Pobedom bi dobili mnogo na samopouzdanju, porazom bi podvukli najpoučnije pasuse iz lekcije od strane jednog od najbogatijih timova u Evroligi. Bez presije, pritiska od kojeg kolena mogu da klecaju, a obrazi da porumene, košarkaši Partizana dočekaće večeras CSKA (20.45) u trećem kolu Top 16 faze.

S obzirom da su u prvom delu odigrali dva meča, rivali neće moći da sakriju adute, jer su oni vrlo dobro poznati. Moskovljani su trijumfovali u oba duela, a posebno boli prvi ostvaren sa više od 40 poena razlike.

– U našoj grupi su timovi ekstra kvaliteta. CSKA je verovatno najjači, jer ima odličnu organizaciju, trenera, igrače, logistiku. Draž duela povećava činjenica da u njihovim redovima nastupaju Krstić koji se afirmisao u Partizanu, Micov je kraće vreme bio kod nas, kao i Teodosić, koji je ponikao u FMP. U napadu igraju vrlo jednostavno, što je odlika odličnih ekipa. CSKA godišnje troši oko 60 miliona evra, što je 20 puta više u odnosu na Partizan. Ako se u obzir uzme da nam je letos, kada se stvarala ekipa, račun bio blokiran tri meseca, da su mnogi igrači mogli da odu, ali su pokazali lojalnost, da imamo finansijskih problema, uz povređene igrače, onda je jasno da je prolaz među 16 najboljih timova sjajan rezultat. U mnogo povoljnijim okolnostima bili bismo zadovoljni postignutim uspehom, a kamoli u ovakvoj situaciji. Ekipa će sigurno dati maksimum, više od sto dvadeset odsto svojih mogućnosti, ali bi zaista bilo čudo da dođemo do trijumfa u ovoj fazi Evrolige – istakao je Duško Vujošević.

Trener Partizana svestan je slabosti tima, određenih manjkavosti u poslednje vreme, ali ne želi da apostrofira bilo kog igrača.

– Nikada nisam javno isticao pojedince, osim ako je u pitanju bila pedagoška mera. Tačno je da su do sada igrači iz spoljne linije dali veći doprinos. Naši krilni centri su više četiri na pet, a pritom je Milutinov dugo bio povređen. Gagić najviše trpi, jer bi znatno više pružao na poziciji centra. Imali smo problema u skoku u poslednje vreme. Radimo na treninzima napade nakon kojih možemo automatski da krenemo na ofanzivni skok. Prošle sezone smo imali visoka krila, Bertansa i Lučića, koji su znatno doprineli dominaciji u skoku. Mislim da su se nakon duela sa Realom i Bajernom pisali časovi anatomije o tome ko je i kako grešio, a da se nije sagledala realna situacija da je prolazom u Top 16 napravljen veliki uspeh. Neću da se bavim time ko za koga piše i zbog čega se nekome dokazuje. Ako država želi ekipu među osam ili četiri u Evroligi mora da omogući uslove, a ne da unapred određuje ko je taj tim, a ako neko iz „senke“ postigne uspeh, onda se drže časovi anatomije – poentirao je u svom stilu trener Partizana.

Bertans i Vesterman

– Davis Bertans je izabran od strane San Antonija i uz našu pismenu dozvolu oporavlja se pod nadzorom njihovog stručnog tima. Iako je njegov povratak predviđen za mart, preciznije informacije imaćemo krajem januara. Do tada bi trebalo da se priključi timu, tačnije našim treninzima. Vesterman je operisan u Lionu. Francuski savez je uložio napor da mu olakša situaciju. Dodatni zahvat izvršen je u Parizu, takozvana vaskularizacija, jer mu je koleno bilo baš otečeno. S obzirom da je i pre dolaska u Partizan doživeo identičnu povredu moramo biti oprezni kada je njegov oporavak u pitanju, ali je sigurno da se ove sezone neće vratiti na teren – obrazložio je Vujošević.

Lovernja omeo „pauk“

Konferencija za medije kasnila je petnaest minuta zato što je Žofriju Lovernju negde u gradu „pauk“ odneo auto zbog nepropisnog parkiranja. Pošto je strani državljanin iskrsli su administrativni problemi prilikom plaćanja kazne, a uz to vozio je automobil koji je od kluba dobio na korišćenje: „ Još pamtimo utakmicu u Moskvi, kada su nas pobedili sa više od 40 poena razlike. To nam je veliki motiv. Videćemo šta će biti, ali imam osećaj da možemo da uradimo nešto posebno“, poručio je reprezentativac Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari