Prvim novogodišnjim treningom fudbaleri Crvene zvezde u petak su na svojoj Marakani produžili tamo gde su stali početkom decembra 2013, kada su pobedom u derbiju s Vojvodinom i bodom zaostatka za Partizanom stavili tačku na jesenji deo sezone, na čijem kraju se igrači, stručni štab, uprava i mnogobrojni navijači crveno-belih nadaju prekidu šestogodišnje dominacije večitog rivala.

– Ne bih rekao da je ova polusezona sudbonosna za nas, to je teška reč. Imamo samo bod zaostatka u odnosu na komšije, ali biće potrebno još dosta odricanja, napornog rada i discipline u borbi za titulu. Siguran sam da će nam to na kraju doneti željeni rezultat – poručio je s prozivke predsednik kluba Dragan Džajić.

Trener Slaviša Stojanović „preživeo“ je više smena koje se nikada nisu desile, pa će i zatečenu „nulu“ od pojačanja na startu priprema.

– Bilo bi lepo da smo uradili ono što smo zacrtali u decembru, ali ne treba žuriti i praviti greške s popunjavanjem igračkog kadra, kao pre nekoliko meseci – jasna su slovenačkom stručnjaku velika finansijska ograničenja u dovođenju pojačanja u prezaduženu Zvezdu, koja je juče brojala 34 fudbalera u prvom timu.

Partizan je u nešto boljoj situaciji, pa je uprava prvaka Srbije uprkos sve tanjem budžetu pre prvog treninga u 2014, sledećeg ponedeljka, dovela trojicu novajlija. Zadnji vezni Nikola Drinčić prvi je zadužio opremu, ugovor je onda potpisao desni bek Miroslav Vulićević, a u petak je to učinio i bivši špic crno-belih Petar Škuletić.

– Verovao sam da ću se kad-tad vratiti u Partizan. Igranje u klubu za koji oduvek navijam nema cenu, zato sam odbio inostrane ponude – rekao je na promociji novi, stari napadač „parnog valjka“ i najavio 10 golova na proleće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari