• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić na Božiću u Gračanici

Izvor MONDO/Agencije

U crkvi manastira Gračanica na Kosovu služena je Božićna liturgija koju je predvodio vladika raško-prizrenski Teodosije.

Liturgiji su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i ministar odbrane Nebojša Rodić.

Takođe su prisutni bili svi izabrani gradonačelnici sa liste "Srpska" i njeni funkcioneri, lokalni lideri iz Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i Misije Euleks na Kosovu.

Dolazak Vučića izazvao je veliko interesovanje novinara, kojima, međutim, prema protokolu, nije dozvoljeno da prisustvuju liturgiji.

Prisustvo liturgiji dozvoljeno je samo ekipi RTS-a i službi protokola srpske vlade.

Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova poruka Albancima da Srbi žele mir, pregovore i razgovore, ali i da Srbija nikad neće zaboraviti na svoj narod, a posebno ne onaj na Kosovu i Metohiji.

Vučić je, u obraćanju građanima posle Božićne liturgije istakao da položaj srpskog naroda nije nimalo lak navodeći kao primer razbijanje ćiriličnih tabli u Vukovaru ili kamenovanje Srba juče u Đakovici.

On je dodao da Srbija reaguje, mirno i suzdržano, ali ne zato što je slaba već zato što je jaka. Srbija želi ekonomski da ojača i da ojača svoju poziciju u svetu i obezbedi prosperitet, dodao je on.

Vučić je rekao da Srbija sa svima želi da gradi dobre odnose, i ponovio da Srbija nije ni mala, niti slaba, niti je za potcenjivanje i da neće zaboraviti ni ostaviti svoj narod, a posebno ne na Kosovu i Metohiji.

On je naveo da Srbija za razliku od drugih nikome ne preti, da je Srbiji potreban mir, blagostanje i nova radna mesta i dodao da će se i danas i sa sveštenstvom i sa srpskim prvacima na Kosovu i Metohiji razgovarati o tome da se što više ljudi zaposli, da se završi bolnica u Gračanici, otvori odeljenje Poljoprivrednog fakulteta u tom mestu, otvore nova radna mesta i pogoni i u drugim opštinama...Put od Prištine do Gračanice već od jutros, par sati pre početka liturgije, nalazi se pod strogom kontrolom Kosovske policije koja kontroliše saobraćaj.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aleksa

Nemas oprostaj za ovo sta radis!

Miki Nislija

nismo mi u centralnoj srbiji,nazalost,zaduzeni da delimo savete ljudima sa kosova i metohije.ali,po meni nelogicno da ga ovako docekuju,a on ih prepustio "kosovskoj" vlasti.i pored svega toga,prica o snazi nse zemlje i koliko smo mi jaki i dosledni.pa po meni,postupcima koje su prepustili,mi smo jedna najbocnija banana republika!nije ga juce bilo kad su blokirali srbima prilaz do crkve,a sada sa pojacanim obezbedjenjem,i to ROSU,koji je maltretirao srbe pre par meseci,dolazi na kosovo!no,sve ce to narod pozlatiti.svi se oni menjaju,narodu je sve gore,a mi srbi ostanimo slozni.svim srbima srecan bozic!

asd

@Miki Nislija On uvek povede 2 autobusa kada krene iz Beograda,pa mu oni vicu "Vucicu kralju",to je jedina istina,tako pricaju Srbi koji zive tamo!Srbski narod sa Kosova i Metohije ga ne postuje,je jer iydao Kosovo zajedno sa Dacicem i ostalima...

special image