране у својој историји. Једино одлазак обојице ће дати наду да странка може кренути путем успеха. То је став и мишљење оних којима је заиста и једино стало до ДС-а.

Звонар

19.01.2014. 16:20

Да мало парафразирам наслов, после овакве седнице је највише изгубила ДС, јер уместо да интереси партије буду на првом месту обојица, иначе највише заслужних за срамотно стање у странци, настављају да мисле само на личну корист, фотеље и моћ. Све док буде тако нама нема бољитка.

Звонар

19.01.2014. 16:20

ДС је доживела судбину свих великих странака које су предуго биле на власти. Због жеље појединаца за личном промоцијом и енормним увећањем личног богатства и привилегија, постали су сушта супротност идејама за које су се залагали на почетку свом деловања у вишестраначком систему. На велику жалост свих нас који смо их здушно подржавали некада и који смо у њима видели велику наду и шансу за напредак. Нажалост све је остало само на тој нади.

Звонар

19.01.2014. 16:21

Очекивати инстант повратак на власт после 12 година дуге власти је заиста ирационално. Но, на страну то, разлога зашто ДС неће ускоро поново бити на власти је мали милион. Основни је тај што су људи који су здушно подржавали ДС и борили се за идеје које су демократе пропагирале схватиле да се сама странка претворила у супротност свему ономе за шта се залагала током борбе против Милошевића и његове власти. А таквих је много више него што су и сами лидери ДС-а тога свесни.

Redar

19.01.2014. 16:25

Nemoj da se neko zavarava da će ovo ostati bez posledica unutar DS. Ovo je samo odlaganje neminovnog suočavanja sa surovom, po DS stvarnošću.Zadnji čin će se odigrati krajem marta.

Redar

19.01.2014. 16:57

Đilas dobio još jedan baj-pas, ali kvalitet mu ne garantuje duži rok od još maksimalno dva meseca.

micika

19.01.2014. 17:15

Jadna je ta stranka koja najnepostenijeg coveka bira za predsednika. Djilasu je ocigledno malo to sto se ekstremno obogatio na racun naroda koji mu je ukazao poverenje. Zato bezpovratno propada i stranka i cela garnitura ljudi koji su joj bili naklonjeni.

mala juca

19.01.2014. 19:06

@micika - Zahvaljujuci Djilasu ta istaa stranka je bila pred bankrotom zbog cega je ubirala reket da bi se izvukla ... posteno pa ko koga predje.

Lala iz Banata

19.01.2014. 17:30

Pobogu covece govorim ti svo vreme da politika pravi i stvara novac, sta si ti postigao?

mala juca

19.01.2014. 19:03

@Lala iz Banata - Eto zbog teske materijaalne situacije preselio se Tadic cak na selo ... kao da tamo ljudi ne zive ili da zive ljudi nize klase ...

Jankoss

19.01.2014. 18:29

Sinoc je bilo "presipanje iz supljeg u prazno". Bilo ko da je pobedio, Djilas ili Tadic, na isto dodje. Da se ne zavaravamo, i jedan i drugi imaju svoj udeo u propasti demokrata.

Manjulov

19.01.2014. 18:52

Verujem da je nakon sinocneg GO demokrata, naprednjacima “pao kamen sa srca”. Ni Tadic, ni Djilas nemaju dovoljno snage da za dva meseca naprave veci bum i umanje pozicije SNS, a pogotovo ne da ih pobede. Steta sto DS-u ego pojedinaca stoji na put.

Stossic

19.01.2014. 18:53

Sinocni GO DS-a…nista vise od brakorazvodne parnice u kojoj su ucetvovali sadasnja I bivsa zena, a muz se nista nije pitao. Clanstvo nek im se pita, a ne predsednici opstinskih odbora koji su i postavljani od strane Tadica i Djilasa.

Rakonjac

19.01.2014. 18:55

E sad zamislite da vam je neko rekao 2001. Godine, da ce se ovo dogoditi. Da li biste verovali? Naravno da ne. I ma kakvo da ti je obrazovanje i poreklo, svoje pravo lice pokazujes tek na testu kakav si covek. Ovde su mnogi pali na tom testu, postavljajuci licne interese i ego nad imteresima jedne stranke ili drzave.

rafailo

19.01.2014. 19:46

U prilog DS-ovim političkim protivnicima bi išlo kada bi Đilas bio što duže pedsednik DS-a, jer dokle god je Đilas predsednik DS, ta stranka može da se nada sve manjoj i manjoj podršci među građanima.

Smajli

19.01.2014. 20:00

Strasno, ovo je pocetak kraja DS-a, jer se ovde videlo koliko su razjedinjeni, pohlepni, nezahvalni. Pokazali su svoje pravo lice koje su godinama skrivali iza tzv. demokratije.

Smajli

19.01.2014. 20:03

I u dobru i u zlu treba biti covek. Lako je bilo junaciti se dok su bili na vlasti, medjutim, sada se vidi, kakvi su kada nemaju vlast. Nisu ovo ljudi, vec neka hladna i proracunata stvorenja.

Bivši član

19.01.2014. 20:14

Verujem da DS misli da će ovakvom odlukom imati bolji rezultat na beogradskim i eventualno parlamentarnim izborima, ali uvideće vrlo brzo da su opet obmanuti od strane Djilasa i njemu sličnih!! Jer neće ni narod onoga kome se drma stolica u sopstvenoj stranci!!

lily

19.01.2014. 20:20

Dugo je na politickoj sceni,sve sto je uradio,uradio je za svoju korist,kako to ovi njegovi ne vide.

Samovolja

19.01.2014. 20:21

Teško onima koji su glasali protiv, jer lepo reče neki analaitičar, ili šta već, da je Đilas osvetoljubiv. Sa strane gledano, ovo je loše za DS, Tadić ima takta, za razliku od Đilasa koji je prek i sprovodi samovolju.

lily

19.01.2014. 20:21

Narodu je njegov rad dobro poznat,to ce mu i dokazati na izborima kad bude doziveo,totalni krah.

Hestija

19.01.2014. 20:51

Dragan Đilas nema ni malo osećaja za članstvo. Da bi ostao na mestu predsednika verovatno da se bavio potkupljivanjem članova. DS je stranka koja će izgubiti svake izbore. Draganu Đilasu smeta ova vlast i po svaku cenu želi da se osveti svojim političkim protivnicima. Dragan Đilasu smeta borba protiv kriminala i korupcije, smeta mu izgradnja Beograd na vodi. Dragan Đilas je bez morala, i ikakve savesti prema Beograđanima, a grad Beograd je zadužio do 2036 godine.

Anja

19.01.2014. 21:01

Agonija stranke se produžava a rejting joj opada. Samo je lider zadovoljan, jer ga trenutno niko nije pobedio.

babilonac

19.01.2014. 22:52

Ako su predstavnici DS ostavili na celu coveka toliko iskompromitovanog, coveka koji je olicenje nesposobnosti i beskrupuloznosti, onda je takva stranka zasluzila potupunu propast. U prethodnom vremenskom periodu je sve uradio na stetu gradjana Beograda, uvecavajuci svoje licno bogastvo. Ocigledno je da je taj novac i koristio za lobiranje i kupovinu glasova. Narod vise ne mogu da preavare sve je uzaludno.

Vuk Zima

19.01.2014. 23:14

Demokrate su od cele price o sednici i smenama i podrskama u medijima samo napravili jednu farsu i podelu na one za Tadica ili za Djilasa,a istina je da nijedan ni drugi nisu i nemaju resenje da promene nesto u zemlji,trebali bi malo vise da uce na svojim greskama.

Deneris

20.01.2014. 01:29

Ne treba nikako potcenjivati mentalno stanje i osećaje gubitnika, u političkoj utakmici nakon eliminatornog takmičenja koje se zove politički izbor. Složeno je i očajno stanje ako su se imale optimistične a nerealne ocene, bazirane na osećaju samoreklamerstva. Posebno je opasna demagoška parola “kakvi smo, takvi smo, bolji smo od ostalih”. U momentu saznanja da su gubitnici, vrhuške postaju međusobno sumnjičave i podozrive, netrpeljive i agresivne. A članstvo i glasači zbunjeni,kao u DS-u.

Srbin 100%

20.01.2014. 18:38

@Deneris - Ko je bre zbunjen? :) DS-ovci znaju odlično za koga su, i to se i pokazalo.

Piši propalo

20.01.2014. 01:31

Ponekad glupost rađa veću glupost. To se komotno može reći za uvezani dvojac Tadić - Đilas, ili obrnuto. Ali, nisu oni sve i svja u DS. Pošteno, a osramoćeno članstvo u DS, treba da im se zahvali, uključujući i ostale koji su bili stranački vrh. Oni, pored ostalog, nose svi i političku odgovornost.

Stranac u noći

20.01.2014. 01:33

Nakon GO DS, situacija se nije promenila na bolje. Sem međusobnih optužbi Tadića i Đilasa i njihovoh pristalica, niko nije pokušao da da analizu uzroka srozavanja ugleda i rejtinga, nekada velike stranke. Ostanak Đilasa je prividno zatišje pred buru. Nakon beogradskih izbora, Đilasu se neće ostajati na ovoj poziciji, jer takav tehnokrata ne trpi lako poraz.

Retrospektiva

20.01.2014. 01:35

Ako posmatramo malo podrobnije situaciju unutar DS-a i izjave sadašnjih i bivših funkcionera, istina je da Tadić ne želi da sruši Đilasa, nego hoće da ga „smoždi“. Toliko o njegovoj sposobnosti procenjivanja i izboru saradnika, s obzirom da je Đilasa u DS doveo upravo Tadić. A pored njih tu su i Šutanovac, Pajtić… Svako sa nekom svojom računicom. U njihovoj borbi, gubi se pravi cilj i program DS-a, pa je zato stranka sada tu gde jeste.

SweetIca

20.01.2014. 01:36

Mala bara puna krokodila - slika i prilika trenutnog stanja u Demokratskoj stranci. Za sunovrat DS-a odgovoran je Tadić isto koliko i Đilas, ako ne i više. Đilas mu je bio jedan od najbližih ljudi, ali su sebi ipak dozvolili blaćenje u medijima mesecima nakon izbora. Dok se to dešavalo, gubila se prava ideja oko koje su se nekad i okupili osnivači DS-a. Za DS je bilo najbolje da svi oni „ostanu u svom filmu“, a puste neke nove ljude da pokušaju da izgrade nešto zdravo.

Gara

20.01.2014. 01:45

Ovo je konacan raspad DS-a... Imali su sanse da spasu i ono malo sto je ostalo ali ipak su unistili skroz... Sami sebe presudili...

Milica Vesic

20.01.2014. 09:11

Nesloga kod demokrata jos vise ce doci do izrazaja kad im trenutni lider dozivi fijasko na Beogradskim izborima u martu, tek onda ce nastati haos a gradjani vec odavno nemaju poverenje u njih.

Srbin 100%

20.01.2014. 18:37

Bogo, koliko ovde ima demokrata i zainteresovanih za iste to je neviđeno :).

5sm

21.01.2014. 11:16

Tako je to iz ugla DS-a,izgubis par izbora dovedes stranku u stanje podeljenosti a oni i dalje glasaju da isti covek opet bude na celu stranke,nije ni cudo sta nam se sve desavalo dok su bili na vlasti u zemlji

5sm

21.01.2014. 16:54

Drugi to vreme koje ste vi proveli sedeci i pricajuci provedu kopajuci i radeci pa ne padaju na kolena nego to tesko zaradjeno nose kucama da urade sa time sta mogu a vas pokoleba malo rasprave i odmah padate na kolena

5sm

22.01.2014. 01:47

Pokazali ste svi vi sta vas najvise interesuje na samo na parkingu izmedju vozila koja vecina nas nikada nece videti ni izbiliza nego i svojim radom i postupcima preko jedne decenije koje ste proveli na vlasti a iskoristili sada se i vidi zasta

Rapsodija

23.01.2014. 21:48

Samo kod demokrata je moguca apsolutno apsurdna situacija da covek koji je doveo do ruba propasti stranku i koji je umesan u raznorazne afere da ostane na celu stranke.