Božićna poseta bazama na jugu

Predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba obišli pripadnike srpske vojske u bazama "Jug", "Pečeno brdo" i "Ševadske livade" u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Izvor: B92

Utorak, 07.01.2014.

19:05

Default images

Cilj današnje posete srpskim bazama, prema rečima zamenika načelnika Generalštaba VS general-majora Jovice Draganića, jeste i uvid u uslove za život, rad i obavljanje zadataka, kao i osposobljenost pripadnika Vojske Srbije za izvršavanje dužnosti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura informisao je predstavnike sistema odbrane o bezbednosnoj situaciji u Kopnenoj zoni bezbednosti i aktivnostima pripadnika Vojske na tom području.

Težišni zadatak Četvrte brigade KoV je obezbeđenje administrativne linije s Kosovom i Metohijom i kontrola Kopnene zone bezbednosti, a ostali zadaci su obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za izvršenje namenskih zadataka, priprema i angažovanje jedinica za pružanje pomoći civilnim vlastima u sanaciji posledica eventualnih prirodnih nepogoda i katastrofa, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, brigada obezbeđuje administrativnu liniju u dužini od 117 kilometara.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, koji je sa Draganićem obišao srpske baze, poklonio je vojnicima torte, kao znak pažnje na Božić, saopštilo je to ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: