Đurićeva odbrana uložila žalbu!

Branilac predsednik FK Partizan, advokat Dragan Mraković, izjavio je da ne postoje uslovi za određivanje pritvora, pa samim tim nema uslova za jemstvo. On je demantovao napise pojedinih medija da je Đurić podigao hipoteku na svoju kuću, kao zalog za puštanje iz pritvora

  • 5

Sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu žalbu na rešenje o određivanju pritvora do 30 dana uložila je odbrana Dragana Đurića, vlasnika „Zekstre" i predsednika FK Partizan.

Advokat Dragan Mraković, Đurićev branilac, izjavio je da ne postoje uslovi za određivanje pritvora, pa samim tim nema uslova za jemstvo.

Sudija za prethodni postupak je, u utorak, pored rešenja o određivanju pritvora doneo i odluku da Đurić može biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi jemstvo u iznosu od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti. Jemstvo može da bude uplaćeno u gotovini, kao i upisom hipoteke na nekretnine u određenoj vrednosti.

Mraković je demantovao napise pojedinih medija da je Đurić podigao hipoteku na svoju kuću, kao zalog za puštanje iz pritvora. On je istakao da je uslov za jemstvo konačna odluka o određivanju pritvora.

Protiv Đurića je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica prilikom privatizacije Veterinarskog zavoda. Na teret mu se stavlja da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra" d.o.o i „Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 207 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ICA CZV

    17. januar 2014 | 00:28

    Mutavom je pravi advokat,branilac,tutor i sponzor - Ruzic Bubuleja SPS... Sluge rezima iz Humske ,uvek bili i ostali Gdine Alek,molim te otresi ove nistarije iz vlade,ovo je otvoreni i javni samar narodu,bez pardona...

  • Cg

    17. januar 2014 | 00:58

    Mali ne balavi...ja sam da svako ko je krao ide u zatvor ,ali tamo ne vidim covica i dzaju

  • ICA CZV

    17. januar 2014 | 01:19

    Batice,ti si mali - ako se ne secas ciji su ovi ucenici i nekadasnji mladi lavovi Crvene Bande. Slazem se i za sve druge,ali zao mi je,oni nisu sad tema - koju si promasio. cao zdravo,bando crvena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA