TO JE DOKTOR: Oblači se kao beskućnik i leči ljude na ulici (VIDEO)

Džim Vajters je lekar koji je za poslednje 22 godine izlečio oko 26.400 beskućnika, a suočavao se sa svim bolestima, od posekotine do raka

  • 12

Džim Vajters, doktor iz Pitsburga, Pensilvanija, izleči oko 1.200 beskućnika godišnje, tako što svako veče obilazi skloništa, napuštene zgrade i kvartove u kojima oni borave.

Dok je još uvek radio kao specijalista u bolnici 1992. godine, počeo je da zapaža skitnice bez doma sa otvorenim ranama, čirevima i ko zna kakvim sve ne bolestima, koji žive na ulici i nemaju nikakvu medicinsku pomoć.

Prvi problem sa kojim se suočio kada je odlučio da im pomaže, bilo je poverenje. Beskućnici su puni straha i nesigurnosti, pa svako ko bi im se približio, a ne pripada njihovom svetu, predstavljao je opasnost za njih.

Tada je upoznao Majka Solovsa, nekadašnjeg beskućnika kome je život na ulici veoma poznat. Savet koji je dobio od njega je da ne bi trebalo da se oblači kao doktor i da on mora da bude taj koji će se prilagoditi.

- Doslovno sam se oblačio kao klošar i noću lutao ulicama sa bivšim beskućnikom - izjavio je doktor.

Vajters i Solovs su ubrzo postali tim koji je za 22 godine izlečio oko 26.400 skitnica. Doktor Vajters danas više ne mora da se maskira kako bi se približio pacijentima, jer je on danas heroj Pitsburga.

Kako je Vajters i predavač na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Pitsburgu, mnogi njegovi studenti postali su i njegovi sledbenici, oformili svoje timove i proširili uličnu medicinsku pomoć po drugim gradovima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anna

    15. januar 2014 | 16:54

    Ljudina!

  • Srb Cop

    15. januar 2014 | 17:12

    Skidam kapu! Interesuje me kakvo misljenje o ovome imaju nasi korumpirani lekari...

  • Tina

    15. januar 2014 | 17:16

    E,to je čovek velikog srca!Da je sreće da više ljudi sledi ovaj primer.Poštovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA