Pobedom nad Poljacima u prvom kolu rukometaši Srbije olakšali su dosta sebi posao i omogućili da sa manje stresa privedu kraju prvu fazu na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Sinoć su se izabranici Vladana Matića sastali sa Rusijom, koja je najslabiji tim u grupi C i pokušali da overe plasman u drugu fazu, a meč poslednjeg kola u petak protiv Francuza može pokazati gde su tačno vicešampioni Evrope i čemu mogu da se nadaju ukoliko se kao što se očekuje plasiraju dalje, kada se između ostalih ukrštaju i sa Švedskom i Hrvatskom.

O Francuzima se već sve zna, važe za favorita u grupi C iako se nisu proslavili na poslednja dva rukometna šampionata (u Srbiji su bili 11, u Španiji na SP šesti). Aktuelni olimpijski šampioni nisu nepobedivi, mnogi ispred njih kao kandidate za medalje izdvajaju Dansku, Španiju i Hrvatsku, ali trofejna reprezentacija se ne sme potceniti. Didije Dinar i Gijom Žil su se oprostili od nacionalnog tima, ali selektor i dalje ima na raspolaganju mnoge vrhunske i iskusne igrače predvođene Nikolom Karabatićem, koji je bio jedan od najefikasnijih u meču prvog kola protiv Rusije. Olakšavajuća okolnost može biti što iskusni golman Tijeri Omejer nije prijavljen za početak turnira iako je doputovao u Dansku, ali je uoči prvog meča na treningu bilo viđeno da i dalje ima problema sa povredom leve ruke. Bilo kako bilo, i da Srbija izgubi od Francuske i prenese „samo“ dva boda u narednu fazu, sve će zavisiti od mečeva u drugom delu takmičenja, od konstantnosti i psihičkoj stabilnosti u igri izabranika Vladana Matića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari