Srbija

Sreda, 08.01.2014.

19:00

DS osudio izjavu Bačevića

Demokratska stranka osudila je izjavu ministra Milana Bačevića da je pomešao 10 milijardi sa 10.000 milijardi evra zbog greške prevodioca.

Izvor: B92

Default images

DS se oglasio saopštenjem u kojem pita ministra Bačevića kako je moguće da mu je trebalo tri dana da utvrdi da je napravljena greška.

"Ministar Bačević je trebalo da zna, a ne prevodilac, da je brojka od 10.000 milijardi neverovatna, a ne da novinarima ponavlja da je baš 10.000 milijardi evra Kina nameravala da uloži u Centralnu i Istočnu Evropu", ocenjuje DS.

Demokrate navode da ih ipak "ne čudi da ministar, koji dolazi iz stranke čiji je predsednik obećavao 100 milijadi evra investicija u Srbiji, sada pokušava da opravda svoju 'najavu' investicija od 10.000 milijardi".

"Očigledno je da članovi vlade koja je privukla najmanje investicija u prethodnih trinaest godina, ne umeju ništa drugo da rade osim da daju nerealna obećanja i najavljuju investicije koje postoje samo u njihovim izjavama, dok građani sve gore žive", ocenjuje se u saopštenju DS-a.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević objasnio je da je do slučajne greške u njegovoj izjavi o potencijalnim kineskim investicijama od deset hiljada milijardi evra došlo zbog nesaglasja engleskog i srpskog numeričkog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: